Home Vochtbestrijding Prijs muur injecteren tegen opstijgend vocht

Prijs muur injecteren tegen opstijgend vocht

Een muur injecteren tegen opstijgend vocht kost tussen de €50 en de €100 per lopende meter. Bij een vochtprobleem veroorzaakt door opstijgend vocht is injecteren vaak een goede oplossing. Het is vooral belangrijk dat u zeker bent dat injecteren de beste oplossing is voor uw vochtprobleem. Vraag daarom steeds het advies van een expert. Veel experts geven gratis advies.

analyse opstijgend vochtGratis inspectie van de muur

Voor het overgaan tot het injecteren van uw muur moet u steeds een grondige inspectie laten doen. De vocht-experts in ons netwerk zijn erkend en geven steeds een gratis diagnose. Zij zullen uw muur grondig analyseren en elk een afzonderlijke diagnose opstellen.

Enkel na een grondige analyse van uw muur weet u zeker of injecteren een goede oplossing kan zijn voor uw vochtprobleem.

Kostprijs muur injecteren

Als uit de analyse blijkt dat u last hebt van opstijgend vocht dat is injecteren een goede oplossing. Reken op een kostprijs rond de €80 per lopende meter. Bij injecteren wordt er een horizontale waterkerende laag aangebracht van aquagel, rubson of een ander type. De keuze van product zal verschillen naargelang uw probleem, de ligging van uw huis,… Het is vooral van belang dat uw probleem definitief opgelost wordt. Kies daarom voor een goede expert.

injecteren-tegen-opstijgend-vocht
Bij opstijgend vocht is de schade vaak zichtbaar aan de onderkant van de muur. Injecteren is vaak de enige oplossing.

Materiaal om muur te injecteren

Stel dat je de muur zelf wilt injecteren, dan kan dat. Het is wel belangrijk dat u de muur juist en goed injecteert. U hebt zeker volgend materiaal nodig om uw muur zelf te injecteren:

  • Vochtwerend product (bv van Rubson)
  • Beschermfolie
  • Boormachine met boor van 18mm
  • Injectiebuisjes
  • Beschermend mondmasker
  • Industriële stofzuiger
  • Mortel

Kostprijs muur impregneren

In sommige gevallen is het vochtprobleem veroorzaakt door slagregen. In dat geval is de gevel impregneren een goede oplossing. Impregneren beschermt uw gevel dus tegen slagregen (regen uit de lucht), terwijl injecteren uw muur beschermt tegen opstijgend vocht (uit de grond). De kostprijs van uw gevel te laten impregneren is lager en kan al vanaf €16 per m².

gevel impregneren van baksteen
Bij impregneren wordt er een waterafstotende laag aan de buitenkant van de gevel aangebracht

In sommige gevallen moet de muur geïnjecteerd worden én moet er een coating aan de gevel worden aangebracht. Vraag steeds het advies van een expert om onnodige kosten te vermijden.

Afwerkingskosten: stukadoor, herschilderen,…

Opstijgend vocht is schadelijk voor uw plaksel, behang en verflaag. Eens uw vochtprobleem van de baan is (door de muur te injecteren) moet u de muur nog laten uitdrogen. In een geïnjecteerde muur zal nog steeds wat vocht zitten. Direct herschilderen lost dus niets op. Vaak moet u nog een aantal maanden wachten tot de muur volledig uitgedroogd is alvorens u de muur kunt herschilderen. Hou rekening met extra schilderkosten.

afwerking opstijgend vocht
Na een behandeling voor opstijgend vocht mag je zeker niet te snel herschilderen. Anders krijg je opnieuw vochtschade omdat de muren nog niet volledig uitgedroogd zijn.

Conclusie: vraag gratis advies van een expert

Vraag dus steeds advies van een expert. De experts in ons netwerk geven u steeds een gratis diagnose van uw probleem. Achteraf stellen ze een offerte op en kiest u volledig vrijblijvend met welke expert u verder gaat. Elke aanvraag is volledig vrijblijvend en zonder aankoopverplichting.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welke vochtproblemen kan je zien?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.