Crepi reiniging: welke methode kies je? Wat kost de reiniging?

Heb jij een crepi gevel? Benieuwd hoe het zit met onderhoud of heb je hulp nodig met de reiniging van je crepi? In dit artikel leer je over verschillende reinigingsmethoden, ontdek je aandachtspunten en krijg je inzicht in de kosten.

Hoe reinig je crepi gevels?

Je moet zorgvuldige aandacht hebben bij crepi reiniging. Het is belangrijk om eerst te weten welke soort crepi gevel je hebt. De reinigingsmethode hangt af van het soort crepi dat is gebruikt.

Een gladde crepi gevel heeft een andere manier van reinigen nodig dan een crepi gevel met een ruwe structuur. Vuil is bijvoorbeeld veel opvallender bij een gladde crepi gevel. Hiervoor heb je een specifieke reinigingsmethode nodig.

Reinig gevel

Nevelstralen bij minerale crepi

Nevelstralen is een zachte reinigingstechniek om jouw gevel schoon te maken. Het is heel efficiënt tegen mos.

Je gebruikt een mengsel van water en zand om op de gevel te spuiten. De druk pas je manueel aan, waardoor er geen beschadigingen zijn. Stel dat de gevel ergens kwetsbaar is, dan kan je in functie daarvan zachter gaan. 

Nevelstralen is een methode die zeer geschikt is voor minerale crepi.

Benieuwd welke soort reiniging je crepi nodig heeft?
Ontvang persoonlijk advies en offertes op maat van je gevel
arrow Ontvang offertes

Stoomreinigen bij kunsthars

Stoomreiniging is beter geschikt voor egale kunststof crepi. Het vuil is niet diep in de gevel. Hierdoor is een oppervlakkige schoonmaak voldoende.

Bij stoomreiniging kan je een reinigingsmiddel op de gevel spuiten die deze dan zal intrekken voor een bepaalde tijd. Daarna verwijder je dit middel met stoom en ziet jouw gevel er weer proper uit.

Waarom gebruik je best geen hogedrukspuit op crepi?

Een hogedrukspuit ga je best niet gebruiken, omdat het schade aan jouw crepi gevel kan veroorzaken. De hoge druk kan stukken van het sierpleister laten loskomen. Bij sommige soorten crepi kan je het wel gebruiken, maar dan moet je heel voorzichtig zijn. Het is best om dit gewoon te vermijden.

Blauwe crepi gevel

Hoe verwijder je groene aanslag op crepi?

Op jouw gevel kunnen mossen en algen heel snel en onverwacht komen opdagen. Vooral gevels die aan veel vocht en regen worden blootgesteld hebben er veel last van.

Je doet best beroep op gevelspecialisten. Zij hebben de middelen om mossen en algen efficiënt te verwijderen. Dankzij hun reinigingsmiddelen blijft de gevel ook langer schoon. Als je daar nog een coating op aanbrengt, geniet je van een propere crepi gevel voor een lange tijd.

Geniet van de expertise van gevelreinigers uit je buurt
Krijg binnen de kortste keren van een blinkende gevel
arrow Ontvang offertes

 Is een witte crepi gevel moeilijker te reinigen?

Het nadeel met witte crepi is dat het na een bepaalde periode gaat vergrauwen. Vuiligheden zoals groene aanslag zijn ook sneller zichtbaar. Maar de reiniging zelf is niet moeilijker. Het hangt steeds af van het soort crepi, en niet de kleur. Bij sommige moet je iets zachter gaan dan bij andere. 

Wil je niet zo afhankelijk zijn van een tijdige reiniging? Kies dan voor een andere kleur crepi of een andere gevelbekleding. Zo hebben gevelstenen of spuitkurk wat minder onderhoud nodig dan witte crepi.

Nette crepi gevel

Wat is de prijs van een crepi gevelreiniging?

De kostprijs voor crepi reiniging ligt tussen 5 en 20 euro per vierkante meter. De exacte prijs is afhankelijk van verschillende factoren.

Het soort vervuiling, de staat van de gevel, de grootte van het oppervlak en de bereikbaarheid ervan zijn allemaal factoren.

De prijs is ook afhankelijk van de reinigingsmethode. Er bestaan verschillende reinigingstechnieken, zoals nevelstralen (gemiddeld €15-€20/m²), stoomreinigen (gemiddeld €10-€15/m²) en hogedrukreiniging (gemiddeld €5-€10/m²).

Maak je crepi gevel weer als nieuw
Ontvang gratis offertes op maat van je situatie

Wil je crepi zelf reinigen en geld besparen? Aandachtspunten

Je kan zeker zelf aan de slag gaan, net zoals je crepi zelf kan plaatsen. Het is wel belangrijk om heel voorzichtig te zijn. Gebruik niet zomaar een hogedrukspuit. Als je de druk te hoog stelt kan je jouw gevel beschadigen.  

Producten als azijn en bleekwater laten al snel vlekken achter

Let op voor de huismiddelen zoals azijn en bleekwater. Crepi is kalk en kalk met zuur mengen is geen goed idee. Bleekwater kan je in bepaalde situaties wel gebruiken, maar het is niet echt milieuvriendelijk. Vraag daarom steeds advies aan ervaringsdeskundigen en vermijd extra kosten door schade. Crepi herstellen is namelijk niet zo vanzelfsprekend.

Hoe hou je een crepi muur zo lang mogelijk proper?

Zorg ervoor dat raam- en deurdorpels voldoende uitsteken en dat ze afdruipsleuven en stootranden hebben aan de zijkant. Op die manier voorkom je dat regenwater langs de gevel loopt.

Dakranden en dakrandprofielen moeten ook goed uitsteken. Dit zorgt voor een nette afwatering.

Om de gevel te beschermen tegen opspattend en optrekkend vocht kan je een gevelplint plaatsen.

Controleer af en toe ook dat er geen water via lekkende dakgoten langs de muur sijpelt.

Crepi reiniging

Hoelang gaat goed onderhouden crepi mee?

Een crepi kan gemiddeld 20 tot 30 jaar meegaan met goed onderhoud. Door jouw gevel regelmatig te reinigen kan je er een lange tijd van genieten. Daarnaast is de levensduur nog afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de blootstelling aan de elementen.

Meer advies nodig? Contacteer dan gratis en vrijblijvend onze ervaren gevelreinigers

Wil je zeker zijn van een mooi resultaat? Dan schakel je best een professionele gevelreiniger in. Zij hebben de middelen, de ervaring en de juiste techniek om jouw gevel succesvol te reinigen. 

Vul het offerteformulier vrijblijvend in en ontvang advies over de juiste reinigingsmethode voor je gevel. Door meerdere offertes te vergelijken krijg je daarnaast een betere inzicht in de prijzen en de verschillende mogelijkheden. Kies zo gratis en vrijblijvend een prijsofferte op maat van je budget en bespaar heel wat kosten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.