Gevelbekleding goedkoopste: welke kostenbesparende opties zijn er?

Gevelbekleding is tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, waarbij elke soort zijn eigen prijs heeft. Maar wat is nu de goedkoopste gevelbekleding? In dit artikel bespreken we de prijzen van verschillende soorten gevelbekleding en leggen we uit op welke basis de prijs hiervan tot stand komt. Lees dus zeker verder!

Hoe kun je zo goedkoop mogelijk je gevel laten bekleden?

De prijs van gevelbekleding, zowel aankoop als installatie, is afhankelijk van verschillende factoren. Dat zorgt ervoor dat het heel erg kan variëren. Om zo voordelig mogelijk uit te komen, wordt aangeraden om rekening te houden met de volgende punten:

 • Kies voor de goedkoopste materialen
 • Kies voor basisontwerpen
 • Maak een goede planning
 • Vergelijk offertes van gevelspecialisten
 • Onderhandel over de prijs
 • Installeer de gevel zelf of schilder de oude gevel
Vind een gevelexpert op maat van elk budget
Contacteer meerdere specialisten uit je buurt en vergelijk gratis offertes
arrow Ontvang offertes

Stappenplan om de gevel zelf te schilderen als goedkoper alternatief. 

Kies je ervoor om de huidige gevel een nieuwe uitstraling te geven door zelf te schilderen? Dan kan je besparen op kosten terwijl je toch het uiterlijk van het huis verbetert. Bij het schilderen van de gevel is het belangrijk om juist te werk te gaan. Hieronder hebben we de stappen op een rijtje gezet:

 • Zorg ervoor dat je de juiste verf hebt om de gevel mee te beschilderen.
 • Zorg voor een goede voorbereiding voordat je begint met schilderen. Maak de hele gevel goed schoon.
 • Plak alle deuren en ramen af om te voorkomen dat er verf op gemorst wordt.
 • Breng een primerlaagje aan over de gevel om ervoor te zorgen dat de verf die in de volgende stap wordt aangebracht goed hecht.
 • Begin met het verven van de gevel en laat het vervolgens goed drogen voordat je het aanraakt.
 • Indien nodig, breng een tweede verflaag aan.
 • Laat de verf goed drogen voordat je al de tape verwijdert en de gevel aanraakt.
 • Breng een transparante gevelcoating aan om de gevel een strakke afwerking te geven en de duurzaamheid te verhogen.
Stenen gevelbekleding

Gemiddelde prijs goedkope soorten gevelbekleding

Er zijn verschillende opties om de woning te voorzien van een nieuw uiterlijk met een beperkter budget. We hebben daarom soorten gevelbekleding die voor een lage prijs verkrijgbaar zijn hier op een rijtje gezet.

Benieuwd naar de beste gevelbekleding voor jouw budget
Vul het offerteformulier in en krijg gratis offertes en advies op maat
arrow Gratis advies & offertes

1. Crepi

Crepi is heeft een gemiddelde kostprijs van tussen de 40 en 80 euro per vierkante meter. Het is een populaire vorm van gevelbekleding die vaak bij woningen wordt toegepast. Dit komt doordat crepi bestand is tegen alle weersomstandigheden en daarmee ideaal is voor Belgische woningen. Het materiaal heeft een egale look en is helemaal van deze tijd.

Een ander voordeel van Crepi is de geluiddempende werking. In het geval van een luidruchtige woning kan het materiaal de perfecte oplossing zijn.

Aandachtspunt: het is belangrijk om de bekleding jaarlijks schoon te maken om deze in goede staat te houden.

Gevelbekleder plaatst crepi op buitenmuur

2. Spuitkurk

Het materiaal is verkrijgbaar voor een prijs van 60 à 80 euro per vierkante meter.

Gespoten kurk is een materiaalsoort die bekend staat om zijn strakke uitstraling. Bij gevelbekleding van spuitkurk profiteer je, net als bij Crepi, van de bestendigheid tegen alle soorten weersomstandigheden en van de goede isolerende eigenschappen.

Verder biedt spuitkurk een groot installatiegemak, waardoor het in een mum van tijd aangelegd kan worden.

Spreken de voordelen van spuitkurk je aan?
Vergelijk gratis offertes van meerdere bekleders uit je buurt en bespaar heel wat kosten
arrow Ontvang vrijblijvende offertes

3. Kunststof of pvc

Kunststof gevelbekleding is doorgaans verkrijgbaar voor een prijs van ergens tussen de 75 en 125 euro per vierkante meter.

De bekleding is vanwege zijn klassieke en moderne uitstraling erg populair. Het materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je veel opties hebt voor het bekleden van de gevel. Ga je voor een betonlook, een houtlook, of juist iets heel anders? Met kunststof of pvc is de keuze aan jou!

Een huis met PVC gevelbekleding

4. Houten gevelbekleding

Voor het laten plaatsen van houten gevelbekleding wordt doorgaans een prijs van ergens tussen de 100 en 150 euro per vierkante meter.

