Stoomreiniger huren of specialist inschakelen voor je gevelreiniging?

Overweeg je een stoomreiniger in te huren voor de schoonmaak van je gevel? Dat valt zeker te begrijpen. De gevel is het eerste wat zichtbaar is van je woning, niet geheel onbelangrijk om goed te onderhouden dus. In dit artikel lees je of je deze klus helemaal zelf kunt doen en wanneer je beter hulp inschakelt.

Waarom je gevel reinigen met een stoomreiniger?

Stoomreiniging is een uitstekende keuze om je gevel nieuw leven in te blazen. Het is niet gewoon zeer effectief in het verwijderen van vuil, maar het is ook ecologisch verantwoord. Dit omdat het alleen warme waterdamp gebruikt, zonder toevoeging van chemicaliën. Tenslotte is stoomreiniging ook zacht voor het materiaal van de gevel. Dit bevordert het behoud van het geveloppervlak.

Echter, is het belangrijk om bij oude gevels voorzichtig te werken. Dit komt door het feit dat er temperatuurverschillen zijn tijdens het reinigingsproces. Hierdoor kunnen er bij een onvoorzichtige toepassing toch scheuren en barsten ontstaan.

Een grondige stoomreiniging is vaak voldoende om de gevel weer in goede staat te brengen. Hierdoor hoef je dus niet je gehele gevel te vervangen. Dit is niet alleen kosteneffectiever, maar ook een duurzamere optie voor het behoud van een strakke gevel.

Grondige stoomreiniging van gevel

Zelf je gevel reinigen met stoomreiniger of professionele gevelreiniger inschakelen?

Veel mensen vragen zich af of ze het stoomreinigen zelf kunnen doen. Geen verrassende vraag, aangezien je hiermee toch heel wat kosten kan besparen. Men denk dat een reinigingsklus daarnaast niet zo moeilijk kan zijn? We gaan hier wat dieper op in.

Hogedrukreiniger zelf gebruiken

Het gebruik van een hogedrukreiniger is in principe niet zo ingewikkeld. Toch is het raadzaam om voorzichtig te werken om gevelschade te voorkomen. Je gaat het best als volgt te werk:

  1. Begin met het bevochtigen van de muur. Daarna spuit je de stoom, die een temperatuur heeft tussen de 120 en 150 graden, tegen de gevel. De druk van de stoomreiniger kan variëren en ligt doorgaans tussen de 2 en 6 bar.
  2. Kies de gepaste schoonmaakmiddel voor het reinigen van je gevel. Houd hierbij goed rekening met het materiaal waarmee je te maken krijgt.
  3. Spoel de voorgevel met lauw water af en verwijder de losse restjes.

Tip: Wil je dat je gevel een lange tijd schoon blijft? Breng dan een impregneermiddel aan na de reiniging. Hierdoor kan vuil niet hechten aan de gevel, wat dus minder schoonmaakwerk in de toekomst betekent.

Waar kan je een stoomapparaat te huur vinden?

Een stoomapparaat kan je eenvoudig online vinden. Er zijn talloze websites die dit product aanbieden. Bovendien kun je ook altijd een bezoek brengen aan bouwmarkten en doe-het-zelfzaken. Om echter zo veel mogelijk geld te besparen, kun je het best online op zoek gaan naar het gewenste gereedschap huren. Dit is namelijk goedkoper dan wanneer je het zou aankopen.

Toch nood aan professionele hulp?
Vergelijk gratis offertes en vind een prijs op maat van elk budget
arrow Ontvang offertes

Welke stoomreiniger en reinigingsproduct kiezen?

Er is geen uitgesproken verschil tussen stoomreinigers en er is daardoor niet een die beter werkt dan een andere. Het is echter belangrijk om de juiste temperatuur en druk te gebruiken voor de reinigingsklus.

Daarnaast zijn reinigingsproducten geen noodzaak bij dit type reiniging, dat maakt de stoomreiniger net zo milieuvriendelijk.

Om zeker te zijn dat je de reiniging goed toepast, is het raadzaam om een ​​gevelspecialist te raadplegen. Zij hebben veel ervaring met dit soort klussen en weten als geen ander hoe verschillende gevelmaterialen het best behandeld moeten worden.

Stoomreiniger huren of expert inschakelen voor reinigingswerken?

Professional met industriële stoomreiniger inschakelen

Heb je weinig ervaring met dergelijke reinigingsklussen en laat je de taak liever over aan een gevelspecialist? Zeer begrijpelijk. Een specialist heeft veel ervaring met gevelreinigingsklussen. Hij weet als geen ander hoe hij het best te werk gaat om het maximale uit je gevel te halen. Ook kan hij extra toepassingen verrichten en tips geven voor een duurzaam resultaat.

Wat kost een professionele gevelreiniger?

Een professional inhuren voor het stoomreinigen van de gevel is goedkoop, zeker vergeleken met andere reinigingsmethoden. Zo betaal je voor een stoomreiniging gemiddeld zo’n 5 à 10 euro per vierkante meter. Alternatief kost zandstralen tussen 10 en 20 euro per vierkante meter en chemische reiniging 15 à 20 euro per m². Luchtgommen en droogijsstralen zijn nog wat duurder. Luchtgommen kost tussen 20 en 40 euro per vierkante meter. Voor droogijsstralen zijn de prijzen per uur berekend, dit komt op 100 à 150 euro per uur.

Om je een beeld te geven hoeveel je betaalt voor een stoomreiniging voor jouw woning geven we hier een overzicht per type woning.

Soort woningTarief stoomreinigenTarief stoomreinigen + impregneren
Rijtjeshuis (60 m²)€ 300 à € 600€ 780 à € 1.320
Bebouwing halfopen (90 m²)€ 450 à € 900€ 1.170 à € 1.980
Vrijstaand€ 600 à € 1.200€ 1.560 à € 2.640

Vergelijk gratis offertes en bespaar kosten

Door de gratis en geheel vrijblijvende offertes aan te vragen, vind je eenvoudig de geschikt gevelspecialist. Zo kun je de erkende vakmensen met elkaar vergelijken op het gebied van ervaring, tarieven en natuurlijk de beschikbaarheid.

Twijfel je over de juiste setting van je apparatuur voor het reinigen van de gevel? Contacteer dan gratis onze gevelspecialisten voor vrijblijvend advies.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.