Home Ramen en deuren PVC ramen: prijzen, montagekosten en premies

PVC ramen: prijzen, montagekosten en premies

Een vast PVC raam kost 200 tot 400 euro per vierkante meter. Ben je van plan om je woning volledig te voorzien van nieuwe ramen? Dan moet je voor een gemiddelde gezinswoning met een raamoppervlakte van 20 vierkante meter rekenen op een kostenplaatje tussen de 4.000 en 8.000 euro. Let wel: deze richtprijs is voor vaste PVC ramen, inclusief de plaatsing. In dit artikel bespreken we PVC ramen prijzen, montagekosten en premies.

[button id=”” style=”filled” class=”” align=”center” link=”#bob-form” linkTarget=”_self” bgColor=”accent1″ hover_color=”accent1″ font=”20″ icon=”checkmark2″ icon_placement=”left” icon_color=””]Vraag advies en ontvang prijzen op maat[/button]

PVC raamtypes en prijzen

Men onderscheidt vier raamtypes. Het is belangrijk om het raamtype te kiezen dat het beste bij jouw woning past. Elk raam heeft immers zijn specifieke eigenschappen en voordelen. Informeer dus goed naar de mogelijkheden voor de kamers in jouw woning. Met onderstaande prijzentabel helpen we jou alvast op weg:

PVC raamtype Raamoppervlakte Richtprijs (zonder montagekosten!)
Vast raam 1 m² 100 tot 200 euro
Draai – kiepraam 1 m² 150 tot 250 euro
Valraam 1 m² 175 tot 275 euro
Schruifraam 1,5 m² 700 tot 800 euro

Elke woning is anders. Zit je met twijfels of vragen? Een ervaren vakman kan precies inschatten welk raamtype het beste past bij jouw woning. Aarzel dus niet om vrijblijvend advies te vragen aan een ramenspecialist uit je buurt. Wij helpen je graag met je zoektocht naar de juiste persoon.

pvc ramen prijzen
PVC ramen zijn razend populair omwille van de lage prijs, hoge isolatiewaarde en lange levensduur.

PVC ramen montagekosten

Een PVC raam plaatsen is werk voor specialisten. Het is absoluut aangeraden om je nieuwe ramen te laten plaatsen door je gekozen vakman, maar dan moet je rekening houden met extra montagekosten. De aankoopprijs van je ramen zal ongeveer verdubbeld worden.

We geven een voorbeeld. Stel dat je een gezinswoning met 30 vierkante meter raamoppervlakte wenst te voorzien van vaste PVC ramen en een PVC schuifraam. Dan moet je rekenen op een aankoopprijs tussen de 2.400 en 4.800 euro (24 m² vaste PVC ramen) en 2.800 en 3.200 euro (schuifraam van 6 m²). Indien je de ramen laat plaatsen door een specialist komt het totale kostenplaatje neer op een bedrag tussen de 10.400 en 16.000 euro.

Het klopt dat de montagekosten de totaalprijs enorm beïnvloeden, maar je ramen zijn gegarandeerd perfect geïnstalleerd. Je hoeft er niet meer naar om te kijken.

pvc ramen prijzen
Nieuwe PVC ramen geven je woning een prachtige, moderne uitstraling. Kies voor een slimme investering!

PVC ramen premies

Nieuwe ramen zijn een slimme investering: de waarde van je woning schiet de hoogte in, je bespaart op energie- en onderhoudskosten én bovendien heb je recht op enkele premies. De premies zetten we even op een rijtje:

  1. De totaalrenovatiebonus Je hebt recht op deze premie wanneer je minstens drie verschillende renovatiewerken combineert over een periode van vijf jaar. “Nieuwe ramen” staat in het lijstje. De premie die je ontvangt voor je totaalrenovatie is afhankelijk van het aantal werken dat je uitvoert. Het maximaal terugbetaalde bedrag bedraagt 4.750 euro. Hier vind je meer info.
  2. Premie voor afzonderlijke renovatiewerken Onder bepaalde voorwaarden kan je ook premies aanvragen voor individuele werken, bijvoorbeeld wanneer je kiest voor hoogrendementsglas in je PVC ramen (ter vervanging van enkel glas of gewoon dubbel glas). Lees hier verder over de premies voor ramen.
  3. Gemeentelijke premies Ga ook zeker evens langs bij je gemeentebestuur. Veel gemeenten voorzien gemeentelijke bonussen voor wie nieuwe ramen laat plaatsen.

Graag meer info? Op de Premiezoeker van de Vlaamse Overheid kan je gebruik maken van een eenvoudige tool die je met één druk op de knop een handig overzicht bezorgt van alle premies waarop je aanspraak kan maken. Zit je nog steeds met vragen? Vraag dan zeker advies aan een specialist.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.