Wat is hydrofuge van een gevel nu precies? De behandeling zorgt voor een extra beschermlaag tegen vocht. Je verlengt de levensduur van je gevel en de laag gaat zo’n 5 tot 8 jaar mee.
Heb je vaak last van vocht in je woning of omgeving? Ben je geïnteresseerd in hydrofuge voor je gevel? En nieuwsgierig naar de gemiddelde prijs van deze behandeling? Lees dan zeker verder om er nog meer over te ontdekken.
Inhoud
Waarom uw gevel impregneren?
Een hydrofuge gevel, wordt ook wel eens ‘gevelimpregnatie‘ genoemd. Deze term komt van het impregneren van je gevel. Impregneren wil dan weer zeggen dat je een stof gaat doordringen met een ander materiaal. In dit gevel breng je de hydrofuge middelen aan op je gevel, en laat je deze goed opnemen.
De behandeling is voordelig omdat het doorslaand vocht tegenhoudt. Je bent beter beschermd tegen alle verschillende weersomstandigheden, zoals neerslag. En mogelijke schade aan je binnenmuur wordt voorkomen.
Je gevel blijft langer schoon en ziet er ook mooier uit. De middelen zorgen er namelijk voor dat groei van mos en schimmels uit blijft, of vertraagd. De grondige poetsbeurt die voor het aanbrengen van de middelen uitgevoerd wordt draagt bij tot het nieuwe, mooie uitzicht van je gevel.
Wist je dat deze extra laag ook brandwerende eigenschappen heeft? Jazeker, je leest het goed! Dit draagt bij aan de veiligheid van je woning. Een investering in het sterker maken van het materiaal van je gevel, en je woning is ook weer een stukje beter beschermd tegen brand en water.
Heeft jouw gevel ook nood aan impregnatie? Contacteer een lokale expert en vraag advies!
Nadelen van een hydrofuge gevel
Is een hydrofuge behandeling voor iedere gevel geschikt? Helaas niet. Is je gevel niet meer in goede conditie en zijn er beschadigingen. Dan dienen deze eerst hersteld te worden voordat je deze methode kan toepassen. Beschadigde vorstgevoelige gevels zijn een no-go voor deze behandeling.
Daarnaast dien je rekening te houden met regelmatige onderhoudskosten. Om de werking van de beschermende laag te blijven garanderen en de levensduur van de gevel te verlengen.
Niet elk gevelmateriaal is geschikt om te hydrofoberen. Dichte materialen als graniet zijn niet geschikt. Minerale gevelbekleding als bakstenen, crepi, steenstrips, gevelstenen, kaleien, spuitkurk en gecementeerde gevels zijn zeer geschikt voor de behandeling.
Hoelang gaat hydrofuge mee?
Je hydrofuge gevel gaat lang mee. Al is een schatting moeilijk om te maken. Er zijn invloeden van buitenaf, zoals weersomstandigheden, de conditie van je gevel. Natuurlijk speelt ook de kwaliteit van het vakwerk mee. Is de beschermingslaag goed aangebracht, dan zal deze langer mee gaan. Denk dus goed na over met welke vakmensen je wil samenwerken.
Een hydrofuge laag gaat in ideale omstandigheden tot 10 jaar mee. Al schakel je best een expert in om dit te komen beoordelen. Zo ben je zeker dat je beschermingslaag op je gevel optimaal blijft presteren.
Last van opstijgend vocht?
In dit geval is het aanbrengen van deze laag hydrofuge een slecht idee.
Het opstijgend vocht wordt gevangen en veroorzaakt zo meer schade.
Bekijk of een open gevelbekleding of ventilerende gevel hier een oplossing kan bieden.
Hoe lang werkt impregneren?
Het wordt aanbevolen om tussen 5 en 8 jaar een nieuwe behandeling in te lassen. Zo blijft het product optimaal werken.
Je kan hiervoor terecht bij de specialist die je eerste behandeling verzorgde. Of je kan op zoek gaan naar een nieuwe. Vraag zeker enkele offertes aan en vergelijk deze. Zo ben je altijd zeker van de beste prijs-kwaliteit.
