Home Badkamer plaatsen prijs: kostprijs nieuwe badkamer en renovatie Offerte badkamer aanvragen: gratis & vrijblijvend prijzen vergelijken

Offerte badkamer aanvragen: gratis & vrijblijvend prijzen vergelijken

Wil je graag je verouderde badkamer renoveren of een volledig nieuwe installeren? Het aanvragen van een offerte voor je badkamer is dan een belangrijke eerste stap. Vraag daarom hier gratis tot 5 offertes aan ervaren badkamer installateurs. 

Vind zo de meest voordelige specialist in je buurt. De verkregen offertes zijn volledig vrijblijvend. Je hangt nergens aan vast en bent niet verplicht na het ontvangen ervan met een installateur in zee te gaan.

Vergelijk de exacte prijsoffertes, ontdek wat je precies allemaal met je budget kan realiseren en vind een specialist die past bij jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Het proces van een offerte aanvragen

Hoe verloopt het aanvragen van de offerte voor een badkamer precies? Je vindt hierboven ons offerteformulier. Een groot voordeel aan dit offerteformulier is dat je met 1 aanvraag tot wel 5 offertes krijgt bij verschillende bedrijven. Maak je aanvraag zo specifiek mogelijk om zo nauwkeurig mogelijke prijsoffertes te ontvangen. 

Bedenk daarom voor je een offerte aanvraagt wat je precies allemaal met de ruimte wilt doen. Je specifieke wensen en noden omvatten de indeling van de badkamer, het type sanitair, kleur van het badkamermeubel, muren en vloer en alle afwerking. 

Het handige aan de offertes is dat je naast een exacte prijsoffertes ook deskundig advies op maat gaat krijgen van onze specialisten. Zij brengen je vereisten in kaart en maken een realistische inschatting van je toekomstige badkamer

Het offerteformulier in vullen is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de verschillende offertes voor badkamerrenovatie niet verplicht je huidige badkamer te laten renoveren door een specialist. 

Offertes aanvragen en vergelijken voor de badkamer om de beste prijs te vinden

Wat te verwachten van offerte voor renovatie badkamer

Na het aanvragen van offertes voor badkamerrenovatie bij onze specialisten word je gecontacteerd door maximaal 5 specialisten in je buurt. De badkamerinstallateurs maken een gedetailleerde prijsofferte op maat van je situatie en met je budget in het achterhoofd.

Wat omvat een offerte meestal? 

Allereerst wordt in de offerte omschreven welke werken de specialist zal uitvoeren. Breekt de specialist de oude badkamer uit en voert die af naar het containerpark? Dan zal dit op het document beschreven staan. 

Daarnaast staat er een gedetailleerde omschrijving van alle kosten. Materiaalkosten, arbeidsduur en extra kosten worden apart vermeld. Onder extra kosten rekenen specialisten bijvoorbeeld een afvalcontainer huren of het afvoeren van afval. 

Een offerte bevat ook informatie over het tijdsbestek. Hoelang verwacht de specialist dat elk onderdeel van de renovatie zal duren? 

Als laatste staan er afspraken over de betaling beschreven. De ene specialist verwacht enkel een voorschot, de andere vraagt het volledige bedrag om alles aan te kunnen kopen.

Een offerte is zo gedetailleerd zodat jij niet voor verrassingen komt te staan en er geen verborgen kosten naar boven kunnen komen.

Contacteer kosteloos meerdere badkamerinstallateurs
Vergelijk offertes en bespaar honderden euro’s
arrow Vergelijk prijsvoorstellen

Bespaar op renovatiekosten met een offerte

Waarom zou je nu via ons offerteformulier offertes aanvragen? Allereerst ben je, en dit is niet onbelangrijk, zeker dat je met ervaren en betrouwbare specialisten in contact wordt gebracht. 

Door het formulier in te vullen krijg je exacte prijsoffertes van badkamerspecialisten in je buurt. Doordat je tot 5 prijsvoorstellen gratis en vrijblijvend kan vergelijken, haal je er enkel voordeel uit. Het vergelijken zorgt ervoor dat je de beste prijs-kwaliteit kan vinden en allemaal op maat van je budget en vereisten. 

We brengen je daarnaast enkel in contact met specialisten in je buurt. Je bespaart daarom ook op verplaatsingskosten. 

Plannen voor een nieuwe badkamer tekenen

Hoe duur is een volledige nieuwe badkamer?

