Home Bouwwerken Terrasoverkapping: prijzen en mogelijkheden

Terrasoverkapping: prijzen en mogelijkheden

Het Belgische weer is wisselvallig, dat weten we allemaal. Het ene kwartier zit je lekker buiten te barbecueën, het andere regent het pijpenstelen en moeten alle gasten met hun volgepropte borden naar binnen hollen. Zo’n situatie kom je niet tegen met een terrasoverkapping. Maar wat zijn de terrasoverkapping prijzen en waarvan zijn die afhankelijk?

Factoren die de terrasoverkapping prijs beïnvloeden

Je kan al een terrasoverkapping laten plaatsen vanaf 500 euro. Alles hangt echter af van twee belangrijke factoren: grootte en materiaalkeuze . Denk dus goed na over het soort materiaal dat je kiest, want het kan de prijs van je terrasoverkapping sterk beïnvloeden.

Soort terrasoverkapping Prijs terrasoverkapping
Houten terrasoverkapping € 500 – € 2.500
PVC terrasoverkapping € 800 – € 2.000
Aluminium terrasoverkapping € 1.200 – € 2.600

  1. Houten terrasoverkappingen: Wie graag klassiek blijft, zit met vochtwerend hout als terrasoverkapping wel goed. Tegelijkertijd is het ook een van de goedkoopste opties, afhankelijk van welke houtsoort je verkiest. Je kan een terrasoverkapping in hout laten plaatsen met een budget tussen 500 en 2500 euro.
  2. PVC terrasoverkappingen: PVC is een makkelijk te onderhouden kunststof die heel duurzaam is. Een terrasoverkapping in PVC kost je gemiddeld tussen de 800 en 2000 euro.
  3. Aluminium overkappingen: Het gebruik van aluminium in je terrasoverkapping creëert een moderne, strakke look. Er is ook de mogelijkheid om aluminium met glas of hout te combineren. Afhankelijk van welke combinatie je maakt, zullen de terrasoverkapping prijzen hoger of lager liggen. Gemiddeld gezien leg je voor een terrasoverkapping in aluminium tussen 1200 en 2600 euro neer.

terrasoverkapping prijzen

Extraatjes die prijs terrasoverkapping doen stijgen

Net zoals bij een auto, kan je extra opties bestellen bij je terrasoverkapping om het praktische nut ervan nog meer te verhogen. Uiteraard zal je dergelijke toevoegingen vertaald zien in de uiteindelijke prijs van de terrasoverkapping. Geïnteresseerd? Vraag een offerte aan bij meerdere specialisten uit je buurt.

  • Verwarming: Ook in de zomer wordt het koud en fris. Wie graag tot in de late uurtjes comfortabel buiten wil zitten zonder constant te klappertanden, breidt zijn terrasoverkapping best uit met infraroodverwarming. Afhankelijk van de grootte van je terras leg je voor verwarming tussen de 100 en 400 euro neer.
  • Zonnescherm: Soms zit de zon nu eenmaal in een verkeerde hoek. Om gespleten ogen en een oncomfortabele houding te vermijden, kan je ook een zonnescherm bij je terrasoverkapping kopen. Afhankelijk van de grootte van je terras, betaal je al gauw meer dan 500 euro voor een zonnewering.
  • LED-verlichting: Creëer een extra sfeervolle cocon dankzij de plaatsing van LED-verlichting. Prijskaartje? Tussen 200 en 250 euro inclusief montage.
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Welk type pergola wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.