Home Gevelrenovatie: Alle mogelijkheden en bijhorende prijzen Prijs zandstralen: gevelreiniging bij hardnekkig vuil

Prijs zandstralen: gevelreiniging bij hardnekkig vuil

Opgepast! Zandstralen is een harde techniek die niet voor alle gevels geschikt is. De korrels worden namelijk op hoge druk tegen de gevel gespoten. Het voordeel is dat al het vuil achteraf zeker verdwenen zal zijn. Het nadeel is dat sommige gevels door de reiniging beschadiging kunnen ondervinden. Ga dus eerst na of je gevel sterk genoeg is. Ontdek hier de prijs van zandstralen.

Wat houdt zandstralen precies in?

Zandstralen is een gevelreinigingstechniek die je belooft het meest hardnekkige vuil van je gevel te verwijderen. Denk hierbij aan graffiti of roetaanslag. Zandstralen maakt gebruik van een korrelige stof die tegen hoge druk op de gevel wordt gespoten. Er komt bij deze techniek geen zand aan te pas. Een beetje bizar, aangezien de naam dat doet vermoeden!

Het materiaal dat gebruikt wordt is vaak een mineraal met een grove korrel. Vandaar dat de techniek zandstralen genoemd wordt. De stof heeft namelijk dezelfde structuur van zand. Doorgaans wordt er Olivivenzand gebruikt, maar dat kan ook iets anders zijn afhankelijk van de bekleding van je gevel.

Voor het zandstralen van je gevel moet je een specialist laten komen. Een gevel zandstralen is namelijk iets helemaal anders dan met de hogedrukreiniger je terras afspuiten. Er is speciale kledij en vakmanschap vereist. Bovendien loop je bij zandstralen altijd het gevaar dat de gevel (deels) beschadigd raakt. Overweeg dus zeker de voor- en nadelen van dit soort gevelreiniging. Er bestaan namelijk ook andere technieken!

Prijs zandstralen

Prijs zandstralen: dit moet je betalen per vierkante meter

Hoe groter de oppervlakte van je gevel, hoe hoger de prijs van zandstralen zal zijn. Gemiddeld moet je tussen de 11 en 16 euro per vierkante meter rekenen voor een namiddagje zandstralen. Je vraagt best een offerte of twee aan om prijzen voor zandstralen van verschillende specialisten te vergelijken. Zo kom je tegelijkertijd ook te weten hoeveel je precies voor jouw gevel aan de techniek kwijt zal zijn.

Doe beroep op een lokale gevelreiniger

Houd er ook rekening mee dat het bedrijf dat u contacteert ook voorrijkosten zal aanrekenen. Dat wil zeggen dat ze je zullen vragen om de kilometers die ze rijden om tot bij jou te geraken te betalen. Hoe dichter de specialist, hoe beter voor jouw portemonnee!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Welk type gevelrenovatie wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.