Kunststof gevelbeplating: waarom hiervoor kiezen? Prijzen en voordelen

Kunststof gevelbeplating is een goede keuze voor mensen die een duurzame, onderhoudsarme gevelbekleding zoeken. Hier lees je over de voordelen en kosten van kunststof gevelbeplating. Ontdek waarom kunststof gevelbeplating interessant kan zijn voor het renoveren of bekleden van jouw gevel.

Waarom kiezen om de buitenmuur met kunststof te bekleden?

Kunststof gevelbekleding geeft je veel voordelen. Ten eerste is kunststof gevelbekleding makkelijk te plaatsen. Met de juiste voorbereiding en een beetje advies van een specialist, kan je het zelf op de juiste manier plaatsen. Hierdoor kan je de plaatsingskosten laag houden. Voor een goed gegarandeerd resultaat laat je het best over aan een professional.

Daarnaast is het zeer compatibel met isolatiematerialen. Kunststof is dus een goede keuze om jouw gevel te bekleden na isolatiewerken. Bovendien heeft kunststof gevelbekleding weinig onderhoud nodig en kan je het eenvoudig reinigen met zeep en water.

Wat betreft de kosten: kunststof gevelbekleding is over het algemeen niet duur. Zowel het materiaal als de plaatsingskosten kan je voor een goede prijs halen. Het is een zeer goed alternatief voor materialen zoals hout, metaal of steen, vooral omdat kunststof beschikbaar is in verschillende texturen, kleuren en prints.

Blauwe kunststof gevelbekleding

Hoelang gaat kunststof gevelbekleding mee?

Kunststof gevelbekleding is duurzame investering. Het heeft een gemiddelde levensduur van 30 jaar of zelfs langer. Omdat het geen organisch materiaal is, rot het niet en behoudt het zijn kwaliteit, zelfs onder extreme weersomstandigheden.

Klaar om je gevel te vernieuwen?
Ontdek de voordelen van kunststof gevelbeplating en transformeer je gevel vandaag nog
arrow Ontvang offertes

Wat kost kunststof gevelbekleding per m2?

De prijzen liggen gemiddeld tussen 75 en 125 euro per vierkante meter. Als we kijken naar de totale kosten voor het bekleden van een gevel met kunststof, kunnen we wat meer inzicht krijgen.

Voor een rijhuis bedragen de kosten gemiddeld tussen de 4.500 en 7.500 euro, terwijl voor een vrijstaande woning de prijs kan oplopen tot gemiddeld 9.000 tot 15.000 euro.

Er zijn verschillende soorten kunststof beschikbaar, zoals kunststof Rabat. De prijs kan verschillen afhankelijk van het specifieke type dat je kiest. De goedkoopste kunststof gevelbekleding kan zo’n 10 euro per vierkante meter kosten.

De kosten die professionals in rekening brengen voor hun diensten kunnen verschillen, afhankelijk van hun tarieven. De snelste manier om de goedkoopste gevelbekleder uit je buurt te vinden is met het aanvragen en vergelijken van prijsoffertes.

Als er bijvoorbeeld hoogtewerkers nodig zijn, zal de huur daarvan de totale prijs beïnvloeden. Ook de grootte van het geveloppervlak en het aantal ramen enzovoort spelen een rol in de uiteindelijke kosten.

Als je tegelijkertijd isolatie laat plaatsen, zal dit de totale prijs beïnvloeden.

Goedkopere opties zien er waarschijnlijk heel aantrekkelijk uit, maar hou er rekening mee dat kunststof gevelbekleding van hoogwaardige kwaliteit veel langer meegaat en kan het je op lange termijn veel kosten besparen.

kunststof gevelbeplating

Hoe monteer je kuststof gevelplaten?

