Home Isolatie Prijs spouwmuurisolatie: tips en advies

Prijs spouwmuurisolatie: tips en advies

Spouwmuurisolatie is een relatief goedkope ingreep. De gemiddelde kostprijs ligt tussen € 18 en € 25 per m². Voor € 950 kan je vaak al je gevel laten isoleren. Dit terwijl spouwmuurisolatie je factuur gemiddeld met 22 % (of € 350 per jaar) kan doen zakken. De investering in spouwmuurisolatie betaalt zichzelf dus vaak al terug in 3 jaar tijd.

Kan ik kiezen voor spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie wordt de spouw tussen de binnenmuur en de buitenmuur gevuld met een isolatiestof. Spouwmuurisolatie is dus enkel mogelijk bij woningen waar een spouw aanwezig is tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Zo kan je snel weten of je woning over een spouw beschikt:

  1. Bouwjaar na 1945: huizen van na de Tweede Wereldoorlog hebben meestal een spouw. Oudere huizen, meestal niet.
  2. Dikke buitenmuren: Ga in het deurgat van de voordeur staan en meet de totale breedte van buitengevel tot binnenmuur. Zijn je buitenmuren 25 cm dik of zelfs nog dikker? Dan is de kans groot dat je een spouw hebt.
  3. Test het met een boormachine: Niet zeker? De beste manier om dit te testen is door een gat te boren in de muur. Schiet je door een holle ruimte tussen twee harde lagen, dan is er zeker een spouw aanwezig.

Vraag voor de zekerheid het advies van een specialist om je spouw te laten isoleren. Zo krijgt je de beste prijzen, wordt de spouw met het beste materiaal geïsoleerd en maak je kans op een premie van de Vlaamse overheid.

Spouwmuurisolatie aanbrengen

Benieuwd naar de prijs van spouwmuurisolatie? Vergelijk offertes op maat van jouw buitenmuur

De prijs van spouwmuurisolatie hangt vooral af van de materiaalsoort die in de spouw wordt aangebracht. Met EPS-parels zit je rond € 23 per m² terwijl PUR-isolatie eerder rond de € 18 per m² zal komen.

Contacteer tot 5 experten uit je buurt en vergelijk gratis en vrijblijvend offertes. Zo vind je makkelijk een prijs op maat van jouw budget en situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk muuroppervlakte dient gëisoleerd te worden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.