Luchtgommen prijs: hoeveel kost het om je gevel te laten reinigen?

Gevels reinigen met luchtgommen is vanwege de vele voordelen tegenwoordig populairder dan ooit. Ben je geïnteresseerd in de reinigingsmethode? Dan is het interessant te weten wat de prijs van luchtgommen voor jouw gevel precies zal zijn. In dit artikel bespreken we de prijs, voordelen en nadelen. Ontdek of luchtgommen de juiste keuze is voor jouw gevelbekleding.

Hoeveel kost het om een gevel te laten luchtgommen?

De prijs voor het laten luchtgommen van de gevel ligt tussen de 20 en 40 euro per vierkante meter. Het is belangrijk te weten dat de prijs sterk afhankelijk is van meerdere factoren en dus per situatie kan verschillen. Om je een beter beeld te geven, hebben we deze factoren voor je op een rijtje gezet:

  • De grootte van de gevel
  • Het materiaal waarmee de gevel bekleed is
  • De staat waarin de gevel verkeerd
  • De bereikbaarheid van de gevel en de complexiteit ervan
  • Arbeidskosten
  • Extra kosten (zoals verplaatsingskosten)

Tip: Contacteer meerdere specialisten uit je buurt en ontvang offertes. Door de prijsoffertes met elkaar te vergelijken kun je fors in kosten besparen.

Kom gratis in contact met gevelreinigers uit je buurt
Ontvang een prijsofferte op maat van jouw gevel én budget
arrow Ontvang offertes

Wat is beter: luchtgommen of zandstralen van een gevel?

Luchtgommen van een gevel is erg populair vanwege de volgende redenen:

Zachte reiniging. Luchtgommen is een zachte reinigingsmethode en daarom uitermate geschikt voor het reinigen van pleisterlagen, hout en antieke historische gebouwen. Omdat luchtgommen minder agressief is dan zandstralen, wordt de kans op schade verkleind.

Milieuvriendelijkheid en efficiëntie. Tegenwoordig maken veel luchtgomapparaten gebruik van biologisch afbreekbare straalmiddelen. Het is daardoor niet enkel een zeer efficiënte, maar ook milieuvriendelijke manier om de gevel te reinigen.

Veelzijdigheid. Luchtgommen kan op verschillende materialen worden gebruikt en is niet enkel geschikt als gevelreiniging. Houten meubels, crepi gevelbekleding… Met luchtgommen kan van alles in hoge kwaliteit gereinigd worden.

een gevelspecialist die aan het luchtgommen is

Heeft luchtgommen nadelen? 

  • Tijdens het luchtgommen kan er veel stof vrijkomen, dus zorg ervoor dat alles goed is afgedekt voordat je met de klus begint.
  • Hoewel luchtgommen een van de meest vriendelijke reinigingsmethoden is, maakt het nog steeds gebruik van straalkorrels.
  • Het is belangrijk om een goede positie en afstand van het pistool tot de ondergrond te behouden. Dit is niet altijd even gemakkelijk voor een onervaren gevelreiniger.
  • Luchtgommen is een langzame reinigingsmethode, dus de klus zal meer tijd in beslag nemen en is arbeidsintensiever. Die factoren beïnvloeden ook de kostprijs van de klus.
Vergelijk vrijblijvend offertes van gevelspecialisten
Vind een gevelspecialist in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Kan je de gevel zelf luchtgommen?

Luchtgommen is een complexe klus die veel kennis en vaardigheden vereist om correct uit te voeren. Daarom is het zeker aan te raden om deze taak aan een professionele gevelreiniger over te laten. Zo vermijd je een beschadigde gevel die de kosten laat oplopen.

Wat is de prijs van luchtgommen?

Is een gevel luchtgommen moeilijk?

Voor iemand zonder ervaring is luchtgommen erg lastig. Het is dan ook redelijk arbeidsintensief. Wil je het goed doen, dan moet je je tijd ervoor nemen. De klus duurt daardoor relatief lang en kan arbeidsintensief zijn.

