Velux dakraam prijzen: kwaliteit betaal je met plezier

Velux dakraam prijzen

De Velux dakramen zijn zo gekend bij het brede publiek dat elk willekeurig dakraam een Velux genoemd wordt. Het maakt zelfs niet uit of de installatie van Velux is of niet. Velux is een betrouwbare speler op de markt en levert uitstekende kwaliteit. Benieuwd naar de prijzen die je betaalt voor een Velux dakraam? Lees dan dit handige overzicht.

Breng licht en zuurstof binnen in uw zolder met een handig Velux dakraam. Opgelet: vergeet het raam niet te sluiten wanneer het regent, anders staat de hele bovenverdieping binnen de kortste keren onder water.

Verschillende soorten Velux dakramen

Er bestaan verschillende soorten Velux dakramen:

 1. Daglichtsystemen: Met een daglichtsysteem breng je voldoende licht binnen in de hele ruimte. Daglichtsystemen bestaan uit meerdere ramen boven of naast elkaar zodat het zonlicht optimaal naar binnen kan vallen en zich kan verspreiden. Je hebt al een daglichtsysteem vanaf 1.039 euro.
 2. Tuimelvenster: Met een tuimelvenster kan je een raam 180° doen tuimelen. Daardoor is het ook makkelijk schoon te maken. De prijzen voor zo’n Velux dakraam beginnen vanaf 288 euro.
 3. Uitzettuimelvenster: Een uitzettuimelvenster kan hetzelfde als een tuimelvenster, maar heeft een extra functie. Het kan namelijk ook naar buiten geduwd worden en vastgezet worden in een hoek van 45°. De prijzen voor een uitzettuimelvenster als Velux dakraam beginnen vanaf 482 euro.


Velux dakraam prijzen

Factoren die de prijs van Velux dakramen beïnvloeden?

De prijzen van een Velux dakraam kunnen oplopen afhankelijk van welke keuzes je maakt.

 • Bedieningsmethode: Handbediend is de goedkoopste optie. Wil je dat het dakraam op elektriciteit werkt, dan betaal je gemiddeld 450 euro meer. Wie voor zonnecellen kiest, moet daar 480 euro meer voor neerleggen.
 • Binnenkant afwerking: Wil je dat de afwerking aan de binnenkant vochtbestendig is? Dan betaal je 80 euro meer voor je Velux dakraam.
 • Buitenkant afwerking: Hoe moet de afwerklijst aan de buitenkant eruit zien? Aluminium is de goedkoopste optie, koper en zink de duurste met een toevoeging van minstens 200 euro per dakraam.
 • Beglazing: Een Velux dakraam is standaard voorzien van veiligheidsbeglazing. Wie geen last wil hebben van de regen ’s nachts, kan ook voor regengeluidsreducerende beglazing kiezen voor 100 euro extra.
 • Grootte: Afhankelijk van de grootte van het raam zullen de prijzen voor een Velux dakraam oplopen tot meer dan 700 euro (exclusief installatiekosten).
 • Zonwering: Wil je rolluiken of buitenzonwering installeren? Dat kan! Er hangt wel een prijskaartje van 600 euro aan vast indien die elektrisch bediend wordt. Voor manueel bediende rolluiken leg je 350 euro neer.
 • Decoratie: Ook voor gordijnen betaal je extra. Die prijs schommelt tussen 90 en 300 euro.
 • Insectenhor: Ook zo’n grote haat voor muggen? Houd ze buiten voor 150 euro extra.

Zijn er extra kosten voor Velux dakramen

Verder moet je nog rekening houden met de volgende extra kosten.

 • Installatiepakket: Een basis-installatiepakket kost gemiddeld 115 euro. Dat pakket is nodig voor de montage.
 • Montagekosten: Voor de montage van jouw Velux dakraam betaal je gemiddeld 300 euro.

Een simpel tuimelraam van het kleinste formaat kost zonder extra franjes in totaal 700 euro. Met alles erop en eraan, kan de prijs van het kleinste tuimelraam oplopen tot meer dan 3000 euro. Auwtch! Wil je uitvissen hoeveel Velux dakramen jou zouden kosten? Vraag dan nu je offerte aan bij onze dienst.