Home Isolatie Prijs spouwmuurisolatie: tips en advies

Prijs spouwmuurisolatie: tips en advies

Spouwmuurisolatie is een relatief goedkope ingreep. De gemiddelde kostprijs ligt tussen € 18 en € 25 per m². Voor € 950 kunt u vaak al uw gevel laten isoleren. Dit terwijl spouwmuurisolatie uw factuur gemiddeld met 22 % (of € 350 per jaar) kan doen zakken. De investering in spouwmuurisolatie betaalt zichzelf dus vaak al terug in 3 jaar tijd.

[button id=”” style=”filled” class=”” align=”center” link=”#bob-form” linkTarget=”_self” bgColor=”accent1″ hover_color=”accent1″ font=”20″ icon=”checkmark2″ icon_placement=”left” icon_color=””]Meer weten? Vraag advies en prijzen op maat[/button]

Kan ik kiezen voor spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie wordt de spouw tussen de binnenmuur en de buitenmuur gevuld met een isolatiestof. Spouwmuurisolatie is dus enkel mogelijk bij woningen waar een spouw aanwezig is tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Zo kunt u snel weten of uw woning over een spouw beschikt:

  1. Bouwjaar na 1945: huizen van na de Tweede wereldoorlog hebben meestal een spouw. Oudere huizen, meestal niet.
  2. Dikke buitenmuren: Ga in het deurgat van de voordeur staan en meet de totale breedte van buitengevel tot binnenmuur. Zijn uw buitenmuren 25 cm dik of zelfs nog dikker? Dan is de kans groot dat u een spouw hebt.
  3. Test het met een boormachine: Niet zeker? De beste manier om dit te testen is door een gat te boren in de muur. Schiet je door een holle ruimte tussen twee harde lagen, dan is er zeker een spouw aanwezig.

Vraag voor de zekerheid het advies van een specialist om uw spouw te laten isoleren. Zo krijgt u de beste prijzen en wordt de spouw met het beste materiaal geïsoleerd.

Prijs spouwmuurisolatie

De prijs van spouwmuurisolatie hangt vooral af van de materiaalsoort die in de spouw wordt aangebracht. Met EPS-parels zit je rond € 23 per m² terwijl PUR isolatie eerder rond de € 18 per m² zal komen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Welk muuroppervlakte dient gëisoleerd te worden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.