Home Dakwerken Wat kost een nieuw dak? Kostprijs en advies

Wat kost een nieuw dak? Kostprijs en advies

De kostprijs voor een nieuw dak is voor de meeste huizen tussen de €15.000 en de €20.000. De totaalkost verschilt echter naargelang de materialen die u kiest, de afwerking van uw dakgoot en de dakwerker zelf. Vergelijk daarom verschillende dakwerkers alvorens u een keuze maakt. Bekijk zeker deze elementen wanneer u een nieuw dak overweegt.

Prijs nieuw dak: Kostprijs dakpannen

De grootste kost bij een nieuw hellend dak zijn de dakpannen. De richtprijs is hier ongeveer 175 euro per vierkante meter. Zo komt u voor een dak van 80m² aan ongeveer €14.000. Wie graag een velux dakraam laat plaatsen moet daar per raam ongeveer €800 bijtellen.

De keuze voor een bepaald type dakpannen heeft natuurlijk een effect op de prijs van uw dak. In elk geval doet u er goed aan te kiezen voor kwalitatieve dakpannen zodat uw dak een mooi en lang leven heeft.

Bekijk hier details over de kostprijs van dakpannen.

kostprijs nieuw dak: dakpannen vervangen
De voornaamste kost bij een nieuw dak zijn de dakpannen. Totale richtprijs (inclusief plaatsing) is ongeveer €175 per m².

Kostprijs nieuw dak: Velux-ramen of dakramen

Wie van zijn zolder een aangename leefruimte wil maken doet er goed aan ook een dakraam te plaatsen. Zo’n raam zorgt niet alleen voor extra lichtinval maar geeft ook een aangenaam zicht naar buiten toe. Bij de renovatie komt er wel een extra kost kijken bij de plaatsing van zo’n dakraam. Reken gemiddeld op ongeveer €800 per dakraam.

kostprijs nieuw dak: dakraam vernieuwen
De kostprijs van een dakraam is ongeveer €800 per raam.

Zijn er kosten aan uw schoorsteen?

Dit wordt bij dakwerken vaak over het hoofd gezien. Maar als de schoorsteen in slechte staat is moet ook deze gerenoveerd worden. Een slechte schoorsteen kan lekkages of woningbrand veroorzaken. Laat in ieder geval elk jaar uw schoorsteen vegen (Meer hierover in: Wat kost een schoorsteenveger?)

Structuur van een nieuw dak: onderdak, dakpannen, isolatie

Wat vooral de prijs zal bepalen van de renovatie van uw dak is de staat van het huidige dak. De dakpannen worden bijna sowieso vervangen en een onderdak moet in de meeste gevallen geplaatst worden. Vraag offertes bij verschillende dakwerkers, zo krijgt u de beste prijs voor uw nieuw dak.

Nagaan of de houten structuur van uw dak nog sterk genoeg is om een nieuwe dakbedekking + onderdak + isolatielaag te dragen laat u beter over aan een specialist. Zo bent u zeker dat het gebinte niet in elkaar stort wanneer het dak klaar is.

Bij een nieuw dak wordt er steeds gegaan voor volgende elementen:

  • Dragende structuur: balken die steunen op uw buitenmuren
  • Isolatielaag: een isolatielaag wordt meestal tussen de balken aangebracht. Voor meer informatie over isolatie, bekijk onze pagina over isolatie materialen en soorten.
  • Onderdak: een waterdichte laag die uw isolatie en balken beschermt
  • Dakbedekking (dakpannen): bevindt zich bovenop het onderdak en beschermt uw woning tegen regen en sneeuw.
Kostrpijrs nieuw dak: structuur en dakbedekking
Bij een nieuw dak wordt een onderdak tussen de dakpannen en de houtstructuur aangebracht zodat de isolatie droog kan blijven.

Als je een professional bent op het gebied van woningrenovatie, profiteer dan van de vele vacatures in decorontwerp, scenografie die voor je openstaan op Jooble en krijg je droombaan!

Dakrenovatie online berekenen

Wilt u graag de richtprijs voor uw dakrenovatie-project exact berekenen? Probeer dan onze dakrenovatie calculator.

  • Gratis: Elke berekening is gratis.
  • Vrijblijvend: Er zijn geen verplichtingen verbonden aan de calculator. U kunt vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende dakwerkers, maar deze dienst is geen verplichting en steeds gratis en vrijblijvend.
  • Duidelijke richtprijs: Na het beantwoorden van de vragen krijgt u een duidelijke richtprijs.
  • Dakrenovatie premies berekenen: U krijgt een duidelijk overzicht van de beschikbare premies in uw regio en een inschatting van het bedrag.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welke dakwerken dienen uitgevoerd te worden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Richtprijs dakrenovatie berekenen?

Benieuwd naar de prijs van dakrenovatie? Bereken hier de richtprijs voor uw project via onze dakrenovatie-calculator. U krijgt direct een richtprijs (gratis en vrijblijvend).