Aluminium als gevelbekleding is vandaag de dag populairder dan ooit. Het fijne is dat je deze industriële stijl van gevelbekleding op diverse manieren kunt laten installeren. In dit artikel bespreken we hoe zo een installatie er nu precies uitziet, wat de mogelijkheden zijn wat betreft de afwerking en de voordelen.
Inhoud
Hoe kan je aluminium gevelbekleding plaatsen?
Aluminium gevelbekleding kun je op verschillende manieren monteren, hetzij horizontaal, hetzij verticaal. Daarnaast heb je ook de keuze om voor een open of gesloten systeem te kiezen. We bespreken de meest voorkomende afwerkingsmogelijkheden.
Horizontale montage
Een horizontale montage op je gevel is een interessante manier om je gevel esthetisch op te peppen. De horizontale patronen brengen een gevoel van beweging en dynamiek met zich mee. Hierdoor oogt je woning veel breder dan bij een verticale montage. Met de moderne middelen waar men vandaag de dag over beschikt, worden de sidings uiterst professioneel bevestigd en zijn er geen bevestigingsysteem zichtbaar. Dit maakt een horizontale montage aantrekkelijker dan ooit.
Verticaal bevestigen
Een verticale bevestiging heeft een andere visuele impact, namelijk het accentueren van hoogte. Wil je je woning wat hoger laten ogen, dan is een verticale montage wellicht wat voor jou. Ook voor een verticale bevestiging geldt dat bevestigingselementen geheel onzichtbaar worden.
Kies je voor een open of een gesloten systeem?
Tot slot heb je nog de keuze uit een open of dicht systeem. Een open systeem heeft zijn naam te danken aan het feit dat er tussen elke balk een open ruimte aanwezig is. Dit zie je veel terugkomen bij moderne woningen, waarbij men aluminium vaak combineert met hout. Hierdoor ontstaat er schaduw bij de tussenruimtes van de sidings. Het samenspel van schaduw en ritme creëert een karakteristieke en unieke uitstraling op een gevel.
Ook het gesloten systeem is nog altijd razend populair. Waar er bij het open systeem tussenruimte is tussen de sidings, zitten deze bij een gesloten systeem tegen elkaar aan. Toch komt een combinatie van beide stijlen ook vaak voor. Hierbij is één gedeelte van het gebouw volledig gesloten, terwijl het andere gedeelte open is. Door hier goed mee te spelen, kun je je gevel omtoveren tot een ware eyecatcher.
Waarom kiezen voor aluminium aan je woning? [Voordelen]
Aluminium als gevelbekleding is nog altijd geliefd onder velen. Dit komt door verschillende interessante eigenschappen en kenmerken die het met zich meebrengt. De grootste redenen waarom men kiest voor aluminium gevelbekleding sommen we hieronder op.
Beschikbaar in zwart, wit en alle andere RAL-kleuren
Aluminium is verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren. Of je je woning nu wilt afwerken in het zwart, wit óf met hele andere RAL-kleuren, met aluminium gevelbekleding is het allemaal mogelijk.
De profielen zijn makkelijk te combineren met isolatie
De voordelen van aluminium gaan echter verder dan esthetiek. Zo kan je het makkelijk combineren met materialen die isolerende eigenschappen hebben. Hierdoor wordt je binnentemperatuur goed vastgehouden en als gevolg hiervan bespaar je ook maximaal op stookkosten.
Alternatieven op een aluminium gevelbekleding
Ben je gecharmeerd van de industriële uitstraling van aluminium, maar combineer je dit graag met andere materialen? Ook dat is mogelijk. De volgende combinaties komen regelmatig voor:
Kies voor andere metalen
Een combinatie tussen aluminium en andere metaalsoorten, zoals zink, komt vaak voor. Hiermee behoud je de industriële stijl die metaal biedt, zonder dat dit eentonig wordt. Een combinatie van staal en aluminium is dus perfect mogelijk.
Combineer aluminium met hout
Kun je moeilijk kiezen tussen hout en aluminium? Dan is er goed nieuws. Je kunt het beste uit deze twee werelden namelijk evengoed combineren. Zo geniet je van de moderne uitstraling van aluminium, terwijl de rustieke uitstraling van hout altijd nog aanwezig is.
Benieuwd wat aluminium gevelbekleding kost voor jouw woning? Ontvang gratis offertes
Door de gratis en geheel vrijblijvende offertes aan te vragen bespaar je maximaal op kosten. Hierbij hebben we het niet uitsluitend over materiële kosten, maar natuurlijk ook over arbeidskosten. In de offertes lees je namelijk terug welke tarieven de erkende vakmensen hanteren en over hoeveel jaar ervaring ze beschikken.