Wat kost hydrofoberen van een gevel? [Gemiddelde prijs]
De gemiddelde kost van een hydrofuge behandeling op je gevel ligt tussen 8 en 12 euro per vierkante meter. Naast deze kostprijs, houd je best nog rekening met kosten zoals reiniging, onderhoud, uurloon.
Wat is de bereikbaarheid van je gevel? Welk type product kies je? Wat is de oppervlakte van je gevel? Ook deze keuzes vormen een invloed op het totale kostplaatje van deze klus. Er zijn dus verschillende factoren die meespelen, naast het product en de specialist om de behandeling uit te komen voeren.
Doe zeker beroep op de expertise van een specialist om een duidelijke offerte op te stellen van deze behandeling. Begin niet zomaar zelf aan hydrofuge of ga niet zomaar zelf injecteren. Deze werkzaamheden vergen kennis van soorten gevels en ervaring in het werkveld.
Hydrofuge op de gevel aanbrengen: Stappenplan
We leggen je graag een woordje meer uit over het proces van het aanbrengen van deze hydrofuge laag op je gevel.
Voorbereiding is hier een grote stap. Om zo mossen, schimmels en ander vuil te verwijderen, alvorens we van start gaan. Ontdek hier de 3 belangrijkste stappen.
Stap 1: Gevel inspecteren
Voer een inspectie van je gevel uit en bepaal in welke staat je gevel zich bevindt. Is deze in goede staat? Dan kan je zo van start gaan met de behandeling. Zie je eventuele scheuren of lege voegen bij de stenen (in wildverband)? Herstel deze dan eerst alvorens je verder gaat in het proces. Dit zijn natuurlijk extra kosten waarmee je rekening moet houden naast je offerte.
Bespreek met je expert of de gevel nood heeft aan hydrofuge. Bepaalde gevelbekledingen zoals rockpanel, sandwichpanelen, cortenstaal of hpl hebben hier geen baat bij.
Stap 2: Zo nodig herstellingen uitvoeren en vuil verwijderen
Een goede reiniging zorgt voor een goede hechting van het materiaal op je gevel. Verwijder dus al het vuil en zorg dat eventuele herstelwerken uitgevoerd zijn.
De grondige reiniging, zal meteen ook een upgrade geven aan je gevel.
Heb je een groene gevel, zonnepanelen aan je gevel of andere gevelelementen? Dan zal het reinigen en hydrofoberen wat moeilijker zijn, maar des te belangrijker.
Stap 3: Breng de waterafstotende producten aan
Voor deze stap, schakel je best een ervaringsdeskundige in. Het aanbrengen van het impregneermiddel doen we met een neveltechniek. Door je gevel te vernevelen, impregneer je de stof. Je gevel zal na de behandeling minstens één dag droogtijd nodig hebben. Daarbovenop is deze laag kleurloos, dus zal het uitzicht van je gevel niet veranderen.
Daarnaast kan je producten kiezen op basis van chemische stoffen, of biologische stoffen.
De kwaliteit in producten verschilt.
Vergelijk de prijzen, maar ook de onderhoudsperiode van de producten. Het ene product zal je vaker moeten aanbrengen dan het ander. Waardoor de goedkoopste optie, misschien toch niet de voordeligste blijkt te zijn. En de uiteindelijke kostprijs groter is.
Gevel beschermen tegen vocht? Ontvang gratis offertes voor een hydrofuge gevel
Een hydrofuge gevel verlengt de levensduur van je gevel, en vermindert het risico op vocht in je woning. Laat gratis één of meerdere offertes maken voor jouw gevel. En ontdek het budget dat nodig is om jouw gevel die extra bescherming te geven.
Vergelijk deze met andere offertes van vakmensen uit jouw buurt en kom zo tot de beste uitkomst voor jouw gevel.
Het aanbrengen van deze laag is niet makkelijk en niet iedere gevel is geschikt voor deze behandeling. Neem dus zeker eerst contact op met een expert, voor je verdere stappen onderneemt in deze klus.