Home Ramen en deuren Schuifraam: prijs per type en soorten

Schuifraam: prijs per type en soorten

Een schuifraam geeft uw huis meteen een moderne en elegante uitstraling. Er zijn heel wat voordelen en verschillende types. Wij leggen u alles uit, per schuifraam prijs en voordelen. Zo maakt u de juiste keuze als u een offerte aanvraagt!

Waarom kiezen voor een schuifraam?

Een schuifraam heeft veel voordelen. Het neemt bijvoorbeeld weinig ruimte in beslag. U hoeft immers geen rekening te houden met de draaicirkel van het raam. Een groot pluspunt voor kleinere woningen!

Bovendien maken schuiframen vaak ook een mooie verbinding tussen de binnen- en buitenruimte. U kunt in de zomer het schuifraam openzetten, zodat uw terras deel van de woonkamer wordt. Op bewolkte dagen of in de winter laten schuiframen dan weer extra veel licht binnen. De winterblues is dus verleden tijd!

Schuiframen zijn verder ook erg onderhoudsvriendelijk. U maakt ze heel vlot schoon, omdat het grote oppervlak geen onderbrekingen heeft. Denk maar aan vervelende hoekjes bij raamkozijnen.

Welke soorten schuiframen bestaan er?

Schuiframen bestaan in verschillende vormen en materialen. Een voorbeeld zijn de frameless schuiframen. Daarvan is het middenstuk erg smal. Zo lijkt het raam groter en valt er veel meer licht binnen. Het geheel ziet er bovendien veel strakker uit.

Ook qua materialen zijn er verschillende opties:

 • PVC-schuiframen: dit zijn de goedkoopste ramen. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. U kunt ze kopen in veel kleuren en zelfs met houtnerflook.
 • Houten schuiframen: een klassieke optie, maar nog steeds erg populair! Uw huis ziet er gezellig en warm uit. De houten ramen zijn ook milieuvriendelijk. Hou er wel rekening mee dat u het hout jaarlijks moet onderhouden.
 • Aluminium schuiframen: iets duurder maar tegelijkertijd gemakkelijk te onderhouden. Bovendien hebben ze een zeer lange levensduur. Aluminium is ook een erg stevig materiaal, waardoor het grote raamoppervlaktes aankan!

Schuifraam prijs: prijs soorten schuifsystemen

Welke schuifsystemen zijn er?

Bij een schuifraam speelt ook het schuifsysteem een rol. Net als het materiaal kunt u dat aanpassen aan de stijl van uw woning:

 • Enkelvoudig schuifsysteem: het eenvoudigste systeem voor schuiframen. Dat maakt het ook tot het goedkoopste systeem.
 • Hefschuifsysteem: dit moet u kort opheffen voordat u het kunt schuiven. Zo’n systeem kan veel gewicht aan, wat interessant is voor aluminium ramen. Bovendien houdt een hefschuifsysteem ook beter de warmte binnen.
 • Kiepsysteem: een raam met kiepsysteem schuift u niet alleen open, maar kunt u ook op een kier zetten, in kieppositie. Dit is enkel verkrijgbaar voor pvc-ramen, vanwege het gewicht.
 • Schuif- en draaisysteem: Daarmee kunt u uw schuifraam zo goed als volledig openen. De losse panelen nemen weinig plaats in als ze geopend zijn.

Schuifraam prijs per type

Een schuifraam installeren is iets duurder dan klassieke ramen. Dat komt vooral door de constructie en installatie. Ze zijn moeilijker te monteren door het hang- en sluitwerk. Als u kijkt naar de verschillende materialen van hierboven, kunt u grofweg uitgaan van het volgende:

 • PVC: 1000 à 2000 euro
 • Hout: 1200 à 1400 euro
 • Aluminium: 1700 à 1900

Denk eraan dat de prijs kan verschillen per schuifsysteem. Hieronder vindt u een voorbeeld van verschillende systemen voor een raam in pvc:

 • Schuif- en kiepsysteem in pvc: 1300 euro
 • Hef- en schuifsysteem in pvc: 2100 euro
 • Schuif-, vouw- en draaisysteem in pvc: 2300 euro

Deze prijzen zijn inclusief btw en hoogisolerend glas.

Bovendien moet u ook nog de montage bijrekenen. Omdat het een erg specifiek werk is, vraagt u hiervoor beter een specialist. U gaat er dus best van uit dat bij een schuifraam prijs verdubbelt.

Laat uw woning binnenkort dus vol licht stromen met een modern en elegant schuifraam! Voor een volledige, correcte prijs, inclusief montage, vraagt u best nu verschillende offertes aan. U kiest de vakman die bij u past en in geen tijd zijn uw schuiframen vlot geïnstalleerd!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.