Padoek gevelbekleding: wat maakt het populair? Wat is de prijs?

Gevelbekleding van padoek is een unieke manier om je woning te upgraden. Het komt erg weinig voor, wat je woning duidelijk anders maakt dan dat van de buren. Dit soort houten gevelbekleding heeft heel wat positieve eigenschappen, waardoor het zeker het overwegen waard is. In dit artikel gaan we verder in op deze kenmerken en bespreken we de prijs.

Wat maakt padoek een van de beste soorten hout voor gevelbekleding?

Padoek is een soort tropisch hardhout dat bekend staat als een van betere opties wanneer het aankomt op de bekleding van een gevel. De voordelen van dit materiaalsoort gaan echter veel verder dan enkel de esthetische schoonheid. We bespreken de fysieke eigenschappen van padoek gevelbekleding.

padoek hout

Stabiel en duurzaam tropisch hardhout

Padoek gevelbekleding beschikt over een zeer lange levensduur. Het feit dat deze hardhoutsoort langer dan 25 jaar meegaat, bevestigt dat padoek behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse.

Ook is padoek erg robuust en zwaar, en houdt het door de jaren heen goed zijn originele vorm vast. Je zult dus niet snel meemaken dat je tekens van slijtage tegenkomt naarmate de tijd vordert. Ondanks zijn stevige eigenschappen is padoek relatief makkelijk bewerkbaar. Of je nu houdt van horizontale of verticale gevelbekleding, met padoek is het allemaal mogelijk.

Geniet van alle voordelen
Ontdek wat padouk op jouw gevel kost

Expressieve houten bekleding

Padoek staat bekend als een tropisch hardhout dat zeer artistiek is. Dat heeft alles te danken aan de kleurverandering dat optreedt na verloop van tijd. In de beginfase heeft padoek een koraalrode kleur. Geleidelijk neemt dit dan af en neemt het hout een bordeauxrode kleur aan. Dit gebeurt meestal al binnen de eerste paar weken. Vervolgens wordt het hout weer bleker tot er een goudgele kleur ontstaat. In deze periode is het padoek hout nauwelijks te onderscheiden van afromosia. Daarna neemt ook deze kleur weer af en neigt het hout tot slot naar een zilvergrijze kleur. Kortom, een gevelbekleding van padoek is geen dag hetzelfde!

verticale gevelbekleding padoek op woning

Wat is de gemiddelde prijs van padoek/ padouk plaatsen?

Tropisch hardhout van padoek is doorgaans prijziger dan de meeste houtsoorten. Dit is te wijten aan het feit dat het een beschermd houtsoort is. Ook is er schaarste aan padoek, wat de prijzen wederom omhoog duwt. Over het algemeen liggen de prijzen van een gevelbekleding met padoek tussen 70 en 160 euro per vierkante meter.

Benieuwd naar de prijzen van andere populaire houtsoorten? Contacteer onze experten en ontdek wat een eiken, bamboe, ceder en gebrand houten gevel kost.

Ontvang de beste prijs voor padouk gevelbekleding
Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar kosten
arrow Ontvang offertes

Vereist padoek veel onderhoud?

Over het algemeen vereist padoek gevelbekleding weinig onderhoud. Je hoeft de gevel slechts eenmaal per jaar te reinigen om een goede staat te waarborgen. Dit doe je het best met een zacht, biologisch schoonmaakproduct, water en natuurlijk een borstel.

Zoek je gevelbekleding met dezelfde warme uitstraling van padouk, maar wil je nog minder onderhoud? Dan kan je altijd kiezen voor een kunststof gevel met houtlook. Het is zo goed als niet te onderscheiden van echt hout, maar vereist amper onderhoud.
Extra pluspunt: het is een goedkoper alternatief!
Vraag aan ervaringsdeskundigen welke gevelbekleding het beste past bij jouw wensen.

Hoelang gaat het behandelde hout mee?

Padoek is een zeer stevig materiaal en dat zien we ook terugkomen in zijn levensduur. In de meeste gevallen gaat een gevelbekleding van padoek wel maar liefst 25 jaar (of langer) mee. Hiermee neemt dit materiaal een onbetwiste plek in bij de hoogste natuurlijke duurzaamheidsklasse van verschillende houtsoorten.

Vergrijzing padouk hout
Mooie vergrijzing padouk hout

Ook interessant om te weten

Laat je padoek best horizontaal of verticaal bevestigen?

+
De stijl waarin je padoek laat monteren is volledig vrij en hangt af van je persoonlijke voorkeur. Hetzij horizontaal, hetzij verticaal, alles is mogelijk.

Hoe snel wordt het rode padouk grijs?

+
De eerste vorm van kleurverandering begint al na de eerste 4 weken. Echter, duurt het meestal één jaar voordat je geniet van een echt mooi vergrijsde gevel.

Hoe vaak laat je padoek behandelen?

+
In tegenstelling tot de meeste houtsoorten is padoek zeer onderhoudsvriendelijk. Zo dien je het slechts eenmaal per jaar te behandelen om een gezonde en mooi uiterlijk te waarborgen.

Benieuwd welke houtsoort het beste past bij jouw woning? Ontvang vrijblijvend advies

Door de gratis en geheel vrijblijvende offertes aan te vragen, krijg je een duidelijk overzicht van verschillende erkende gevelspecialisten uit jouw regio. Hier lees je onder meer terug hoeveel ervaring de vakmensen hebben en welke tarieven ze hanteren. Ook kan je in persoonlijk contact komen met gevelspecialisten om advies op maat te winnen. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ben je ook zeker van een optimaal resultaat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.