Ontmossen van een dak: prijs en tips

Dak ontmossen prijs en tips

Het onderhoud van een dak is een cruciaal voor een gebouw. Daarom moet het ontmossen van een dak regelmatig gebeuren. Wie regelmatig het mos van het dak weghaalt, voorkomt immers grotere schade – zoals barstjes of roestplekken. We zetten de prijzen van een dakontmossing en de technieken even op een rijtje.

Kost per m² Kost per 100 m²
Ontmossen 5-15 euro 500-1.500 euro
Ontmossen + coating 35-45 euro 3.000-5.000 euro

Waarom moet ik mijn dak ontmossen?

Het mos tast de dakpannen aan. Hierdoor worden de pannen erg poreus. Soms kan er water door het dak sijpelen, waarbij ergere waterschade voorkomt. Het is echter aan te raden om een coating op de dakpannen te spuiten. Hierdoor is het dak beter beschermd tegen de opkomst van mos. Het onderhoud van een dak is dus erg belangrijk.

Wie geen aandacht heeft voor zijn dak, kan duizenden euro’s betalen voor de herstelling. Een nieuw dak kost algauw 15.000 euro. Ook het uitzicht van het dak zal na de ontmossing mooier zijn. Het mos zorgt voor een grijze en groene schuin. Na de onderhoudsbeurt ziet jouw dak er terug als nieuw uit. Daarboven verleng je de levensduur van het dak.

Wat beïnvloedt de prijs van een dakreiniging?

Stijl van het dak: een plat dak zal minder werk vergen dan een schuin dak. Hierdoor kan de prijs echter variëren
Type dak: bij een gewoon dak vraagt een dakreiniger een standaardprijs. Bij een rieten dakbedekking moet het werk zorgvuldiger gedaan worden. Hierdoor moet een extra specialist opgeroepen worden.
Oppervlakte: hoe meer oppervlakte, hoe meer werk voor een reiniger. Een extra vierkante meter kan 15 euro extra kosten.

Dak ontmossen prijs en veelgestelde vragen

 

Veelgestelde vragen over dakontmossing

  1. Hoe ontmos je shuine daken?
  2. Hoe vaak moet ik mijn dak ontmossen?
  3. Kan ik mijn dak zelf ontmossen?

1. Hoe ontmos je schuine daken?

De gespecialiseerde dakreiniger plaatst een stellage tegen het dak. Daarop komt een hogedrukreiniger, die het dak met water besproeid. De reiniger gaat van boven naar beneden, waardoor er geen water door de dakpannen sijpelt. De techniek is erg efficiënt en zorgt voor een grondige ontmossing van jouw dak.

Hoe vaak moet ik mijn dak ontmossen?

Specialisten raden aan om een dak een keer per tien jaar te ontmossen. Bij sommige huizen kunnen die aanbevelingen variëren. Hoe ouder jouw dak, hoe meer onderhoud gewenst is. Ook de hellingsgraad van het dak en de locatie van het huis speelt een cruciale factor in het onderhoud. Huizen in een natuurrijk gebied worden sneller aangetast door mos.

Kan ik mijn dak zelf ontmossen?

Dat kan zeker, maar het houdt gevaren in. Met een hogedrukreiniger en spoelmiddel kan je in principe een dak kuisen. Maar het is gevaarlijk om – zonder ervaring – op een dak te staan. Daarom kan je beroep doen op een specialist, die in slechts enkele uren een dak gloednieuw kan maken. Maak daarom een offerte en krijg een overzicht van alle specialisten in jouw buurt. Vergelijk alle prijzen en maak dan een weloverwogen keuze.

Prijs dakontmosser

 

Je dak ontmossen aan de beste prijs?

Klik hier voor gratis info en vrijblijvend offertes