Gecementeerde gevel: hoeveel kost het? Waarom zou je ervoor kiezen?

Verken in dit artikel de mogelijkheden van een gecementeerde gevel – een betaalbare manier om je huis nieuw leven in te blazen. Van prijsinformatie tot afwerkingskeuzes, lees waarom dit renovatieproject interessant kan zijn voor jouw woning.

Wat kost een muur cementeren gemiddeld per m2?

Wil je je gevel een opknapbeurt geven? Overweeg dan om hem te laten cementeren. Een kosteneffectieve optie die meestal zo’n 30 tot 40 euro per vierkante meter bedraagt. Natuurlijk kunnen deze prijzen variëren, afhankelijk van factoren zoals de bereikbaarheid en de staat van je gevel.

Als er bijvoorbeeld losse voegen zijn, moeten die eerst gerepareerd worden, wat de kosten kan verhogen. Ondanks deze mogelijke extra uitgaven blijft cementeren een aantrekkelijke optie voor gevelrenovatie, omdat het over het algemeen betaalbaar is.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind een gevelspecialist bij jou in de buurt
arrow Ontvang offertes

Wat maakt een gecementeerde gevel zo uniek?

Een gecementeerde gevel biedt meer dan alleen bescherming; het is een kans om je huis een persoonlijke touch te geven. Ontdek hier wat deze gevels zo bijzonder maakt en hoe je jouw woning ermee kunt transformeren.

Karaktervolle uiterlijk

Een gecementeerde gevel biedt een canvas voor creativiteit, met verschillende opties om je gevel aan te passen aan jouw stijl.

Dunne deklaag

Bij het cementeren van je gevel kun je kiezen uit verschillende opties om de uitstraling aan te passen aan jouw stijl. Met een dunne deklaag behoud je het zicht op de oorspronkelijke steen, wat zorgt voor een rustiek karakter. Dit subtiele contrast tussen de zichtbare stenen en het strakke cement geeft je huis een unieke uitstraling.

Dikke deklaag

Een andere mogelijkheid is om een dikker mengsel te maken die een volledig nieuwe laag op de muur voorziet. Op deze manier is de oude gevel effen en egaal en zijn de stenen en voegen niet meer te zien.

Nadat je gevel bezet is met cement, is deze beter bestand tegen alle weersinvloeden zoals vorst, en ziet je woning er bovendien als nieuw uit.

Gecementeerde gevel professional

Onderhoudsvriendelijke gevelbekleding

Een van de grote voordelen van een gecementeerde gevel is het minimale onderhoud dat nodig is om het in topconditie te houden. In tegenstelling tot sommige andere vormen van gevelbekleding, zoals cortenstaal metaal of baksteen, vereist cementeren weinig tot geen regelmatige reiniging of behandelingen om het er goed uit te laten zien.

Werkt oneffenheden probleemloos weg

Cementeren biedt de mogelijkheid om oneffenheden in je gevel moeiteloos weg te werken, waardoor het oppervlak er glad en gelijkmatig uitziet. Je zal dus ook de plaatsingswijze van de stenen niet meer zien. Liet je bijvoorbeeld stenen in wildverband plaatsen, dan zal dit volledig verdwijnen.

Dit geeft je gevel niet alleen een professionele uitstraling, maar verlengt ook de levensduur van het materiaal en versterkt de structuur van je huis.

Duurzame karakter

Een gecementeerde gevel biedt niet alleen esthetische voordelen, maar ook praktische voordelen die bijdragen aan de duurzaamheid en levensduur van je huis.

Cementeren van een gevel lijkt heel erg op kaleien of crepi gevelbekleding, en zelfs op spuitkurk. Een groot verschilpunt is dat een gecementeerde gevel een stuk steviger en duurzamer is.

Gevel cementeren huis door professional

Vocht- en windbestendig

Het duurzame karakter van een gecementeerde gevel zorgt ervoor dat je huis beschermd is tegen vocht, wind en andere weersinvloeden, waardoor de waarde behouden blijft. Na verloop van tijd kan je hydrofoberen om dit kenmerk te vernieuwen.

Uv- en vorstbescherming

Daarnaast biedt cementeren bescherming tegen schadelijke UV-stralen en vorst, waardoor je gevel er langer mooi en nieuw uitziet, met minder behoefte aan reparaties.