Stap 1: Bereid de gevel en de muurbekleding voor

Voor een succesvolle installatie is een goede voorbereiding heel belangrijk. Hier zijn de stappen die je best volgt:

  1. Zorg ervoor dat de gevel proper is en dat eventuele beschadigingen zijn hersteld. Een schone en gladde ondergrond maakt het goed hechten van de kunststof gevelbekleding makkelijker.
  2. Voordat je begint met de installatie, moet je de kunststofpanelen op maat snijden. Op deze manier hoef je de plaatsingswerken niet te onderbreken tijdens het installatieproces.
Hulp nodig met de installatie?
Contacteer vrijblijvend experten uit je buurt

Stap 2: Installeer de onderliggende constructie

Nu de gevel voorbereid is, is het tijd om de onderliggende structuur te installeren:

  1. Bevestig dampopen folie op de gevel. Dit zorgt voor een extra bescherming tegen vocht en helpt bij het reguleren van vocht in de gevel.
  2. Installeer het geraamte van verticale latten tegen de gevel. Hierop kan later de kunststof gevelbekleding worden bevestigd.
Onderliggende constructie voor gevelplaten

Stap 3: Bevestig de platen op het regelwerk

Nu de onderliggende constructie klaar staat, kunnen we overgaan tot het plaatsen van de kunststof gevelbekleding:

  1. Leg de panelen horizontaal neer om het materiaal te beschermen tegen beschadiging tijdens het installatieproces.
  2. Gebruik speciale bevestigingsschroeven om de kunststoffen basisprofielen op het regelwerk te bevestigen. Zaag de verbindings- en hoekprofielen op maat en plaats ze waar nodig.
  3. Bevestig de kunststof gevelbekleding tegen het regelwerk met bevestigingsschroeven. Werk vervolgens de hoeken en uiteinden af met afwerkprofielen om alle kieren en naden te verbergen en een net ogend resultaat te verkrijgen.

Als je de gevelbekleding verticaal plaatst, moet je horizontale latten op de verticale latten in het geraamte plaatsen om een goede bevestiging mogelijk te maken.

Kunststof gevelbekleding heeft geen verdere behandeling nodig met coatings of vochtwerende middelen. Eenmaal geïnstalleerd, hoef je je geen zorgen te maken over extra onderhoud.

Gevelbeplating kunststof

Ook interessant om te weten

Wat is naast kunststof de beste gevelbekleding op vlak van onderhoud?

+
Materialen zoals beton, steenwolvezels, composiet, vezelcement en kunststof vragen allemaal weinig onderhoud. Ze zijn interessant voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijk te onderhouden gevel.

Is kunststof het goedkoopste materiaal voor gevelrenovatie?

+
Kunststof is niet het goedkoopste materiaal voor gevelrenovatie. Een van de goedkoopste opties voor het bekleden van een gevel is het proces van kaleien. Bij kaleien wordt de gevel beschilderd met kalkpleister door een gevelspecialist met behulp van een blokkwast. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 30 euro per vierkante meter.

In welke uitvoeringen kan je kunststof gevelplaten vinden?

+
Kunststof gevelplaten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals houtlook en steenmotief. Met kunststof houtlook geniet je van de warme uitstraling van echt hout, zonder het bijbehorende onderhoud. Kunststof met steenmotief biedt een stenen uitstraling met opties zoals faux handvormbaksteen, marmer, keramiek, leien of mozaïek. Beide opties zijn duurzaam, onderhoudsarm en betaalbaar. Geen fan van deze uitvoeringen? De opties met kunststof gevelbekleding zijn gelukkig eindeloos. Je kan zelf een volledige vliesgevel uit kunststof namaken. Vraag advies aan ervaringsdeskundigen en kom de opties voor je gevel snel te weten.

Contacteer vrijblijvend experten en ontdek wat de goedkoopste gevelbekleding is voor jou

Ontvang vrijblijvend offertes van experts om te ontdekken wat de beste gevelbekleding is voor jouw situatie. Het inschakelen van een professional geeft je waardevol advies en expertise om de juiste keuze te maken.

Vergelijk offertes van verschillende experts om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden en zorg ervoor dat je geïnformeerd bent over alle beschikbare opties voordat je een beslissing neemt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.