Home Dakwerken

Dakwerken

U bent uw huis aan het renoveren en er staan ook dakwerken gepland? Dan is het van cruciaal belang dat u een goede dakwerker aan een correcte prijs vindt, of het nu gaat om een dakrenovatie, dakonderhoud of een volledig nieuw dak. De prijs voor algemene dakwerken is echter afhankelijk van de werken die uitgevoerd dienen te worden. In sommige gevallen is het voldoende om enkel uw dakbedekking te vervangen. In andere gevallen is het noodzakelijk zijn om het volledige dak te vernieuwen. Ontdek hier alles over de prijzen voor algemene dakwerken en hoe u hierop kunt besparen.

Dakwerken | Vind de beste dakwerker in de regio

Dakwerken prijzen

De kostprijs van uw dakwerken hangt af van de huidige staat van het dak en de gewenste aanpassingen. Is uw dakconstructie aangetast? Dan zal het volledig dak vernieuwd moeten worden. Dit betekent dat u zowel de dakconstructie als de dakbedekking zult moeten vervangen.

In het beste geval is enkel de dakbedekking beschadigd en moet je dus alleen deze laten vervangen. Dit betekent een grote kostenbesparing, maar de veiligheid moet uiteraard gewaarborgd blijven.

Wanneer u algemene dakwerken laat uitvoeren, valt het zeker te overwegen om nieuwe isolatie te plaatsen. Met (bijkomende) dakisolatie bespaart u geld en energie en blijft de temperatuur in huis ook gelijkmatiger. Let wel, voor dakisolatie van een hellend dak heeft u wel een onderdak nodig.

We geven je hieronder een overzicht van hoeveel het je zal kosten per klus!

Prijs nieuwe dakbedekking

Verkeert uw dakconstructie nog in degelijke staat? Dan is het genoeg om enkel de dakbedekking te vervangen. Er zijn verschillende mogelijkheden: EPDM, roofing, groendak voor platte daken dak tot dakpannen, leien, ... voor hellende daken. Vind hier uw prijs terug per soort dakbedekking.

Moet je dakbedekking vernieuwd worden? Dan is het handig om te weten wat het je zal kosten. De prijs van nieuwe dakbedekking zal sterk afhankelijk zijn van de soort dakbedekking dat je kiest.

Voor een plat dak kan gekozen worden voor roofing, een groendak, bitumen of PVC. De prijs van EPDM is €95 tot €120 en zal zo'n €35 tot €40 jaar meegaan.

Voor een hellend dak is er net iets meer keuze. Je kan kiezen voor rieten dakbedekking, dakpannen, zink en nog veel meer. Zink is een goede keuze, omdat het heel erg lang meegaat, tot wel 100 jaar.

Maar betonnen dakpannen zullen je heel wat minder kosten. Hieronder een overzicht van de kostprijs per dakbedekking!

Hellend dak

Soort dakbedekking Richtprijs per m2
Betonnen dakpannen €40 tot €65
Riet €85 tot €100
Leien €55 tot €95
Kleidakpannen €55 tot €95
Zink €75 tot €105
Aluminium €70 tot €90

Plat dak

Soort dakbedekking Richtprijs per m2
Groendak €75 tot €90
Roofing €70 tot €90
PVC €75 tot €90
EPDM €95 tot €120

Prijs renovatie schuin dak

Hellende daken zien we overal terug. Maar wat als deze aan onderhoud of reparatie toe is? Dakpannen vervangen, nieuwe dakbedekking, ... Ontdek ons prijsoverzicht.

De kostprijs van de renovatie van je schuin dak zal afhangen van het type dak dat je hebt. De renovatie van een schuin dak zal heel wat duurder zijn dan die van een plat dak.

Gemiddeld zal je voor de renovatie van een hellend dak rond de €5.000 betalen, inclusief arbeid (voor een dak van 50 m²) en voor een plat dak zal dit slechts €3.000 zijn.

Uiteraard kan je de kosten bedrukken door vakmannen te vergelijken en door gebruik te maken van goedkope materialen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor goedkope dakbedekking zoals betondakpannen en goedkoop isolatiemateriaal zoals glaswol.

Denk daar op voorhand goed over na, want goedkoop is vaak duurkoop.

Voordat je opnieuw dakbedekking laat leggen is het uiteraard belangrijk dat je je dak goed laat isoleren en ook een dampscherm mag niet ontbreken.

Als je dak toch aan renovatie toe is, dan kies je het best voor een isolatie langs de buitenzijde. Vervolgens kan je kiezen uit verschillende soorten dakbedekking.

Riet is een goede keuze als je een unieke en authentieke uitstraling aan je woning wilt geven. Een rieten dak zal je tussen de €85 en €100 per vierkante meter kosten. Een andere populaire keuze zijn de charmante kleidakpannen.

Deze kosten gemiddeld tussen de €55 en €95 per vierkante meter. Vind je kleidakpannen te duur? Dan zijn betondakpannen een goedkoper alternatief.

Voor deze soort dakpannen zal je gemiddeld €40 tot €65 per vierkante meter betalen.

Prijs renovatie plat dak

Bij een beschadigd plat dak ontstaan dikwijls lekkages. Nieuwe EPDM laag, bitumen vervangen of een volledige vernieuwing van het plat dak?

Op deze pagina ontdekt u meer over de verschillende mogelijkheden en de prijs voor de renovatie van uw plat dak.

Voor een plat dak is er heel wat minder keuze op vlak van dakbedekking dan voor een hellend dak. Er zijn vooral 3 keuzes: EPDM, PVC en bitumen. EPDM is de dakbedekking die het langst meegaat (tot 40 jaar). Deze dakbedekking kost je €80 tot €90 per vierkante meter. Interessant om weten is dat de andere types dakbedekking ongeveer hetzelfde kosten, maar slechts 25 jaar meegaan. EPDM is dus een echte aanrader!

Je kan er eventueel voor kiezen om een groen dak op je dakbedekking te plaatsen. Op die manier kan je genieten van een unieke uitstraling, een betere isolatie én een langere levensduur van je dakbedekking.

Onthoud wel dat je de prijs van een groendak extra zal moeten betalen. Een groendak kost tussen de €55 en €65 per vierkante meter. Deze kostprijs komt dus bovenop de prijs van je andere dakbedekking.

Een nieuw dak plaatsen of dakwerken laten uitvoeren?