Industriële gevelbekleding voor je woning: welke materialen kies je?

Op zoek naar een speciale stijl voor je woning? Dan is een industriële gevelbekleding zeker het overwegen waard. Of je nu interesse hebt in sandwichpanelen of een betonnen afwerking, de mogelijkheden zijn eindeloos. Lees je in over de verschillende industriële materialen voor je gevel.

Beste gevelmaterialen voor industriële woning

Een industriële uitstraling is tegenwoordig populairder dan ooit. En waarom zou je enkel het interieur van je woning een industriële touch geven als dit ook perfect mogelijk is voor de buitengevel? De combinatie maakt het net extra speciaal.

Je kunt verschillende materialen inzetten om je gevel te voorzien van een industriële uitstraling. We bespreken de meest gebruikte materialen:

Metalen gevelplaten

Gevelplaten van metaal komen veel voor in industriële gebouwen. Het is dan ook het meest kenmerkende materiaal wanneer het aankomt op een industrieel uiterlijk. Metaal kent ook een aantal voordelen die velen als muziek in de oren klinken. Zo gaan gevelplaten van metaal onwijs lang mee, zijn ze schimmelbestendig en vergen ze ook nog eens weinig onderhoud. Kortom, ideaal als je een duurzaam resultaat wilt zonder je zorgen te hoeven maken over eventuele schimmelvorming en strenge klimatologische omstandigheden.

metalen moderne gevelbekleding

Aluminium

Aluminium is een veelvoorkomende metaalsoort voor het bekleden van gevels. In de jaren 60 werd aluminium voornamelijk in fabrieken gebruikt en was het ondenkbaar om dit in woningen te zien. Tegenwoordig is dat echter helemaal andersHet bekleden van je gevel met aluminium is interessante en zelfs populaire keuze geworden.

Ontdek welk metaal best pas bij jouw situatie en budget
Contacteer gratis ervaringsdeskundigen voor advies
arrow Ontvang offertes

Metalen rooster als gevel

De industriële stijl is volop in opkomst en blijft zich ontwikkelen. De mogelijkheid om je gevel te laten bekleden met een metaalrooster is hiervan het bewijs. Roosters zijn een uiterst moderne afwerking en een onbetwiste eyecatcher. De stijl wordt vaak gezien bij garages, maar is evengoed toepasbaar op woningen.

Roosters als industriële gevelbekleding

Sandwichpanelen

Hou je van een industrieel karakter, maar hecht je tegelijkertijd veel waarde aan isolatie? Dan sluiten sandwichpanelen naadloos aan bij je verwachtingen. Je vindt ook makkelijk sandwichpanelen met een industrieel uiterlijk en ze verschillen dan ook nauwelijks van metalen panelen. Het positieve is dat ze een extra tussenlaag hebben die het isolerende vermogen van je woning versterkt.

Energiezuinige woning maken?
Ontvang hulp van ervaren gevelbekleders

Lichtdoorlatende gevelbekleding

Lichtdoorlatende gevelbekleding, ook bekend als gordijn- of vliesgevel, wordt gekenmerkt door zijn transparante karakter. Het zijn als het ware enorm grote ramen met zonwerende eigenschappen en ze komen veel voor bij bedrijfspanden. Dit neemt echter niet weg dat ze ook toepasbaar zijn voor woningen.

industriele woning met grote glazen gevel

Betonnen gevel

Een andere optie is om te kiezen voor een gevel van beton. Dit materiaal is enorm sterk en zwaar en biedt naast zijn industriële esthetiek enkele interessante voordelen. Het is namelijk goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden en vereist weinig onderhoud. Ontstaat er desondanks toch mosvorming op de gevel? Geen zorgen, je kunt dit eenvoudig verwijderen met een hogedrukreiniger.

Gevelspecialist nodig?
Vul dan onderstaand formulier in en ontvang gratis offertes!
arrow Ontvang offertes

Kunststofplaten met metaallook

Er is niet altijd metaal nodig om een metalen uitstraling te krijgen. Deze uitstraling kan namelijk makkelijk worden nagebootst met kunststof gevelplaten. Je bespaart hiermee een hoop geld, maar profiteert nog steeds van de industriële look van metaal.

Industriële gevelbekleding

Industriële gevelbekleding met goede isolerende waarde

Ben je specifiek op zoek naar gevelbekleding in industriële stijl, maar is een goede isolatiewaarde essentieel in je overweging? Dan zijn sandwichpanelen ongetwijfeld de beste keuze. Deze panelen bestaan namelijk volledig uit isolatiemateriaal, bedekt door een metalen plaat.

Metalen gevelbekleding heeft een erg lage isolatiewaarde. Je moet het daarom altijd combineren met buitenmuurisolatie. Maar ook andere gevelstijlen, zoals de veel voorkomende moderne gevels of landelijke gevels hebben bijkomende isolatie nodig. Amerikaanse gevels hebben oorspronkelijk weinig isolatie, maar kies je om in België te wonen? Dan investeer je best altijd in goede isolatie.

Is een industriële woning goedkoper dan de alternatieven?

Of een industriële woning daadwerkelijk goedkoper is dan woningen met andere soorten gevelbekleding is moeilijk te bepalen. Zo is de standaardprijs van kunststof bijvoorbeeld lager dan die van hout, maar complexe vormen, patronen en afwerkingen kunnen weer een ander effect hebben op de totaalprijs die je betaalt. Daarnaast verhoogt extra isolerende toepassingen ook de prijs van de gevel.

moderne kunststof woning met industriele look

Wil je graag een woning met industriële gevelbekleding? Contacteer onze experten en ontdek de mogelijkheden

Door gratis en geheel vrijblijvende offertes aan te vragen, krijg je een overzicht van verschillende gevelspecialisten uit jouw regio. In deze offertes kun je onder andere informatie vinden over de ervaring van erkende specialisten, de tarieven die ze hanteren en hun beschikbaarheid. Ben je benieuwd naar het ‘industriële resultaat’ dat voorgangers al hebben bereikt? Bekijk dan de portfolio’s van de gevelspecialisten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.