Overtuigd van de vele voordelen van een gecementeerde gevel?
Contacteer gratis gevelbekleders uit je buurt en vind een offerte op maat van je budget
arrow Ontvang offertes

Hoe de buitenmuur bezetten met cement: stappenplan

Of je nu een doorgewinterde doe-het-zelver bent of een beginner in de wereld van bouwprojecten, het cementeren van je buitenmuur kan een lonende taak zijn. Ontdek hier het eenvoudige stappenplan om je gevel te transformeren en je huis een nieuwe uitstraling te geven.

Voorbereiden gevel

Voordat je begint met het aanbrengen van cement, is een goede voorbereiding van de gevel een belangrijke eerste stap. Je legt de basis van een succesvol project door de muur grondig voor te bereiden op de cementering.

Grondig reinigen

Voordat je begint met cementeren, moet je de muur grondig schoonmaken. Verwijder mos en vuil zodat de cementlaag gelijkmatig kan worden aangebracht. Gebruik water, een hogedrukreiniger en eventueel een reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat de muur droog is voordat je aan de slag gaat.

Kleine herstellingen uitvoeren

Controleer de gevel op loszittende voegen en repareer deze om schade tijdens het cementeren te voorkomen.

Gevel cementeren

Maak een mengsel van zandcement en breng het met een ruwe borstel aan op de muur. Breng eerst een hechtingslaag aan, gevolgd door een dunne afwerkingslaag.

Vergeet niet: hoewel je zelf kunt cementeren, is het vaak verstandig om een professional in te schakelen. Ze hebben de expertise om de juiste aanpak te bepalen, vooral bij het kiezen van de juiste producten en dekking voor verschillende soorten gevelstenen of gevelplaten (zoals rockpanel, sandwichpanelen of hpl).
Let op dat de gevels niet geplaatst werden als open bekleding. Dan kan cementeren moeilijk zijn.

Kleur met cement mengen

Wist je dat je je gecementeerde gevel zelfs kunt kleuren zonder te hoeven schilderen? Het cementmengsel zelf kan worden gekleurd, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om je gevel aan te passen aan jouw smaak.

Vind de kleur die bij je gevel past
Contacteer vrijblijvend ervaren gevelbekleders

Afwerken gevel

Om je buitenmuur te beschermen tegen vuil en vocht, is waterdicht cementeren essentieel. Vaak wordt na het cementeren een waterafstotende coating aangebracht, meestal tot zo’n 50 cm boven de grond. Deze coating houdt vocht buiten en houdt de cementlaag droog. Heb je een geventileerde gevel? Dan zal het eventuele vocht niet voor problemen zorgen.

Je kunt ook kiezen voor een gevelplint in plaats van een coating. Deze cementen rand biedt dezelfde bescherming en voegt een stijlvolle touch toe aan je gevel. Beide opties bieden een solide bescherming én een fraaie uitstraling.

Gevel cementeren

Geniet zo lang mogelijk van je gecementeerde gevel

Wil je ervoor zorgen dat je gecementeerde gevel er jarenlang stralend uitziet? Dan is regelmatig onderhoud de sleutel. Hier zijn een paar handige tips om je op weg te helpen.

Kleine beschadigingen snel herstellen 

Een regelmatige check-up van je gevel is cruciaal om eventuele scheuren of beschadigingen op te sporen. Als je kleine scheurtjes ontdekt, wacht dan niet! Repareer ze meteen om te voorkomen dat ze groter worden en meer problemen veroorzaken.

Gecementeerde gevel schilderen 

Een likje verf kan wonderen doen voor je gecementeerde gevel:

  • Reinigen: Maak je gevel grondig schoon om vuil en stof te verwijderen en een goede basis te creëren voor de verf.
  • Primer: Gebruik een primer voor een betere hechting en een langere levensduur van de verf.
  • Schilderen: Kies een hoogwaardige buitenverf en geef je gevel een nieuwe kleur en bescherming tegen weersinvloeden.

Fan van een simpele gecementeerde muur, maar met een speciaal accent? Kijk dan eens naar groene gevels of zonnepanelen op je gevel. Ze transformeren elke gevel naar een uniek uitzicht.

Ontdek hier wat de goedkoopste manier is om jouw gevelsteen een nieuwe look te geven

Wil je je gevelsteen een nieuwe look geven zonder je budget te overschrijden? Ontdek hier voordelige opties. Een professionele gevelbekleder kan waardevol zijn voor het gewenste resultaat, efficiëntie en kwaliteit. Vergeet niet offertes te vergelijken voor de beste deal.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.