Wat is de kostprijs van een veranda?

1
6426
kostprijs veranda plaatsen
De kostprijs van een veranda ligt tussen de €7.000 en de €30.000.

Een veranda heeft geen vaste kostprijs. Vergelijk hier veranda prijzen. Veranda’s heb je in alle prijsklasses. Een goedkope standaardveranda van 12m² die aan het huis wordt gebouwd kan je al krijgen vanaf €7.000. Dan gaat het echter om een minder goed geïsoleerde veranda van een beperkte oppervlakte. Wil je een echte woonveranda die verwarmd is in de winter en uitgerust is met super-isolerend glas, dan kijken we al naar een groter budget (vaak eerder rond de 20.000 euro).

Voor de meeste projecten is tussen de €15.000 a €20.000 een juist gemiddelde richtprijs voor een veranda. Prijzen variëren sterk naargelang oppervlakte, materiaal en kwaliteit van het glas. Zo hebben veranda’s met hoogrendementsglas een iets hogere kostprijs.

 

kostprijs veranda isolerend glas
Veranda’s met isolerend glas hebben een hogere kostprijs

Kostprijs veranda per m²

Een veranda heeft dus geen vaste kostprijs per m². Zo gaat een veranda van 5m² meer kosten dan een gelijkaardige veranda van 20m². Algemeen gesproken kost een veranda al snel 1000 euro per m². Maar elk project is natuurlijk specifiek. Vraag en vergelijk daarom verschillende offertes.

Kostprijs online berekenen

Wilt u de richtprijs voor uw veranda correct kunnen inschatten? Maak dan gebruik van onze veranda calculator om de prijs van uw veranda online te berekenen.

Kostprijs houten veranda

Een houten veranda heeft een hogere kost per m². Dit omdat de afwerking in hout veel duurder is dan in een andere kunststof. Een houten veranda heeft esthestisch een mooier effect maar vraagt ook meer onderhoud. Lees hier meer over de voordelen van een houten veranda.

kostprijs-houten-veranda
Een houten veranda is mooi maar meestal ook iets duurder

Kostprijs PVC veranda

Een PVC veranda is door zijn lagere prijs een populaire keuze. Bovendien zijn er geen onderhoudszorgen. Bij PVC is het namelijk niet nodig om het materiaal jaarlijks te behandelen tegen vocht en kou.

Andere kosten bij het plaatsen van een veranda

Bij een veranda hebben ook nog heel wat andere aspecten effect op de kostprijs van een veranda. Zo moet je voor grotere bouwwerken altijd een architect inschakelen. Wie van zijn veranda graag een verwarmde ruimte maakt moet bovendien de kosten voor de aanleg van een extra radiator of de kost van een pelletkachel in rekening brengen. Ook de plaatsing van zonnewering heeft uiteraard een effect op de prijs.

kostprijs-veranda-architect
Voor een grote veranda moet je een architect inschakelen, dat verhoogt de kostprijs van zo’n veranda.

Verlaag de veranda prijs, vergelijk offertes en kies een vakman uit de buurt

Een veranda is dus sowieso niet goedkoop. Het is wel verstandig verschillende offertes te vergelijken alvorens een keuze te maken. Via mijn-gemeente kan men offertes voor veranda’s in de buurt opvragen. Zo kom je snel tot een goede keuze. De keuze voor zo’n lokale specialist kan de kostprijs van een veranda sterk drukken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here