Gevelbekleding houtlook: wanneer kies je ervoor? Hoeveel kost het?

Een gevelbekleding met houtlook is een interessante manier om een authentiek uiterlijk te creëren voor je woning. Toch wil echt hout nog wel eens prijzig zijn, waardoor het overwegen van houtvervangers niet onverstandig is. In dit artikel lees je welke mogelijkheden er zijn en hoeveel de alternatieven kosten.

Waarom kies je voor houtlook in plaats van echt houten gevelbekleding?

Een authentieke houtlook is nog altijd erg geliefd onder velen. Toch verkiezen steeds meer mensen gevelbekleding met een look van hout boven origineel hout. Dit heeft alles te maken met de vele voordelen die het met zich meebrengt, waar we nu dieper op in gaan.

Gevelbekleding houtlook woning

Voordelen kunststof met houtlook

  1. Onderhoudsvriendelijk: Gevelbekleding van kunststof valt zeer gemakkelijk te onderhouden. Ook vereist kunststof gevelbekleding, in tegenstelling tot traditioneel hout, veel minder onderhoudt om een mooi uiterlijk te behouden.
  2. Weerbestendigheid: Kunststof neemt geen water op en versplintert niet. Hierdoor treedt er geen mosvorming op na verloop van tijd en is schimmelvorming vrijwel volledig uitgesloten.
  3. Optimale ventilatie: Kunststof gevelbekleding met een houtlook is voorzien van een optimale ventilatie. Dit maakt een goede luchtcirculatie mogelijk en vermijdt vochtproblemen.
  4. Eenvoudige montage: Moderne gevelbekleding is voorzien van extra toevoegingen die het montageproces makkelijk maken. Bovendien bespaar je een hoop tijd en energie bij de plaatsing hiervan.
  5. Budgetvriendelijk: Kunststof gevelbekleding is een stuk goedkoper dan gevelbekleding van echt hout. Qua uiterlijk zijn de verschillen nihil, maar op financieel gebied is er wel degelijk een groot verschil.
  6. Esthetiek: Naast alle besproken voordelen is gevelbekleding met een houtlook een onbetwiste toevoeging wat betreft de aantrekkelijkheid van je woning.
Overtuigd van de vele voordelen?
Neem gratis contact op met experten voor houtlook gevelbekleding op maat van je budget
arrow Ontvang offertes

Aluminium gevelbekleding met houtlook

Tegenwoordig is een houtlook gevelbekleding ook verkrijgbaar in aluminium. Hiermee profiteer je wederom van de esthetische schoonheid die hout met zich meebrengt, maar evengoed van de fysieke voordelen van aluminium. En laten we eens eerlijk zijn, hoe fijn is het om het beste van twee werelden te combineren? Dat is dus perfect mogelijk met aluminium gevelbekleding mét houtlook. Enkele elementen die aluminium zo interessant maken, zijn onder meer het duurzame karakter en de onderhoudsvriendelijkheid.

Verticale houtlook gevelbekleding losstaande woning

Composiet met houtlook

Houtcomposiet gevelbekleding is een uitstekende keuze dankzij de realistische houtlook die het met zich meebrengt. Ook is deze soort gevelbekleding verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, waardoor je vrijwel elke houtsoort nabootst. Tot slot kent composiet, in tegenstelling tot traditioneel hout, een extreem duurzaam karakter. Kortom, met composieten gevelbekleding met houtlook is het dus perfect mogelijk om te genieten van een rustieke uitstraling, terwijl je ook profiteert van de voordelen die composiet met zich meebrengt.

houten gevelbekleding van woningcomplex

Wat kost houten gevelbekleding versus houtlook?

Na het bespreken van de houtlook alternatieven vraag je je waarschijnlijk af of je er geld mee bespaart en hoeveel dan precies door niet voor echt hout te kiezen. 

Voor één composieten siding met houtlook betaal je een bedrag dat varieert tussen 13 en 24,50 euro. Hoeveel de totaalprijs is, hangt dus mede af van de grootte van de geveloppervlakte.

Heb je liever kunststof gevelbekleding met een houtlook? Dan kun je een prijs verwachten dat ligt tussen 75 en 125 euro per m².

Tot slot is er dan nog aluminium gevelbekleding die eveneens verkrijgbaar is met een houtlook. De prijzen hiervan liggen gemiddeld tussen 100 en 200 euro per m². Hiermee is aluminium een vrij prijzige vervanging voor echt hout, maar wil het wegens zijn eigenschappen nog wel eens interessanter zijn dan hout.

Nu je een beter beeld hebt van de prijzen van de houtlook alternatieven, ben je vast nieuwsgierig geworden naar het prijsverschil. De prijzen van traditioneel hout variëren tussen 50 en 200 euro per vierkante meter.

Benieuwd hoeveel je kan besparen op gevelbekleding?
Vraag gratis en geheel vrijblijvend offertes aan en bespaar maximaal op installatiekosten
arrow Ontvang offertes

Wat is de goedkoopste gevelbekleding met houtlook?

Na het bespreken van de prijzen van diverse soorten houtvervangers voor de gevel, is duidelijk geworden dat composiet onbetwist het goedkoopst is. Ook gaat composiet vrij lang mee, waardoor het op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding een interessant alternatief vormt voor echt hout.

Hou je van duurdere houtsoorten zoals padoek, ceder of gebrand hout? Dan is composiet met houtlook een betaalbaar alternatief.

Veelgestelde vragen

Wat is de goedkoopste manier van gevelrenovatie met houtlook?

+
Wil je genieten van gevelbekleding met de huiselijke uitstraling van hout, zonder de hoofdprijs te betalen? Dan biedt composieten gevelbekleding met houtlook de ideale oplossing. De prijs van composiet ligt doorgaans tussen € 13,00 en € 24,50 per siding.

Installeer je houtlook gevelbekleding verticaal of horizontaal?

+
De manier waarop je houtlook gevelbekleding monteert op de muur hangt puur af van je eigen voorkeur, hetzij verticaal, hetzij horizontaal. Ook zijn er nog andere richtingen en stijlen mogelijk voor het bekleden van de gevel.

Wat is de beste houten gevelbekleding?

+
Wil je toch liefst echte houten gevelbekleding? Dan kies je het best voor hardhoutsoorten, met als bijzonder eikenhout. Deze staan bekend om esthetische schoonheid en bovenal een duurzaam karakter. Bamboe is daarnaast een bijzonder duurzame opkomende gevelbekleding.

Interesse in houtlook gevelbekleding? Ontvang gratis advies over jouw opties

Door het onderstaande formulier in te vullen geniet je van gratis en geheel vrijblijvende offertes. Je leest hier onder meer terug welke erkende vakmensen er beschikbaar zijn in jouw regio en natuurlijk welke tarieven ze hanteren.

Zit je met wat vragen waar je graag antwoord op krijgt alvorens je een beslissing neemt? Dan ben je wederom op het juiste adres. Neem contact op met een ervaren specialist om advies op maat te krijgen. Zo weet je dat je gegarandeerd waar voor je geld krijgt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.