Home Dakwerken Prijs van een EPDM dakbedekking: prijs per m² en premies

Prijs van een EPDM dakbedekking: prijs per m² en premies

De prijs voor het plaatsen van een EPDM dakbedekking bedraagt gemiddeld 50 euro per vierkante meter (inclusief BTW en plaatsingskosten). Let wel: deze richtprijs is sterk afhankelijk van een aantal factoren, zoals het soort EPDM rubber, je daktype en je gekozen dakwerker.

Moet je oude dakbedekking eerst verwijderd worden? Of wens je bijkomende dakisolatie? Ook dit zijn zaken die het totale kostenplaatje doen stijgen. In dit artikel lees je alles over de EPDM dakbedekking prijs per m², de voordelen en mogelijke premies.

Voordelen van een EPDM dakbedekking

EPDM is een uitstekende rubbersoort die vaak gebruikt wordt voor het bedekken van daken. Het waterdichte materiaal is niet de goedkoopste dakbedekking, maar wel de beste keuze voor platte daken. De knappe eigenschappen maken van een EPDM dakbedekking misschien een dure, maar vooral een slimme investering.

Enkele opvallende voordelen:

  • Levensduur Een EPDM dakbedekking kent een bijzonder lange levensduur. Het materiaal gaat gemakkelijk 40 tot 50 jaar mee.
  • Onderhoudsvrij Het materiaal heeft geen onderhoud nodig. Een uitzonderlijke beschadiging kan je zelf gemakkelijk herstellen met een zelfklevende folie.
  • Geen scheuren De warmste hittegolf noch de ergste vrieskou zal je EPDM dakbedekking doen smelten of scheuren. Het materiaal is bijzonder elastisch en blijft altijd beloopbaar.
  • Dakvormen EPDM wordt gebruikt voor alle dakvormen en kan bovendien bovenop een bestaand dak aangebracht worden.
  • EcologischHet elastische materiaal vormt een ideale basis voor groendaken, omwille van zijn waterdichte en wortelbestendige kwaliteiten.
prijs epdm dakbedekking m²
Een EPDM dakbedekking wordt voornamelijk gekozen voor platte daken.

Prijs EPDM dakbedekking per m²

Een dak bedekken met EPDM is werk voor specialisten. Het is mogelijk om EPDM dakrubber aan te kopen en zelf aan de slag te gaan, maar we raden aan om je dakbedekking te laten uitvoeren door een dakwerker. Hij beschikt over het juiste materiaal en heeft ervaring met EPDM.

We geven een voorbeeld. Stel dat je een standaard gezinswoning met een plat dak van 50 vierkante meter oppervlakte wenst te voorzien met EPDM dakrubber. Dan moet je rekenen op een prijs tussen de 29 euro en 75 euro per vierkante meter. In totaal komt dit neer op een bedrag tussen de 1.450 euro en 3.750 euro, afhankelijk van je gekozen EPDM en dakwerker.

Het klopt dat de werkuren de totaalprijs van een EPDM dakbedekking sterk beïnvloeden, maar deze is gegarandeerd perfect uitgevoerd. Je hoeft er niet meer naar om te kijken.

prijs epdm dakbedekking m²
Een dak bedekken met EPDM is werk voor specialisten. Zij beschikken over het juiste materiaal en hebben ervaring met dakwerken.

Premie voor EPDM dakbedekking

Een nieuwe EPDM dakbedekking is een slimme investering: de waarde van je woning schiet de hoogte in, je bespaart op energie- en onderhoudskosten én bovendien heb je recht op enkele premies. Afhankelijk van je inkomen, de locatie en leeftijd van je woning kan je namelijk aanspraak maken op enkele premies:

  1. De renovatiepremie Afhankelijk van je inkomen wordt 20% tot 30% van je gemaakte kosten voor het vernieuwen van je dakbedekking terugbetaald.
  2. Vlaamse verbeteringspremie Van de Vlaamse overheid krijg je tot 1.250 euro aan dakpremie.
  3. 6% btw Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je slechts 6% btw op zowel de werkuren als materialen. De werken moeten dan wel uitgevoerd worden door een erkend dakwerker.
  4. Gemeentelijke premies Ga ook zeker evens langs bij je gemeentebestuur. Veel gemeenten voorzien gemeentelijke bonussen voor wie een nieuw dak laat plaatsen.

Graag meer info? Op de Premiezoeker van de Vlaamse Overheid kan je gebruik maken van een eenvoudige tool die je met één druk op de knop een handig overzicht bezorgt van alle premies waarop je aanspraak kan maken. Zit je nog steeds met vragen? Vraag dan zeker advies aan een specialist.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Welke dakwerken dienen uitgevoerd te worden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.