Home Ontmossen van daken prijs per m2 & kostenbesparende tips Offerte dak ontmossen vinden voor de beste prijs? Vergelijk gratis offertes

Offerte dak ontmossen vinden voor de beste prijs? Vergelijk gratis offertes

Vroeg of laat krijgen alle soorten daken te maken met mos, algen en ander vuil. Je dak vrijhouden van die vervuiling is belangrijk voor een gezond dak en zal de levensduur ervan verlengen. En die taak laat je beter over aan een dakspecialist. Om de meest geschikte specialist te vinden voor de beste prijs is het interessant een offerte voor dak ontmossen aan te vragen. 

Je vergelijkt gratis tot 5 offertes van specialisten in je buurt. Zo ben je zeker dat je het beste prijsvoorstel ontvangt, zonder te moeten inboeten op kwaliteit. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type dak wenst u te ontmossen?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Voordelen van offertes dak ontmossen vergelijken

Je dak tijdig laten ontmossen is geen overbodige luxe en bespaart je op de lange termijn veel kosten uit. Om nog meer te besparen kan je simpelweg meerdere prijsoffertes naast elkaar leggen en de voordeligste specialist uitkiezen. 

Wat is de gemiddelde prijs voor ontmossen: vergelijk gratis

Het eerste voordeel van offertes vergelijken is de meest voor de hand liggende: je vergelijk te prijzen en kan het voordeligste aanbod kiezen. Gemiddeld ligt de prijs per vierkante meter ergens tussen 10 en 15 euro

Door meerdere offertes aan te vragen krijg je niet de gemiddelde prijs te zien, maar een prijs op maat van jouw dak. Zo kan je onnodig hoge kosten makkelijk vermijden. Dit resulteert in betere prijs-kwaliteitverhouding en ontloop je verborgen kosten

Ontvang correcte offerte dak ontmossen op maat van jouw situatie en budget

Vergelijk expertise specialist en ervaringen vorige klanten

Naast inzicht in de exacte prijs, krijg je ook info over de expertise die de specialist heeft met daken in jouw situatie. Expertise en de ervaring van vorige klanten kan erg goed zijn bij een bepaalde problematiek, maar net wat minder voor jouw noden. 

Door offertes aan te vragen en te vergelijken kan je zien hoe elke specialist werkt en of dit aansluit bij je behoeften. Je krijgt daarnaast een beter beeld over de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de dienstverlening.

Op deze manier vindt je niet enkel een specialist die een eerlijke prijs biedt, maar ook iemand met de juiste expertise voor jouw dak. 

Kom enkel in contact met dakwerkers uit je regio

Zoek je online naar een dakwerker, dan kom je dakwerkers uit heel België (en Nederland) tegen. Door hier offertes aan te vragen, zorgen we dat je enkel contact opneemt met specialisten in je regio. 

Zo bespaar je heel wat aan vervoerskosten en door de kortere afstand kunnen ze vaak sneller aan de slag

Contacteer meerdere dakwerkers in je buurt
Vergelijk prijsvoorstellen en vind een specialist op maat van elk budget
arrow Vergelijk offertes

Bespaar veel tijd

Ervaren dakwerkers zijn op enkele uren klaar met je dakreiniging. Probeer je dit zelf, dan kan je er enkele dagen aan bezig zijn. Onze ervaringsdeskundigen beschikken over de juiste materialen, kunnen veilig werken en weten hoe ze elk dak snel kunnen ontmossen. 

Bespaar tijd met het inschakelen van professionals voor dak ontmossen

Voordelen van een expert inschakelen met behulp van offertes

Offertes van verschillende experten vergelijken is handig voor de hierboven genoemde voordelen, maar een expert heeft hiernaast nog vele andere voordelen. 

Geniet van de vele voordelen die een expert brengt
Neem volledig vrijblijvend contact op met dakwerkers en ontvang advies & prijsoffertes op maat
arrow Ontvang offertes

Daken ontmossen vraagt expertise 

Je hoort wel vaker dat een dak het schild is van je woning. En dat klopt in zekere mate. Scheelt er iets met je dakbedekking, dan zal de onderliggende constructie snel aangetast worden en krijg je na verloop van tijd problemen in de volledige woning. En dat kost veel geld. 

Experten weten uit ervaring welke problemen ze hoe moeten oplossen. Ze geven je daarnaast belangrijk advies om je dak zo gezond mogelijk te houden. 

Mos van dak verwijderen met voldoende veriligheidsmaatregelen

Bepaalde materialen en producten brengen schade toe

Daken ontmossen lijkt simpel, zeker bij platte bereikbare daken. Huur een hogedrukreiniger in en verwijder zo mos, of gebruik een huis-tuin-en-keukenmiddel om mos af te breken. Begin je hieraan zonder nadenken, dan breng je meer schade toe dan mos ooit zal kunnen. 

Kan elk dak ontmost worden met een hogedrukreiniger?

Er zit heel wat kracht achter een hogedrukreiniger. Het is daarom ook best logisch dat niet elke dakbedekking hier tegen bestand is.  Materialen als leien of riet kan je makkelijk beschadigen met te hoge druk. Ook andere dakbedekking kan niet zo gereinigd worden als het materiaal poreus geworden is. 

