Offertes ramen en deuren

Offerte ramen en deurenHeeft u juist een huis gekocht maar hebben uw ramen nog steeds enkel glas of verouderd dubbel glas? Dan zal u in de winter zeer veel koude doorlaten… en dit zal onvermijdelijk gevolgen hebben op uw energiefactuur.

De oplossing is simpel. Door nieuwe ramen te plaatsen en te kiezen voor hoogrendementsglas veegt u dit probleem van de baan. Uiteraard gaan nieuwe ramen gepaard met een aanzienlijke kostprijs, maar deze investering is het zeker en vast waard.

Om echter nieuwe ramen en een beglazing te kiezen die passen bij uw woning en binnen uw budget raden we u aan om verschillende offertes vergelijken. Hiervoor hoeft u enkel ons formulier in te vullen en wij brengen u in contact met de beste ramen en deurenexperts uit uw buurt.

Hoe vind je de ramen aan de beste prijs-kwaliteit?

Om ervoor te zorgen dat u nooit teveel betaalt voor uw nieuwe ramen en binnen uw vooraf opgestelde budget blijft, is het verstandig om goed te vergelijken. Voor het vinden van het scherpst geprijsde raam voor uw doeleinden, kunt u het beste meerdere soorten ramen en verschillende aanbieders tegen elkaar afwegen. Gebruik bij deze vergelijking offertes van meerdere experts uit uw regio of bereken de prijs via onze handige online calculator.

Wat is de algemene richtprijs voor nieuwe ramen?

Indien u uw woning wilt ontdoen van slecht isolerend enkel glas, kunt u het beste kiezen voor nieuwe, energiebesparende beglazing. Houdt hierbij rekening met een totaalprijs die uiteen kan lopen tussen de €8.000 en €25.000. Per vierkante meter raamoppervlak komt dit neer op ongeveer €100. Let wel, dit is enkel een richtlijn en de uiteindelijke prijs kan sterk variëren door de keuzes die u maakt.

Zo zijn ramen met een kunststof kozijn een stuk goedkoper dan de houten, stalen of aluminium variant. Het is maar net welk budget u ter beschikking heeft en welke stijl u wilt doorvoeren in uw woning. Overigens is het fijn om te weten dat men in heel België veelal gebruik kan maken van aantrekkelijke premies en subsidies voor het plaatsen van nieuwe, isolerende beglazing.

De hoogte van deze premies is afhankelijk van de regio waarin u woonachtig bent. Uiteraard kan uw lokale ramenexpert u meer informatie verstrekken over de inzet van de premies voor uw renovatieproject.

Prijs raamkozijnen

Bij het plaatsen van nieuwe ramen moet u vooraf bepalen hoe ze eruit komen te zien. U mag zelf kiezen welk materiaal u wenst voor de kozijnen: PVC, aluminium, hout of staal. Het goedkoopst zijn de PVC raamkozijnen, met een totaalprijs van tussen de €100 en €400 per vierkante meter. Iets duurder zijn de kozijnen van hout (bijvoorbeeld eik, afzelia of douglas), waarvoor u tussen de €150 en €550 voor betaalt.

Een stalen raamkozijn kost gemiddeld zo’n €500 tot €600. Heeft u liever aluminium raamprofielen? Reken dan op een prijs van zo’n €350 tot €900. Al met al valt er veel te kiezen bij de aanschaf van nieuwe ramen. U kunt uiteraard meer informatie of een advies aanvragen, zodat u altijd de juiste keuze maakt.

Naast de prijs kan ook de isolerende waarde van de profielen medebepalend zijn bij uw keuze. Over het algemeen zorgen houten raamkozijnen voor de beste isolerende waarde en scoren PVC, aluminium en stalen kozijnen net iets lager qua isolatie.

Offerte ramen en deuren

Prijs raambeglazing

Ook op het gebied van beglazing valt er voldoende te kiezen. Natuurlijk bent u hierbij altijd op zoek naar een optimale combinatie tussen prijs en rendement. Is isolatie heel belangrijk, dan kunt u het beste kiezen voor hoogrendementsglas (HR++) of zelfs driedubbele (HR+++ of triple) beglazing.

Hiermee houdt u in koude winters de warmte heerlijk binnen en bespaart u ontzettend veel op de stookkosten. Indien u juist de felle zon en hitte wilt buitenhouden in de zomer, is het een goed idee om over te gaan op HR++ glas met een zonwerende coating.

De prijzen van standaard dubbel glas zijn zo’n €50 à €60 per vierkante meter. HR+ en HR++ glas zitten daar net boven (respectievelijk €60-€80 en €65-€90 per vierkante meter). Voor HR+++ betaalt u aanzienlijk meer €100-180 per vierkante meter), maar dit betaalt zich weer uit in de energiebesparing.

Bereken zelf de prijs voor je nieuwe ramen

De totale kosten van uw nieuwe ramen worden bepaald door een combinatie van drie elementen: de gekozen kozijnen, het type beglazing en natuurlijk het arbeidsloon voor uw ramenzetter. Als u al een goed idee heeft van welke soort ramen u wilt laten plaatsen, kunt u de totale kosten hiervan heel eenvoudig berekenen met onze handige online ramen calculator.

Vul in welk materiaal u wenst voor de kozijnen en geef het formaat op. Vervolgens selecteert u de gewenste glasoptie (bijvoorbeeld standaard dubbel glas, HR++ glas of zonwerend HR++ glas). Vervolgens kunt u aangeven of u wel of geen advies van een ramenexperts wenst. Vul hierna uw contactgegevens in en u ontvangt een nauwkeurige berekening voor uw nieuwe beglazing.

Ook kunt u via deze online ramen calculator meerdere offertes van ramenspecialisten bij u uit de buurt aanvragen. Dit is kosteloos en verplicht u tot niets. Bekijk snel wat uw nieuwe ramen u gaan kosten!