Het is belangrijk dat je over de juiste techniek beschikt om de klus zelfstandig te klaren. Daarnaast moet je de drukinstellingen goed onder controle hebben om de kans op eventuele schade te vermijden. Na het luchtgommen is de klus nog niet klaar. Je moet namelijk al het stof en de resterende straalmiddelen verwijderen. Een vakspecialist beschikt over hoogwaardige apparatuur en kan daardoor gemakkelijker te werk gaan. Voor een huishouden dat dit zelf wil doen, ligt dit echter anders.

Wil je toch echt zelf de gevel reinigen? Dan kan je misschien een stoomreiniger huren.
Andere veelvoorkomende reinigingsmethoden zijn droogijsstralen of een chemische reiniging. Contacteer een gevelspecialist en kom te weten welke methode het beste is voor jouw gevelbekleding.

Toestel voor luchtgommen kopen interessant?

Om te besparen op lange termijn kan het interessant lijken een luchtgomtoestel aan te kopen. Voor je die beslissing neemt, stel je jezelf best deze vragen:

Hoe vaak ga ik het gebruiken? Als je het toestel regelmatig gebruikt om de gevel te reinigen, is het vrij logisch dat je er zelf een wilt hebben. Hierdoor kun je de investering op lange termijn terugverdienen, omdat je geen gevelspecialist meer voor de klus hoeft in te schakelen.

Beschik ik over genoeg kennis en ervaring om dit zelfstandig uit te voeren? Zoals eerder uitgelegd, vereist het reinigen van de gevel met een luchtgomtoestel veel kennis en expertise. Als je niet handig bent, kan het een goed idee zijn om de klus gewoon aan een erkende vakman over te laten.

Heb ik genoeg ruimte om het toestel op te bergen? Luchtgomtoestellen zijn vrij groot en daarom kunnen ze in kleine woningen lastig op te bergen zijn. Controleer dus zeker eerst of je voldoende opbergruimte hebt voordat je het toestel aanschaft.

Ben ik bereid om veel in een luchtgomtoestel te investeren? De aanschafprijs van het toestel is erg hoog. Maak een berekening om te zien hoeveel rendement je eruit kunt halen en overweeg of de investering de moeite waard zou zijn.

Laat je de reiniging toch liever over aan een specialist?
Bespaar dan heel wat kosten met het vrijblijvend vergelijken van prijsoffertes
arrow Ontvang offertes

Hetzelfde toestel gebruiken voor bijvoorbeeld deuren, meubels of traprenovatie?

Heb je beslist dat je een luchtgomtoestel voor je gevelreiniging wil kopen? Dan kan het leuk zijn te weten dat je het daarnaast nog voor allerlei toepassingen kan gebruiken.

Naast verschillende gevelmaterialen kun je het dus probleemloos gebruiken voor deuren, meubels en trappen. Het is wel belangrijk dat je de werking van het toestel volledig beheerst voordat je begint met het reinigen van verschillende toepassingen. Het reinigen van een deur vraagt bijvoorbeeld om een heel andere aanpak dan het luchtgommen van een meubel. Een deur is vaak van steviger materiaal gemaakt en kan meer verdragen dan een meubel.

Gevelreiniging

Schakel best een gevelexpert in: vergelijk hier gratis offertes en bespaar kosten

Als je na het lezen van dit artikel meer informatie wilt over luchtgommen, dan is het aan te raden om via het onderstaande formulier vrijblijvend en gratis offertes en advies aan te vragen. Hierdoor kunnen vakmensen contact met je opnemen en alle mogelijkheden bespreken. Een ervaringsdeskundige beschikt namelijk over de nodige kennis en vaardigheden en kan grondig advies op maat geven.

Een ander voordeel is dat een gevelreiniger garantie kan geven op goed werk en een fraai resultaat. Bovendien kun je de offertes ook gebruiken om prijzen met elkaar te vergelijken en de klus tegen een passende prijs te vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.