Home Ramen en deuren Houten ramen prijzen: wat betaal je voor een natuurlijke look?

Houten ramen prijzen: wat betaal je voor een natuurlijke look?

Hout is één van die materialen die een tijdloze, warme stijl creëren. Het kiezen voor houten ramen belooft je een onmiddellijke transformatie van je woning. “Hout, is dat duurzaam dan?”, horen we je denken. Maak je daar maar geen zorgen over: wie voor hout kiest, kiest voor kwaliteit.

Een van de voordelen van hout is dat het in elk soort woning past, van donker klassiek tot lichtrijk modern. Je moet alleen goed afwegen welke houtsoort jouw interieur die finishing touch geeft. Een veel gebruikte houtsoort is bijvoorbeeld afzelia, een houtsoort uit klasse I. Afhankelijk van de duurzaamheid van de houtsoort, krijgt elke soort een cijfer opgeplakt. Hoe lager dat cijfer, hoe langer het hout zal meegaan.

Uiteraard zie je dat ook terug in de prijs: hoe hoger de klasse, hoe lager de prijs van je houten ramen. Maar hoe zien die er gemiddeld uit, die prijzen voor houten ramen?

1. Houten ramen prijzen

Soort houten raamPrijs
SchuifraamTussen € 800 en € 900 per raam
Draai-kiepraamTussen € 250 en € 350 per raam
ValraamTussen € 250 en € 350 per raam

De uiteindelijke kostprijs van houten ramen is sterk afhankelijk van de uitwerking: hoe groot de ramen moeten zijn, hoe de sluiting eruit moet zien, … Daarnaast speelt ook de beglazing een grote rol. Vandaag de dag is hoogredendementsglas de meest energiebesparende glassoort.

Hoewel hout op zich al een sterk isolerende functie heeft, kan het geen kwaad om wat extra euro’s op uw energiefactuur te zien verdwijnen door voor HR-glas te kiezen. Bovendien moedigt ook de Vlaamse overheid de plaatsing van HR-glas aan door premies uit te delen.

Houten ramen prijzen

Voor een vast houten raam van 1 m² betaalt u gemiddeld tussen de 300 en 500 euro. Dat is iets duurder dan PVC, maar goedkoper dan aluminium. Wil je de exacte prijs van een houten raam te weten komen? Stel die vraag gemakkelijk via onze offertedienst aan een of meerdere van de leveranciers in je buurt.

De houten ramen prijzen variëren ook afhankelijk van het raamtype. Naast vaste ramen heb je namelijk ook schuiframen, draai-kiepramen en valramen. Een schuifraam is daarin de duurste variant, omdat die moeilijker te maken zijn.

Vergelijk prijzen voor houten ramen

2. Wat is de prijs voor het onderhoud van houten ramen?

Hoewel het hout dat je voor de raamkozijnen gekozen hebt al op voorhand behandeld werd tegen weersinvloeden, is het toch belangrijk om het op termijn extra te onderhouden. Denk er daarom over na om je houten ramen te oliën of te vernissen. Daarnaast is hout ook een makkelijk materiaal om over te schilderen. Besef wel dat verf na verloop van tijd kan beginnen scheuren en afbladeren.

Houten ramen prijs en onderhoud

Loop dus op tijd eens naar de plaatselijke doe-het-zelfzaak voor een extra pot verf. Dit zijn allemaal extra kosten waarmee je tijdens het berekenen van de mogelijke prijzen van je houten ramen rekening mee moet houden.

Geen zin in dit extra onderhoud? Er bestaan ook PVC-ramen met houtnerf, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over olie of vernis. De raamkozijnen in PVC worden dan voorzien van een decoratiefolie.

Ga langs bij een gespecialiseerd vakman om er zeker van te zijn dat die zorgvuldig werd aangebracht. Anders loop je het risico dat de folie op termijn begint af te bladeren. Onze offertedienst helpt je bij het zoeken naar de geschikte leverancier. Degelijke Pvc-ramen zijn gemiddeld zo’n 30 % goedkoper dan de prijzen van hun houten variant.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.