Offertes vergelijken is zeker handig als je een idee hebt van de gemiddelde kosten. Maar het is moeilijk om een richtprijs van een nieuwe badkamer te geven. Er zijn zo veel variabelen dat de prijzen makkelijk duizenden euro’s uit elkaar liggen. 

Kies je voor een volledig nieuwe badkamer of laat je een oude badkamer renoveren? Is er sanitair of zijn er delen van de oude badkamer die je kan hergebruiken? 

Hoe groter de badkamer en hoe meer luxe je wenst, hoe duurder de werken zullen zijn. Een nieuwe kleine, basis badkamer kan je met wat toegevingen al laten installeren voor 3.000 euro. Grote luxebadkamers met meerdere lavabo’s, bad en douche kunnen tot 25.000 euro kosten. 

Badkamer renovaties zijn wat goedkoper. Hou je de indeling hetzelfde, maar kies je voor een nieuwe inkleding, dan heb je in het geval van een kleine badkamer met minimale aanpassing al genoeg aan 600 euro. Wil je toch wat meer luxe dan gaan renovaties snel naar 8.000 à 10.000 euro

We richtten een volledige pagina op, volledig toegewijd aan de verschillende kosten van een badkamer en mogelijke besparingen. Vraag een offerte om direct een exacte prijs te ontvangen of lees je eerst wat in om een budget op te kunnen stellen. 

Ontdek hoeveel je kan besparen
Contacteer gratis meerdere experten in je buurt

Wat kost een gemiddelde badkamer inclusief plaatsen? [+voorbeeld]

Gemiddeld kan je rekenen op een beginprijs van 3.000 – 6.000 euro voor een badkamer inclusief installatie

De installatiekost van een badkamer is ongeveer 35% van een volledige prijsofferte. Materiaalkost bedraagt 55% en de overige 10% zijn extra kosten, zoals opruimkosten en vervoerskosten.

Voorbeeld simpele badkamer van 6 m2 (prijzen inclusief montage)

Basis douchecabine: 600 euro 
Badkamermeubel met lavabo en kraan: 550 euro
Toilet: 400 euro 
Vloerverwarming 40 euro per m2: 240 euro
Vloertegels 45 euro per m2: 270 euro
Wandtegels: 50 euro per m2: 1000
sanitair en elektriciteitswerk: 750 euro
Totaal: 3810 euro 

Let op bij bovenstaand voorbeeld: dit is de kostprijs van een eenvoudige badkamer met kwalitatieve, maar zeer eenvoudige meubels en sanitair. Het geeft je een idee wat je kan verwachten, maar de prijzen kunnen in werkelijkheid sterk afwijken. Vraag daarom offertes aan bij onze ervaren specialisten

Laat de plannen voor je badkamer uittekenen en ontdek wat je kan doen met je budget

Tips voor het aanvragen van een badkamer offerte

Een offerte voor de renovatie van je badkamer aanvragen bij verschillende bedrijven is heel erg interessant. Om dit process voor jou tot een goed einde te brengen geven we je graag enkele tips mee.

  1. Denk goed na over je offerteaanvraag. Zijn je wensen en behoeften duidelijk voor de badkamerspecialist? Dan krijg je een zo nauwkeurig mogelijke offerte en komen er later geen onverwachte kosten bij
  2. Neem je tijd om de prijsoffertes te vergelijken. Controleer wat er allemaal opstaat en leg de verschillende offertes naast elkaar
  3. Vergeet niet de kleine lettertjes en algemene voorwaarden grondig te vergelijken zo voorkom je onaangename verrassingen in verband met de betalingsvoorwaarden of garantie
  4. Je kan nooit te veel vragen stellen, zeker niet als het over een groot project gaat als een badkamerrenovatie. Een betrouwbare specialist staat steeds klaar om je vragen te beantwoorden en zo je onzekerheden weg te nemen. Een aangename of een stroef verlopende interactie kan daarnaast helpen de beslissende keuze te maken
  5. Goedkoop kan duurkoop worden: het laagste prijsvoorstel is niet altijd de beste keuze. Ook ervaring, betrouwbaarheid, garantievoorwaarden en eerdere referenties zijn belangrijk mee in overweging te nemen 
Contacteer gratis onze ervaren specialisten
Ontvang advies en prijsoffertes op maat van je situatie en budget
arrow Ontvang offertes