Wat is de oorzaak van uw vochtprobleem?

2
512
oorzaken vochtprobleem

Naast opstijgend vocht zijn er nog een aantal andere oorzaken die vochtproblemen of vochtige muren kunnen doen ontstaan.

Oorzaak vochtprobleem: Opstijgend vocht

Opstijgend vocht zal schade aanrichten aan uw plaasterwerk. Aangezien het vocht stijgt is de voornaamste schade aan de onderkant van uw muur te vinden. Opstijgend vocht kan schade aanrichten tot ongeveer 1,5 meter hoogte. Andere symptonen van opstijgend vocht zijn?

Symptonen opstijgend vocht

  • Schimmelvorming en zwammen in de hoek bij de vloer
  • Afbladderen van behang
  • Zoutophopingen of kringen
  • Muffe geur
  • Afbrokkelen van plaaster
schimmel onderkant muur
Schimmelvorming aan de onderkant van de muur wordt vaak veroorzaakt door opstijgend vocht

Denkt u last te hebben van opstijgend vocht? Vraag gratis advies van experts:

Oorzaak van vochtprobleem: bouwvocht

Een nieuw gebouwde woning beschikt over ongeveer 3.000 liter water. Het duurt dus wel even voor alles is uitgedroogd. Daarom mag je eigenlijk niet schilderen of behangen in een nieuwbouwwoning, of toch niet het eerste jaar.

Oorzaak vochtprobleem: Ventilatieprobleem of condensatieprobleem

Wanneer uw huis onvoldoende geventileerd wordt kan dit vochtproblemen veroorzaken. U kuist, laat de was drogen, neemt een bad of kookt water in uw woning. Telkens verspreidt u damp in de lucht. Wanneer u niet goed ventileert zal dit vochtproblemen veroorzaken. De oplossing voor dit probleem is gelukkig simpel: zet af en toe het venster open.

oorzaak vochtprobleem: vocht en schimmel aan plafond
Vocht en schimmel boven aan het plafond is vaak het gevolg van een gebrek aan ventilatie

Hoe herken ik een ventilatieprobleem?

  • Schimmel en vochtplekken boven aan het plafond
  • Vochtproblemen rond de ramen
  • Vooral in vochtige ruimtes (badkamer, keuken, washok en slaapkamer)

Oorzaak vochtprobleem: Lek in waterleiding of dak

Een lek in de waterleiding, riolering of het dak kan ook een oorzaak van vochtproblemen zijn. Hebt u vooral problemen onder het dak? Dan doet u er goed aan eerst een dakwerker te contacteren. Vraag hier vrijblijvend advies van dakwerkers in uw regio.
Een lek in de waterleiding kan ook de oorzaak zijn. Hou uw waterverbruik in het oog en contacteer een loodgieter indien dit het probleem zou zijn.

expert vochtprobleem
Een expert kan de oorzaak van uw vochtprobleem vaak vrij snel achterhalen

Stel de oplossing van uw vochtprobleem in elk geval niet uit. Vocht en schimmel zijn zeer slecht voor uw gezondheid en de stabiliteit van uw woning.

2 REACTIES

  1. Bedankt voor deze blog. Het is vaak de vraag waar het vochtprobleem vandaan komt. Vaak kan je het zelf aardig goed inschatten wanneer je bijvoorbeeld last hebt van schimmel of vocht in je kelder. Bij daklekkage zou ik ook een specialist inschakelen.

  2. Bedankt voor het delen van de symptomen van vocht in huis. Ik ruik nu ook al een tijdje een muffe geur in mijn garage. Ik kan er helaas niet achter komen waar dit vandaan komt. Volgende week ga ik iemand naar laten kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here