Home Dakwerken Dakbedekking

Dakbedekking

Van plan om een nieuw dak aan te leggen? Dan ben je vast nieuwsgierig naar welke soorten dakbedekking er allemaal bestaan. Wat voor type dakbedekking je ook kiest, is vooral afhankelijk of je beschikt over een plat of een hellend dak. Ontdek in dit artikel de mogelijke opties voor het dak van jouw woning. [button id="" style="filled" class="" align="center" link="#bob-form" linkTarget="_self" bgColor="accent1" hover_color="accent1" font="20" icon="checkmark2" icon_placement="left" icon_color=""]Laat je adviseren en ontvang prijzen op maat[/button] [toc]

Soorten dakbedekking: wat past er op mijn dak?

Tussen welke soorten dakbedekking kan ik kiezen voor een hellend dak?
  • Traditionele dakpannen: Gewone dakpannen blijven nog steeds het meest voorkomende materiaal op daken. Opgelet: niet alle daken hebben dezelfde soort dakpannen nodig. Ga daarom eerst na welke dakpannen het best bij jouw dak en smaak aanleunen.
  • Leien: Met het gebruik van leisteen creëer je een strakke afwerking voor je dak. Originele natuurleien kosten heel wat geld. Gelukkig bestaan er gelukkig vandaag de dag ook kunstleien die veel goedkoper zijn. Die moeten vanzelfsprekend wel aan kwaliteit inboeten.
  • Aluminium: Aluminium is als materiaal zeer weerbestendig. Daardoor is het een betrouwbaar materiaal als dakbekleding.
  • Koper: Net als aluminium kan koper tegen een stootje. Op verloop van tijd wordt het koper wel groen. Dat wil niet zeggen dat het zijn kwaliteit verliest.
Welke soorten dakbedekking zijn er voor platte daken?
  • EPDM: EPDM is een synthetische rubber die gekend staat om zijn lange levensduur en gemak in onderhoud. Er bestaan ook EPDM-leien die voor hellende daken kunnen gebruikt worden.
  • Roofing: Roofing is goedkoper dan EPDM, maar is moeilijker in onderhoud en plaatsing. Overweeg je toch om roofing te gebruiken als dakbedekking, vraag dan zeker een gespecialiseerd vakman om de werken uit te voeren. Zo braken er al geregeld woningbranden uit door onvoorzichtig gebruik van de roofingbrander door een doe-het-zelver.
  • Groendak: Verleng de levensduur van je dak met minstens 10 jaar en leg een groendak aan. Afhankelijk van de stevigheid van je dak, kan je het dak ook als tuin gebruiken.