Een thuisbatterij is een interessante investering voor wie onafhankelijk wil worden van het elektriciteitsnet en daarboven wil besparen op energiekosten. Om de kosten van die investering zo laag mogelijk te houden is het vergelijken van gratis offertes voor thuisbatterijen de eerste stap.
Inhoud
Offertes thuisbatterij vergelijken: waarom is het interessant?
Het vergelijken van meerdere prijsoffertes is altijd interessant, ongeacht over welke aankoop of installatie het gaat. Offertes vergelijken is volledig kosteloos en vrijblijvend. Je kan na het ontvangen van de prijzen nog steeds probleemloos weigeren.
Daarnaast biedt het aanvragen van offertes van thuisbatterijen nog heel wat andere voordelen. Eerst en vooral krijg je een duidelijk beeld van wat de markt te bieden heeft. Bekijk je prijzen van slechts een enkele installateur, dan kan de prijs ver boven de gemiddelde vraagprijs liggen, maar zal je dat niet altijd weten.
Prijsoffertes omvatten zowel de kost van aankoop, de werkuren en eventuele extra kosten. Leg je deze allemaal naast elkaar, dan kom je al snel tot de meest voordelige keuze.
Verlaag de installatiekost
Installateurs die offertes aanbieden via een offerteplatform zijn zich net wat meer bewust van de concurrentie en bieden daarom al snel wat voordeligere opties aan. Maar verschillende installateurs hanteren nog steeds verschillende kosten. Vergelijk je de kosten voor installatie, dan weet je onmiddellijk welke installateur het voordeligst zal uitkomen.
Batterijen op maat van elk budget
Thuisaccu’s zijn er in allerlei vormen, maten, merken en opslagcapaciteiten. Door offertes online te vergelijken kan je makkelijk een batterij vinden die binnen jouw budget valt en toch voldoet aan je energievereisten.
Vergelijken van batterijen voorkomt dat je betaalt voor functies en capaciteit die je eigenlijk niet nodig hebt en zorgt dat je bespaart op batterijen met eigenschappen die je net wel wilt. Je vindt zo de beste deal zonder in te boeten op kwaliteit.
Gemiddelde prijsoffertes thuisbatterijen verschillende capaciteiten
De prijs van een thuisbatterij is voornamelijk afhankelijk van de capaciteit en de kwaliteit. Om de meest voordelige batterij te vinden kijk je best naar jouw behoefte en situatie. Bespreek dit met onze experten om een duidelijk beeld te krijgen van de ideale thuisbatterij.
Pas de opslagcapaciteit aan naar je behoefde
Batterijen met een lage capaciteit kosten in verhouding meer dan grotere, maar grotere batterijen blijven steeds duurder.
Hiermee willen we zeggen dat een kleine batterij van 5 kWh misschien 1.000 euro kost per capaciteit, waar een grote batterij van 20 kWh slechts 750 euro per kWh kost. De batterij van 20 kWh is in dit voorbeeld nog steeds 10.000 euro duurder dan die van 5 kWh.
Hiermee willen we zeggen dat een kleine batterij van 5 kWh misschien 1.000 euro kost per capaciteit, waar een grote batterij van 20 kWh slechts 750 euro per kWh kost. De batterij van 20 kWh is in dit voorbeeld nog steeds 10.000 euro duurder dan die van 5 kWh.
Hoewel het hierdoor lijkt dat een grotere thuisbatterij voordeliger is, is het geen goed idee om een te ruime opslagcapaciteit te voorzien.
De beste tip die we kunnen meegeven is deze:
Koop een thuisbatterij met een opslagcapaciteit perfect op maat van jouw situatie. Zo bespaar je op de lange termijn de meeste kosten.
Waarom is dat dan precies? Eerst en vooral is de prijs per kWh misschien lager, maar de totale prijs niet. De investering is duurder, maar je energiewinst blijft hetzelfde als bij een batterij met de perfecte opslagcapaciteit. Daardoor wordt je terugverdientijd langer en maak je de thuisbatterij minder of volledig niet rendabel.
Wat kost een thuisbatterij van 8 kWh versus 10 kWh?
Een batterij van 8 kWh vind je gemiddeld aan een prijs tussen 5.000 en 8.000 euro. Duurdere thuisbatterijen hebben over het algemeen hun prijs te danken aan de beter kwaliteit of merkbekendheid. Maar laat je niet vangen, bepaalde merken zijn ook wat duurder om de goede reden dat hun producten kwalitatiever zijn en er meer geld in onderzoek werd gestoken.
Thuisbatterijen van 10 kWh kosten zo goed als overal minstens 8.000 euro. Uitzonderingen zijn soms te vinden dankzij offertevergelijking of tijdens kortingsmomenten.
Zoals we eerder aangaven is een batterij met een hogere capaciteit duurder dan een met een kleiner opslagvermogen. Hoewel er niet zo veel capaciteitsverschil zit tussen 8 en 10 kWh, kan de prijs wel sterk verschillen.
Wat kost het plaatsen van thuisbatterijen?
Installatiekosten liggen gemiddeld tussen 500 en 1.000 euro voor je thuisbatterij.
De prijs van installatie is voornamelijk afhankelijk van de installateur die je kiest. Daarnaast zal de prijs ook verschillen naargelang de moeilijkheid van plaatsing. Moet er nieuwe bedrading gelegd worden? Dan zal het duurder uitkomen dan wanneer je elektriciteit perfect op punt staat.
Wil je besparen op de installatiekost? De beste manier is het vergelijken van verschillende offertes bij onze installateurs
Veelgestelde vragen
Zullen thuisbatterijen nog goedkoper worden?
Zijn thuisbatterijen ook rendabel zonder zonnepanelen?
Zeker op zonnige dagen is het handig en kostenbesparend dat je thuisbatterij het overschot aan groen gewonnen energie kan opslaan. Het zorgt dat je eigen verbruik in sommige gevallen verhoogt van 30% naar 70%. De investering wordt extra interessant wanneer je er een slim systeem aan koppelt.
Kan je offertes van thuisbatterijen en zonnepanelen bij dezelfde aannemer vragen?
Kies je voor zonnepanelen en een thuisbatterij in 1 plaatsing? Dan krijg je vaak een bundelkorting. Ook de elektriciteitsveranderingen zullen goedkoper zijn wanneer je alles in een keer aansluit en geen twee specialisten op aparte momenten.
Daarnaast is het een goed idee, omdat de toestellen perfect op elkaar afgestemd kunnen worden. Dit zorgt voor een snellere, maar ook efficiëntere installatie.
Een thuisbatterij kopen? Vergelijk dan gratis prijsoffertes en bespaar tot 30% op je eindfactuur
Heb je nog vragen? Contacteer dan gratis en vrijblijvends de beste leveranciers van thuisbatterijen en zonnepanelen uit je buurt. Vergelijk kosteloos tot 5 verschillende offertes bij verschillende installateurs. Vind zo een thuisbatterij met de kortst mogelijke terugbetaaltijd op maat van jouw situatie én budget.