Offertes elektriciteitswerken

Een goede, betrouwbare elektricien is goud waard. Daarom is het zeer belangrijk om verschillende offertes voor uw elektriciteitswerken te vergelijken. Vul ons formulier in en wij brengen u alvast in contact met erkende elektriciens uit uw buurt.

Vind een elektricien in jouw buurt

Vind de beste elektricien uit de buurt

Offertes elektriciteitswerken: vergelijk de prijzen

Het volledig vernieuwen van de elektriciteit in uw huis is geen kleine investering. Denk hierbij aan bekabeling aanleggen, nieuwe schakelaars en stopcontacten, het plaatsen van de elektriciteitskast, keuring etc.

Het uitvoeren van elektriciteitswerken is een klus die expertise vraagt. Voor een veilig en betrouwbaar resultaat haalt u hiervoor best een gespecialiseerd vakman in huis. Offertes vergelijken is dus een “must”.

De prijs moet uiteraard in overweging genomen worden bij het vergelijken van offertes voor elektriciteitswerken, maar dat is niet noodzakelijk de doorslaggevende factor. De keuze voor de goedkoopste elektricien is niet noodzakelijk de juiste.

Want de meest doorslaggevende factor bij elektriciteitswerken is de kwaliteit en veiligheid. Alle werken moeten conform de AREI regels gebeuren (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties). Een erkende elektricien is verplicht om volgens deze regels te werken. Zo bent u gegarandeerd van een veilige elektrische installatie.

Wat zijn de gangbare prijsoffertes?

Bij het uitvoeren van elektriciteitswerken in uw nieuwe of bestaande woning is het natuurlijk prettig om eerst de kosten hiervan te achterhalen. Hiervoor kunt u het beste een aantal offertes aanvragen van verschillende elektriciens uit uw regio. Aan de hand hiervan kunt u het aanbod van de diverse aanbieders en natuurlijk hun tarieven met elkaar vergelijken.

Vervolgens kiest u zelf voor de meest betrouwbare en betaalbare specialist voor het uitvoeren van het werk. Er is niet één standaardtarief voor alle verschillende elektriciteitswerken. Voor een kleine klus wordt bijvoorbeeld een hoger tarief gerekend per uur, dan bij een groot project. Uiteindelijk gaat het om maatwerk, dus wees zo duidelijk mogelijk over uw wensen wanneer u de offertes aanvraagt.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Renovatie bestaande installatie

Er zijn diverse redenen om uw bestaande elektrische installatie te renoveren. In een oude woning is de kans groot dat het elektrawerk deels of geheel verouderd is. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, kunt u dan het beste alle elektra laten vernieuwen.

Ook is het mogelijk dat de oude elektriciteitsinstallatie niet voldoende capaciteit heeft voor al uw wensen in deze moderne tijd. In dat geval kunt u uw installatie laten uitbreiden, bijvoorbeeld met meer groepen in de zekeringkast of door het aanleggen van extra elektraleidingen. Tevens kan een probleem met de elektriciteit, zoals kortsluiting of een blikseminslag, aanleiding zijn voor het vervangen van uw oude elektriciteitsinstallatie.

Nieuwe elektrische installatie

In uw nieuwe appartement of woonhuis kunt u ook zeker niet zonder een deugdelijke en betrouwbare elektriciteitsinstallatie. Het is verstandig om van tevoren alvast goed na te denken over de verschillende ruimtes in huis en de mate van energieverbruik in ieder vertrek. Zo is het raadzaam om in bijvoorbeeld de keuken een paar extra stopcontacten te laten plaatsen.

Ook in de woonkamer en de slaapkamer komen extra elektraleidingen vaak van pas. Natuurlijk kunt u altijd meer informatie en advies inwinnen bij uw plaatselijke vakman in elektra. Wellicht wilt u bij de aanleg van de nieuwe elektrische installatie direct ook domotica installeren. Hierbij valt te denken aan een beveiligingssysteem tegen inbraken of een automatisch bedienbare toegang tot uw woning.

Kleine elektriciteitswerken

Het uitvoeren van een kleinere klus op het gebied van elektra vergt een stuk minder tijd, maar kost in verhouding vaak wel wat meer dan een groot project. Dit heeft onder meer te maken met de standaardkosten van de elektricien.

Bij iedere klus komt er immers administratie kijken en ook zijn de vervoerskosten voor de elektricien bij een klein project even hoog als bij grote werken. Om deze vaste kosten te compenseren, werken de meeste elektriciens met een lichte meerprijs bij kleine elektriciteitswerken. Uiteraard kunt u altijd in onderhandeling gaan om de scherpste prijs te bedingen.

Het uurloon van de elektricien

Niet iedere elektricien hanteert hetzelfde uurtarief voor zijn werk. Zo rekent een zeer ervaren vakman vaak meer dan een elektricien die net een jaartje in het vak zit. Over het algemeen ligt de prijs van een elektricien zo tussen de €28,- en €50,-, waarbij we uitgaan van een gemiddeld tarief van €35,- tot €38,- per werkuur.

Om een duidelijk beeld te krijgen van wat uw elektriciteitswerken u zullen kosten, kunt u het beste meerdere offertes aanvragen van experts uit uw buurt.

Vergelijk en bespaar

U kunt er natuurlijk voor kiezen om met de eerste de beste aanbieder in zee te gaan en direct zijn offerte voor de elektriciteitswerken te accepteren. De kans is dan echter groot dat u hiermee veel te veel geld betaalt. Veel slimmer is het daarom om bij meerdere elektriciens een offerte aan te vragen, zodat u een goede vergelijking kunt maken van hun tarieven en het geleverde werk.

Door meerdere elektriciens met elkaar te laten concurreren, kunt u de beste prijs bedingen en uiteindelijk heel wat geld besparen.

Zijn er voor alle elektriciteitswerken premies beschikbaar?

Voor het uitvoeren van elektriciteitswerken in uw woning zijn er in veel gevallen aantrekkelijke premies beschikbaar, zowel bij netbeheerders als bij de Vlaamse overheid. Via www.premiezoeker.be kunt u heel eenvoudig achterhalen of u ook voor uw werken gebruik kunt maken van een dergelijke subsidie.