Prijs dubbel glas en hoogrendementsglas

3
1973

Bij het plaatsen van nieuwe ramen hebt u de keuze tussen verschillende soorten dubbel glas. Standaard dubbel glas kunt u vaak al plaatsen vanaf € 65 per m² terwijl de prijs van de beste kwaliteit hoogrendementsglas al snel € 185 per m² kost.

Naast het soort glas heeft ook de materiaalkeuze een effect op de prijs. Zo zijn PVC-ramen altijd iets goedkoper dan staal of hout. Uiteraard is dit een esthetische keuze.

Prijs per soort glas

De keuze voor een soort glas heeft een sterke invloed op de kostprijs. Wie kiest voor de duurste soort glas, kiest voor de beste energiebesparing. De extra kost HR+++-glas verdient u daarom vrij snel terug.

prijs glas energiefactuur
Prijs glas volgens soort glas: Wie kiest voor een duurder soort glas zal meer besparen op zijn energiefactuur.

Prijs Dubbel Glas

Dubbel glas is de meest goedkope variant. Dit soort glas kiest u beter niet voor een ruimte die vaak verwarmd wordt. Het isoleert dan wel beter dan enkel glas maar de meerkost van dubbel isolatieglas (HR++) hebt u snel terugverdiend op uw energiefactuur. Dubbel glas kost ongeveer €80 a €100 per m².

prijs dubbel glas profiel
Prijs dubbel glas: Dubbel glas kunt u laten plaatsen vanaf €80 per m²

Prijs Hoogrendementsglas (HR)

Hoogrendementsglas is een geavanceerde vorm van dubbel glas. Tussen de twee glasplaten zit bij hoogrendementsglas droge lucht. Dit soort glas kost (inclusief plaatsing) tussen de €100 en de €120 euro per m².

Prijs Dubbel Isolatieglas (HR ++)

Dubbel isolatie glas heeft de hoogste kostprijs. Bij dit soort glas wordt komt er geen droge lucht maar argongas of kryptongas tussen de twee ruiten. Dit soort glas kost al snel € 175 per m². Voor deze prijs heeft u dan wel de best mogelijke isolatie. Dat is uiteraard al een behoorlijke investering, maar het zal ook een besparing op uw energiefactuur zijn.

Prijs per type glas

Een belangrijke kost bij het plaatsen van nieuwe ramen is de materiaalkeuze. De prijs van dubbel glas met pvc kozijnen is lager dan wanneer u kiest voor hout, staal of aluminium. Ook de keuze tussen een moderne of klassieke look heeft een effect op de prijs.

prijs dubbel glas klassieke ramen
Klassieke ramen met specifieke afwerking hebben vaak een hogere kostprijs

Premies Dubbel Glas

Bij het plaatsen van dubbel glas krijgt u bovendien een premie van €10 per m² (voor werken die uitgevoerd worden in 2017 of 2018). Wie zijn investering in dubbel glas combineert met isolatiewerken, een ventillatiesysteem en/of een zonneboiler komt ook in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus.

Ramen kiezen? Vraag advies

Wilt u nieuwe ramen plaatsen? Vraag dan zeker volledig vrijblijvend advies van experts. Zij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze van materiaal.

Maak dus een verstandige keuze voor u nieuwe ramen plaatst. Enkel door offertes te vergelijken en het advies van professionals te vragen kunt u de juiste beslissing nemen.

3 REACTIES

  1. Bedankt voor deze handige post. Ben ook van plan om hoogrendementsglas te laten plaatsen. Wist alleen niet goed hoeveel duurder dit zou gaan zijn als normaal glas. Met deze gegevens kan ik de kosten makkelijk berekenen.

  2. Energiebesparing is voor ons erg belangrijk, daarom laten we binnenkort ook HR++ glas zetten. We zijn benieuwd hoeveel dat op jaarbasis gaat schelen en hoe snel we de kosten terug hebben verdiend! Ook kijk ik uit naar een warm en goed geïsoleerd huis in de winter!

  3. Bedankt voor het duidelijke overzicht van de prijzen van verschillende soorten glas. De ramen in mijn woonkamer zijn ook nodig aan vervanging toe, maar heb nog geen keuze voor glas kunnen maken. Wellicht is het interessant om isolatieglas te nemen, omdat mijn woonkamer minder goed geïsoleerd is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here