Home Ramen en deuren Prijs dubbel glas en hoogrendementsglas

Prijs dubbel glas en hoogrendementsglas

Bij het plaatsen van nieuwe ramen hebt u de keuze tussen verschillende soorten dubbel glas. Standaard dubbel glas kunt u vaak al plaatsen vanaf € 65 per m² terwijl de prijs van de beste kwaliteit hoogrendementsglas al snel € 185 per m² kost.

Naast het soort glas heeft ook de materiaalkeuze een invloed op de prijs. Zo zijn pvc-ramen altijd iets goedkoper dan staal of hout. Uiteraard is dit een esthetische voorkeur.

Prijs per soort glas

De keuze voor een bepaald soort glas heeft een grote invloed op de kostprijs. Wie kiest voor het duurste soort glas, kiest tegelijk voor de meest energiebesparende oplossing. De extra kost voor HR+++-glas verdient u dan ook vrij snel terug.

prijs glas energiefactuur
Prijs glas volgens soort glas. Wie kiest voor een duurder soort glas zal meer besparen op zijn energiefactuur.

Prijs Dubbel Glas

Dubbel glas is de meest goedkope variant. Het isoleert beter dan enkel glas en de meerkost van dubbel isolatieglas (HR++) hebt u snel terugverdiend op uw energiefactuur. Dubbel glas kost ongeveer 80 à 100 euro per m².

prijs dubbel glas profiel
Prijs dubbel glas. Dubbel glas kunt u laten plaatsen vanaf € 80 per m²

Prijs Hoogrendementsglas (HR)

Hoogrendementsglas is een meer geavanceerde vorm van dubbel glas. Tussen de twee glasplaten zit bij hoogrendementsglas droge lucht. Dit soort glas kost (inclusief plaatsing) tussen de 100 en 120 euro per m².

Prijs Dubbel Isolatieglas (HR ++)

Dubbel isolatieglas kost het meest. Bij dit type glas komt er geen droge lucht maar argongas of kryptongas tussen de twee ruiten. Dit soort glas kost al snel 175 euro per m². Voor deze prijs heeft u dan wel de best mogelijke isolatie. Het is uiteraard een behoorlijke investering. Tegelijk zal het u ook een besparing op uw energiefactuur opleveren.

Prijs per type glas

Een belangrijke kost bij het plaatsen van nieuwe ramen is de materiaalkeuze. De prijs van dubbel glas met pvc-kozijnen is lager dan wanneer u kiest voor hout, staal of aluminium. Ook de keuze tussen een moderne of klassieke look beïnvloedt de prijs.

prijs dubbel glas klassieke ramen
Klassieke ramen met specifieke afwerking hebben vaak een hogere kostprijs

Premies Dubbel Glas

Bij het plaatsen van dubbel glas krijgt u bovendien een premie van €10 per m² (voor werken die uitgevoerd worden in 2017 of 2018). Wie zijn investering in dubbel glas combineert met isolatiewerken, een ventillatiesysteem en/of een zonneboiler komt ook in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus.

Ramen kiezen? Vraag advies

Wilt u nieuwe ramen plaatsen? Vraag dan zeker volledig vrijblijvend advies van experts. Zij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze van materiaal.

Maak dus een verstandige keuze voor u nieuwe ramen plaatst. Enkel door offertes te vergelijken en het advies van professionals te vragen kunt u de juiste beslissing nemen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Wat wenst u te plaatsen?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.