Elastische voegwerken: wanneer is het interessant? Wat is de prijs?

Het aanbrengen van elastische voegwerken is een moderne techniek voor het afwerken van een gevel. Het zorgt voor extra bestendigheid voor je gevel en kent veel voordelen. In dit artikel ontdek je alles over de voordelen van deze voegmethode. Ook bespreken we de prijzen van elastisch voegwerk. Lees dus zeker verder.

Wat zijn elastische voegen precies?

Elastische voegen zijn niets anders dan soepele voegen die de duurzaamheid van de buitengevel verhogen. Je kunt het vergelijken met een soort speciale kit dat extra ondersteuning biedt aan voegwerk. Het komt vooral voor bij nieuwbouwwoningen en is de ideale toevoeging om een gevel water- en luchtdicht te maken.

Echter is dat niet het enige waarvoor elastische voegen dienen. Omdat materialen door verschillende weersomstandigheden kunnen krimpen of juist uitzetten, is er een elastisch materiaal nodig om dit weer op te vangen. Zo voorkom je dat je te maken krijgt met vochtproblemen en voorkom je het ontstaan van scheuren en barsten in je gevel.

De elementen waar dit bewegelijke voegsel uit bestaat, is een mengeling van natuurlijke en synthetische elementen. Denk hierbij aan polymeren zoals silicone, acryl of polyurethaan. De stoffen die hierin verwerkt zijn, zijn overigens ook een geschikt opvulmiddel voor hoeken van ramen, deuren en kieren aan de kant van de gevel.

Contacteer gratis experten
Vergelijk offertes op maat en bespaar kosten

Wat zijn de voordelen ervan?

Elastische voegwerken kennen erg veel voordelen, namelijk:

  • Het stabiliseren van uitzetten en krimpen
  • Het tegengaan van barsten en scheuren in de gevel
  • Bestand tegen weersomstandigheden en UV-straling
  • Een goed hechtend karakter waardoor het prima als lijm kan worden ingezet
  • Water- en luchtdicht
  • Verbeterde isolatie van je gevel (wat op zijn beurt leidt tot lagere stookkosten)
  • In veel verschillende kleuren verkrijgbaar

Het isolerende karakter van elastische voegwerken zorgt ervoor dat binnentemperaturen goed vastgehouden worden. Hierdoor bespaar je, vooral tijdens de wintermaanden, op stookkosten. Zo verdien je de investering op korte termijn al terug.

Voegen zijn ook belangrijk voor het uitzicht van je gevel

De voegen die je kiest hebben een grote impact op je gevel. Denk daarom goed na over het uitzicht dat je wilt bekomen. Bespreek met een specialist of je best kiest voor schaduwvoegen, platvolle voegen, knipvoegen of een andere soort.

Aanbrengen elastische voegen aan bakstenen gevel

Prijzen van elastisch voegen

In de praktijk verschilt de prijs van elastische voegen niet veel van traditioneel voegwerk voor je gevel. In de meeste gevallen kost het inhuren van een gevelspecialist voor dergelijke voegwerken tussen € 8 en € 13 per vierkante meter.

Als je eerst oud voegwerk wilt laten verwijderen, betaal je gemiddeld zo’n 35 euro per vierkante meter.

Je muur van elastische voegen laten voorzien?
Klinkt als een verstandig idee. Vraag gratis en geheel vrijblijvende offertes aan
arrow Ontvang offertes

Kan je kitwerk met elastisch voegmiddel zelf doen?

In principe is het uitvoeren van elastisch voegwerk niet complex. Toch vergt het nauwkeurig werk om ervoor te zorgen dat je de gewenste resultaten behaalt, zonder dat dit ten koste gaat van de esthetiek van je gevel. Daarnaast kan een te grote krimp of uitzetting alsnog voor gevelschade zorgen, mits het voegmiddel niet goed genoeg is aangebracht.

Heb je weinig technische voorkennis en twijfel je of je de klus zelf kunt uitvoeren? Dat is volkomen begrijpelijk. In dat geval kun je een gevelspecialist inschakelen om de klus te klaren. Ze hebben veel ervaring met dit soort taken en weten precies wat er in jouw persoonlijke situatie nodig is. Vergelijk offertes en bespaar daar heel wat kosten mee.

plaatsing elastische voegen aan gevel

Ontdek de beste opties voor jouw gevel: contacteer gratis en vrijblijvend experten

Door gratis en geheel vrijblijvende offertes aan te vragen, kom je gemakkelijk in contact met gevelspecialisten. Onze vakmensen hebben veel ervaring met dergelijke klussen, waardoor ze uiterst professioneel advies kunnen delen, gebaseerd op jouw persoonlijke situatie.

Natuurlijk kun je de offertes ook gebruiken om verschillende specialisten te vergelijken op het gebied van ervaring, tarieven en beschikbaarheid. Zo vind je altijd de ideale specialist voor jouw behoeften en op maat van je budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.