Is mos erg hardnekkig? Dan is een hogedrukreiniger niet voldoende. In dit geval is er een krachtig reinigingsmiddel nodig. Contacteer ervaringsdeskundigen voor veilig advies op maat van je dakbedekking.

Een specialist kan je vertellen wat je dak nodig heeft
Krijg advies op maat en verleng de levensduur van je dak met tientallen jaren
arrow Ontvang offertes

Is een reinigingsproduct altijd nodig?

Mos kan je perfect verwijderen met enkel water, maar dat is dan wel afhankelijk van de bevuilingsgraad. Laat je een stevige dakbedekking regelmatig ontmossen, dan kan je enkel met water een dak snel ontmossen. Poreuze dakbedekking of hardnekkig mos daarentegen hebben wel een reinigingsproduct nodig.

Dak behandelen met product tegen mos

Professionele ontmossing bespaart tijd en geeft langdurig resultaat

Dakontmossing lijkt een taak die je snel zelf kan uitvoeren. Even met een borstel over je dak en klaar. Dit is jammer genoeg meestal niet het geval. Elk dak vraagt een andere behandeling en alf hobbyklusser breng je snel schade toe. Daarnaast kan je zonder de juiste materialen niet grondig genoeg reinigen en is het zonder de juiste veiligheidsmaatregelen echt niet veilig. 

Professionals kunnen de klus snel en veilig klaren op maximaal een aantal uren. Ze reinigen het dak grondig, brengen geen schade toe en kunnen dankzij beschermingsmiddelen je dak tot wel 7 à 10 jaar mosvrij houden.

Contacteer ontmossers in je buurt
Geniet lange tijd van een professionele reiniging

Jaarlijks dak ontmossen of niet?

De overgrote meerderheid van de daken hoeft niet jaarlijks ontmost te worden. Maar een jaarlijkse controle is wel een goed idee. Zo weet je steeds of je dak nog in goede staat verkeert of toch een onderhoud nodig heeft.

Wat omvat een offerte voor dak ontmossen?

Voor je een offerte aanvraagt bij onze ervaren dakwerkers kan het handig zijn te weten wat je zal ontvangen. We geven hier een korte samenvatting van de informatie die je kan terugvinden op het document.

De aangeboden diensten

De dakwerker zal omschrijven wat er allemaal aan het dak zal gebeuren. Zal de specialist het dak ontmossen met en hogedrukreiniger of eerder met een reinigingsmiddel en een zachte borstel? Alle info daarover staat op dit document.

Het offerteformulier zal ook eventuele nabehandeling met coating of hydrofuge weergeven. 

Wanneer de ontmossing uitvoeren?

Wanneer verwacht de specialist tijd te hebben voor jouw dak? Dit hangt af van de hoeveelheid werk aan jouw dak en de tijd van het jaar. Regenachtige periodes zijn bijvoorbeeld niet ideaal wanneer de dakwerken een reinigingsmiddel gebruikt. Dit spoelt dan gewoon weer van het dak af. 

Er zal ook duidelijk neergeschreven worden hoe lang er vermoedelijk gewerkt zal worden aan het dak.

Kies je voor een onderhoudscontract: zo ben je altijd zeker dat er een specialist klaarstaat voor je dakonderhoud en bespaar je extra kosten

Hoeveel kost het reinigen? (+ betalingsvoorwaarden)

De kostprijs van je dakontmossing hangt af van je dak, maar ook van de keuzes van de specialist. De prijsbepalende factoren die met je dak te maken hebben zijn onder andere: staat van de dakbedekking, bevuilingsgraad, grootte van het dak, ligging van de woning en bereikbaarheid van het dak. Prijsbepalende factoren die met de specialist te maken hebben zijn onder andere: gekozen afwerking, reinigingsproducten en onderhoudscontract. 

Leg deze factoren van elke specialist naast elkaar en bespreek waar er eventueel besparingen mogelijk zijn.

Garantietermijn en andere informatie

Offertepapieren bevatten uitgebreide details over eventuele garantie en waar dit op geldt. Andere relevante informatie gaat over aansprakelijkheidsbepalingen of de algemene voorwaarden. 

Vraag een offerte bij professionele dak ontmossers of reinigers

Wanneer vraag je best een offerte voor dakontmossen aan?

Laat je dak ontmossen voor er hardnekkige mosvorming is die je dak zal beschadigen. Wordt het daarom eens tijd je dak onder handen te laten nemen en wil je dit graag voor een voordelige prijs laten doen? Vul dan ons offerteformulier gratis en vrijblijvend in.

Je komt zo in contact met 1 tot 5 dakwerkers in je regio. We brengen je enkel in contact indien de dakwerkers binnen een korte tijdspanne de mogelijkheid hebben om bij jou langs te komen.

Benieuwd wat dakontmossing je zal kosten?
Vergelijk gratis meerdere experten en vind de perfecte expert aan de juiste prijs
arrow Ontvang offertes