Home Gevelrenovatie Gevel herstellen

Gevel herstellen

Ook je woning heeft af en toe een opknapbeurt nodig. Zo kom je minder snel in de problemen wat betreft stabiliteit en isolatie. Er zijn verschillende mogelijkheden om je gevel te herstellen. Ontdek hier welke behandeling je gevel moet ondergaan voor een optimale renovatie.

Gevel herstellen: Wat zijn de mogelijkheden?

  • Scheuren verwijderen: Begint je gevel te scheuren? Denk er dan over na om enkele stenen te vervangen door een intact exemplaar. Zo zit je weer goed voor de komende tien jaar.
  • Gevelreiniging: Wist je dat een grondige gevelreiniging noodzakelijk is om vocht- en isolatieproblemen te vermijden? Hoe meer verontreinigd je gevel is, hoe duurder de behandeling zal zijn. Contacteer daarom op tijd een vakman om je gevel een facelift te geven.
  • Gevel impregneren: Je gevel impregneren heeft dezelfde functie van een laagje vernis op een schilderij. Zo zorg je ervoor dat je woning niet kwetsbaar blootgesteld wordt aan invloeden van buitenaf.
  • Voegen: De voegen tussen je bakstenen hebben niet alleen een esthetische functie. Kapotte voegen kunnen ervoor zorgen dat er vocht in de woning binnendringt. Laat kapotte voegen daarom uitslijpen en hervoegen om dergelijke problemen te voorkomen.
  • Spouwmuurisolatie: Zit je met een luchtgat achter je buitenmuur? Denk er dan over na om die te laten isoleren, zo heb je minder energieverlies en bespaar je onmiddellijk tientallen euro’s op je energiefactuur.
Wie zijn gevel renoveert, kan onder bepaalde voorwaarden kans maken op de Vlaamse renovatiepremie. Check de website van de Vlaamse overheid om te ontdekken of jij tot de gelukkigen behoort.