Amerikaanse woningen staan bekend om hun houten gevelbekleding. Dit komt door de ruime beschikbaarheid van hout in Amerika. Maar ook in België steeds wordt het materiaal steeds populairder. Dat komt omdat het heel wat aangename eigenschappen heeft. Zo heeft hout een gezellige en warme uitstraling en is het in verschillende stijlen verkrijgbaar. Daarnaast is het makkelijk te bewerken en daardoor in korte tijd zonder te veel moeite op gevels geplaatst kan worden.

Tip: Raadpleeg een gevelspecialist om de juiste houtsoort te kiezen voor het bekleden van de gevel.

Houten gevelbekleding

5. Platen of panelen uit cement

Gevelplaten of panelen van cement zijn doorgaans verkrijgbaar voor een prijs tussen 100 en 150 euro per vierkante meter.

Cementen gevelplaten worden vaak meestal als dakplaten, maar ze kunnen ook als gevelbekleding worden toegepast. Het materiaal heeft een effen oppervlak en is verkrijgbaar in veel verschillende tinten. Een bijkomend voordeel is dat de platen stevig zijn en de woning extra bescherming kunnen bieden.

Meer info nodig?
Contacteer onze experten gratis en vrijblijvend

6. Leien buitenmuur bekleding

Leien gevelbekleding is verkrijgbaar voor een prijs van ergens tussen de 110 en 150 euro per m².

Gevelbekleding van natuurleien geeft de woning een natuurlijke en unieke uitstraling. Het materiaal wordt gemaakt van natuursteen en kan op verschillende manieren worden geplaatst.

Als je wenst om een buitenmuur te bekleden met leien, maar de prijs te hoog vindt, kan het wellicht een goed idee zijn om voor kunstleien te kiezen. Kunstlei is een materiaal dat van vezelcement gemaakt wordt, maar vanwege zijn structuur perfect de uitstraling van natuurlei kan nabootsen. De prijs van kunstleien start gemiddeld aan 80 euro per m².

Een woning met leien gevelbekleding

Extra: goedkoopste gevelisolatie

Naast het plaatsen van gevelbekleding kun je er ook voor kiezen om de gevel te isoleren. Dit zie je steeds vaker terugkomen in woningen vanwege de vele voordelen die het biedt, en vanwege het feit dat de investering zich in de loop van de tijd terugverdient.

Om zo min mogelijk kosten te maken, kan het handig zijn om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je alle opties en prijzen die vakmensen je bieden naast elkaar leggen en zo een gevelisolatie realiseren tegen een passende prijs.

Vind de perfecte isolatie op maat van je gevel
Vergelijk offertes en bespaar naast de installatieprijs ook op energiekosten
arrow Ontvang offertes

Bestaat er goedkope en duurzame gevelbekleding?

Kun je je gevel goedkoop bekleden met duurzaam materiaal? Absoluut! Hieronder bespreken we de duurzaamste en goedkoopste opties:

Kunststof gevelbekleding

Kunststof is een van de goedkoopste materialen voor het bekleden van gevels. Het vormt een goedkoop alternatief voor hout en heeft een hoge productie-efficiëntie omdat het op grote schaal wordt geproduceerd. Bovendien profiteer je bij kunststof gevelbekleding ook nog van duurzaamheid. Het is dus een investering voor de lange termijn, tegen relatief lage kosten.

Glasvezelcement gevelbekleding

Glasvezelcement bestaat uit cement, vezels en zand en staat bekend om zijn duurzaamheid. Het materiaal is erg populair in België vanwege zijn weerbestendigheid. Bovendien heeft het materiaal weinig onderhoud nodig en is het relatief betaalbaar in aanschafprijs.

Tip: Een gevelspecialist heeft veel kennis van verschillende materialen en hun duurzaamheid, en kan je dus gericht helpen bij het maken van de juiste keuze.

Houten gevelbekleding

Er zijn verschillende soorten hout waarmee de gevel bekleed kan worden. Als we kijken naar hout dat een hoge duurzaamheid heeft en tegen een lage prijs verkrijgbaar is, dan is grenenhout een goede keuze. Het is echter belangrijk om het van een transparante grondlaag te voorzien om ervoor te zorgen dat het bestand is tegen vochtig weer.

Gevelspecialist nodig?
Vraag dan gratis offertes aan en bespaar

Wat kost duurzame kunststof wandbekleding per m2?

De prijs van duurzame kunststof voor het bekleden van een wand is afhankelijk van verschillende factoren en kan daardoor enigszins variëren. Over het algemeen is wandbekleding verkrijgbaar voor een prijs van ergens tussen de 20 en 50 euro per m².

De prijs van duurzame kunststof voor het bekleden van een wand is afhankelijk van verschillende factoren en kan daardoor enigszins variëren. Over het algemeen is wandbekleding verkrijgbaar voor een prijs van ergens tussen de 20 en 50 euro per m².

Vakmensen op stelling bezetten een buitenmuur met crepi

Offertes vergelijken bij meerdere vakmensen uit je buurt

Het inschakelen van een ervaringsdeskundige wordt sterk aangeraden voor deze klus, omdat het plaatsen van gevelbekleding veel kennis en vaardigheden vereist. Een gevelspecialist kan met zijn ervaring de klus professioneel uitvoeren en garantie bieden op goed werk.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.