Home Renovatieproject: bereken online de kosten Ramen en deuren prijs berekenen

Ramen en deuren prijs berekenen

ramen plaatsenWilt u nieuwe ramen plaatsen en de richtprijs online berekenen? Dat kan. Maak gratis gebruik van onze online calculator en bereken de richtprijs voor uw nieuwe ramen. U geeft aan hoeveel en wat voor ramen u wilt laten plaatsen en de calculator zal een richtprijs berekenen voor uw project en berekent renovatiepremies die u kan krijgen (de calculator zal afhankelijk van uw woonplaats de premies van Vlaanderen, Brussel of Wallonië weergeven). Ontdek snel meer over:

  1. Richtprijs online berekenen (Gratis)
  2. Gemiddelde richtprijs ramen
  3. Prijs ramen per m²
  4. Renovatiepremies dakrenovatie
  5. Vaak gestelde vragen over de calculator

Richtprijs ramen online berekenen

De berekening is volledig gratis en vrijblijvend. U kunt via de calculator ook gratis offertes aanvragen bij erkende raamplaatsers uit het Bobex-netwerk (dit is niet verplicht en elke aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend).

Prijs | Premies berekenen | Vrijblijvende offertes (gratis en optioneel)


Gemiddelde richtprijs nieuwe ramen

Een huis uitrusten met nieuwe ramen kost al snel €8.000 à €25.000. Gebruik als richlijn €100 per m² raamoppervlak. Maar veel hangt af van welk type schrijnwerk u gebruikt en wat de afmetingen zijn van de ramen. Maak gebruik van onze gratis online calculator om een gepersonaliseerd resultaat te verkrijgen.

Richtprijs ramen per m²

Een nieuw raam in hoogrendementsglas kost ruwweg €100 per m² raamoppervlak. Maar net zoals bij de algemene richtprijs verschilt dit sterk naargelang het schrijnwerk en de afmetingen. Maak gebruik van onze raam simulator om een exacte richtprijs voor uw project te krijgen. Afhankelijk van het soort raam zal de calculator u een ander resultaat geven.

Subsidies nieuwe ramen

Zowel in Vlaanderen, Brussel als in Wallonië bestaan er subsidies voor wie nieuwe ramen plaatst. Vul uw gegevens in in de calculator en wij berekenen direct welk bedrag aan premies u mag verwachten in uw regio. Geef daarom wel het juiste adres van uw woning door.

Bereken hier de richtprijs voor uw project.

richtprijs nieuwe ramen

Vaak gestelde vragen over de ramen calculator

  • Hoe worden de prijzen berekend? De prijzen worden berekend op basis van gemiddelde prijzen uit de sector. We houden rekening met de oppervlakte van uw ramen, het materiaal, het type glas (lees hier meer over de prijs per soort beglazing) dat u wenst en geven u een richtprijs voor de werken.
  • Ben ik verplicht offertes aan te vragen? In de calculator krijgt u de mogelijkheid offertes aan te vragen. Ramen offertes vergelijken is volledig vrijblijvend en gratis. Indien u geen offertes wenst of nodig heeft, kunt u dit aanduiden in de calculator. Indien u wel offertes zoekt, zullen wij voor u op zoek gaan naar geschikte raam-experts voor uw aanvraag.
  • Hoeveel zal mijn project afwijken van de richtprijs? Dat is moeilijk te voorspellen. Uiteindelijk hangt veel af van de situatie ter plaatse. Als de plaats waar de ramen geplaatst moet worden moeilijk bereikbaar is zal de expert extra werkuren moeten doorrekenen. Of misschien moeten er een gat in de muur gemaakt worden? In elk geval kunt u pas een juiste prijsinschatting krijgen als u offertes laat opstellen door meerdere raam-experts.
  • Kan ik advies van een raam vragen? Ja, in de calculator krijgt u de vraag of u advies wilt van een raam-expert. Indien u dit aanklikt zullen wij voor u op zoek gaan naar erkende raam-experts (deze dienst is volledig gratis en loopt via het Bobex-netwerk). U kunt ook steeds direct offertes Ramen en deuren offertes vergelijken.