Steenstrips voor buitengevel: Hoe plaatsen? Prijs met en zonder isolatie

Is je gevel uitgeleefd of wil je jouw woning een nieuwe uitstraling geven? Met gevelstrips of steenstrips voor buitengevel tover je de buitenmuur in mum van tijd om tot een bakstenen of natuurstenen gevel. Lees het artikel en ontvang gratis en vrijblijvend offertes en adviezen. 

Wat zijn steenstrips en hoe installeer je ze?

Steenstrips zijn een dunnere variant van je normale stenen muurbekleding. Je vindt ze in allerlei vormen en maten: baksteenstrips, natuursteenstrips, tegels. Zowat alle stenen gevelmaterialen kan je laten plaatsen in de vorm van steenstrips om de buitengevel het authentieke karakter te geven. 

Rode bakstenen steenstrips op buitengevel

De voordelen van steenstrips

Waarom zou jij moeten kiezen voor steenstrips op de buitengevel?

Ruimtewinst

Steenstrips nemen tot de helft minder plaats in dan de originele variant. Met steenstrips bespaar je dus heel wat ruimte aan je buitengevel.

Snelle plaatsing

De steenstrips worden op de gevel geplakt dus eens de onderliggende muur geprepareerd is, gaat de plaatsing van een steenstripgevel enorm snel

Op zoek naar een snelle kwaliteitsvolle plaatsing?
Vul dit formulier in en kom in contact met jouw lokale vakspecialist.
arrow Ik ontvang graag advies over steenstrips

Behoud authentiek karakter

Aangezien steenstrips de dunnere variant zijn van de bekendere gevelstenen, maar wel uit hetzelfde materiaal vervaardigd zijn, ziet niemand het verschil. Je behoudt het authentieke karakter van de stenen gevel met het gemak van een steenstrip.

Dit authentieke karakter is daarnaast goed te combineren met gevelplanten. Een groene gevel met steenstrips geeft een speciale combinatie.

Steenstrips te combineren met isolatiepanelen

Je kan steenstrips rechtstreeks op de gevel laten plaatsen maar voor extra isolatie, kan je ze ook op isolatieplaten laten plaatsen. In veel gevallen is de combinatie steenstrip – isolatieplaat even dik als bijvoorbeeld de volle baksteen.

Wil je de gevel extra milieuvriendelijk maken? Combineer steenstrips dan met gevelpanelen.  

Is je spouwmuur nog niet opgevuld?
Tijdens een gevelrenovatie met steenstrips is het ideale moment om hier werk van te maken.

Groot assortiment vormen, kleuren en maten

Voor alle gevelstenen bestaat er wel een steenstrip alternatief. Steenstrips zijn eenvoudig op maat te zagen en je hebt ze zelfs in hoeksteenvorm. Ze zijn daarnaast, net zoals bakstenen gevelbekleding in allerlei vormen te verkrijgen. Plaats ze bijvoorbeeld in wildverband voor een uniek uitzicht.

Ideaal voor renovatie

Ben jij niet tevreden van je gevel? Geen probleem met steenstrips plaats je een nieuwe gevel zo over je oude gevel zonder al te veel verlies van ruimte.

Steenstrips beschikbaar in allerlei uitvoeringen: hier als natuursteen

Plaatsen van steenstrips tijdens gevelrenovatie

De eerste stap bij de plaatsing van steenstrips is de voorbereiding van de onderliggende gevel. Tijdens deze fase herstelt de gevelbekleder je gevel zodat die de steenstrips goed kan bevestigen. 

Tijdens de tweede stap lijmt jouw vakspecialist de gevel, plaatst de steenstrips en voegt met voegmortel. Om correct te kunnen voegen wordt er een houten raamwerk met metselkoord geplaatst. 

Kies de juiste lijm, afhankelijk van je keuze voor minerale of keramische steenstrips. Zwaardere strips vereisen stevigere lijm.

Hoe dik zijn steenstrips?

Afhankelijk van het soort steenstrips heb je te maken met een verschillende dikte. Baksteenstrips zijn meestal nog geen twee centimeter dik terwijl natuursteenstrips tussen 2 en 4 centimeter dik zijn. Er bestaan steenstrips tot 7 centimeter dik, maar die zijn niet veel voorkomend. 

Steenstrips op maat van je woning?
Contacteer gratis en vrijblijvend onze experten

Wat zijn mogelijke problemen van gevelstrips?

Uiteraard zijn er ook voor een gevelrenovatie met steenstrips nadelen. 

Kostprijs

Je kan je gevel op heel wat manieren laten bekleden. Je kan kiezen voor crepi, spuitkurk, volwaardige gevelstenen en zo veel meer. Helaas is een gevelrenovatie met steenstrips een van de duurste manieren om je gevel te bekleden.

Wil je de gevel snel strak afwerken? Dan kan kaleien of cementeren een interessante oplossing bieden.
Liever een unieke gevel waar je mee kan opvallen? Dan bestaan er eindeloos veel opties. Contacteer experten en ontdek of rockpanel, sandwichpanelen, cortenstaal bekleding of hpl platen bij jouw gevel passen.

Spouwmuur

Om goed te isoleren en vochtproblemen te vermijden moet een spouwmuur kunnen ademen. Als je de gevelstrips rechtstreeks op de spouwmuur plaatst, kan het wel eens zijn dat de spouw niet goed meer kan luchten. Zo krijg je schimmelvorming.

Een goede specialist zal hier rekening mee houden en de steenstrips correct op de spouwmuur plaatsen. Mogelijke oplossingen zijn daarnaast hydrofuge van de steenstrips, een geventileerde gevel of open gevelbekleding.

Wat kosten steenstrips

Gevelrenovatie met steenstrips kost je ongeveer 150 à 200 euro per vierkante meter, inclusief btw en plaatsingskosten. Voor prijsadvies op maat neem je best contact op met ervaren vakmensen.

Hoeveel kost gevelisolatie met steenstrips?

Voor een gevelisolatie met steenstrips betaal je tussen 200 en 250 euro per vierkante meter, inclusief btw en plaatsing.

Vakspecialist installeert steenstrips op gevel

Offertes gevelrenovatie met steenstrips? Vraag ze hier gratis aan

Ben je overtuigd van de meerwaarde van steenstrips bij jouw gevelrenovatie? Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen om prijzen te vergelijken. Door prijzen en vakspecialisten te vergelijken kan jij de beste keuze maken voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.