Gevelrenovatie met spuitkurk: prijs en info

0
6749
Spuitkurk prijs

Wie op zoek is naar een nieuwe look voor zijn woning, overweegt misschien spuitkurk als gevelbekleding. Gespoten kurk oogt heel net en biedt tal van voordelen. Bovendien is het in verschillende maten en kleuren te vinden. Kies bijvoorbeeld voor traditioneel taupe of opvallend roze; het kan allemaal! Spuitkurk prijs? Geen paniek, dit is één van de goedkoopste materialen voor gevelbekleding.

Voordelen van spuitkurk

Voor spuitkurk kiezen, is kiezen voor betrouwbaarheid. Deze revolutionaire methode van gevelbekleding geeft uw huis de zorg die het verdient.

  • Anti-vocht: Met gespoten kurk op uw gevel bent u zeker van een waterdichte bescherming. Dankzij zijn ademende functie zorgt spuitkurk ervoor dat vocht tot waterdamp wordt gereduceerd en zo kan ontsnappen. De perfecte oplossing voor geverfde gevels met vochtproblemen!
  • Ecologisch: Spuitkurk is een ecologisch verantwoord alternatief voor gevelbekleding. De stof is namelijk herbruik- én hernieuwbaar.
  • Energiebesparend: Dankzij zijn isolerende eigenschappen, heeft kurk een hoge warmteopslagcapaciteit. Geen koudebruggen meer! Concreet wil dat zeggen dat de koude en de hitte tijdens respectievelijk de winter en zomer buiten blijven.
  • Elastisch en veelzijdig: Spuitkurk is zo’n handig product dat het zich op alle oppervlakken vasthecht, maakt niet uit of het baksteen, metaal of hout is. Er zit bovendien heel wat rek op, wat barsten en scheuren geen kans geeft.
  • Goedkoop: In tegenstelling tot bij een nieuwe bakstenen muur, valt de prijs van spuitkurk goed mee. Het overwegen waard!

Opgepast! In tegenstelling tot wat sommigen beweren, mag de ondergrond of originele gevel geen scheuren vertonen. Is dat wel het geval, dan moeten er eerst nog herstellingswerken (link: renovatiegids gevel renoveren) uitgevoerd worden voor de spuitkurk kan aangebracht worden. Daardoor kan de prijs van spuitkurk natuurlijk nog de hoogte in schieten.

Spuitkurk prijs per m²

Spuitkurk prijs per m²

De prijs van een gevelbekleding in spuitkurk is afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt vooral de oppervlakte van de gevel een grote rol. Daarnaast wordt de prijs van spuitkurk ook nog bepaald door het aantal lagen dat er moet aangebracht worden. Meestal worden er twee lagen aangebracht.

Gemiddeld gezien kost een gevelbekleding in spuitkurk tussen 40 en 60 euro per vierkante meter. Vergeet niet dat daar eventueel ook nog herstellingskosten aan moeten toegevoegd worden.

Om de precieze kostprijs van spuitkurk te weten te komen, vraagt u best een op maat gemaakte offerte aan bij enkele specialisten uit de buurt. Houd er ook rekening mee dat vakmannen onkosten kunnen aanrekenen. Kijk dus goed uit voor die kilometervergoeding!

Misschien komt u in aanmerking voor een renovatiepremie? Bekijk zeker de voorwaarden op de website van de Vlaamse overheid.

Soorten spuitkurk

Staat je beslissing voor gespoten kurk definitief vast? Dan heb je nog enkele andere keuzes te maken. Spuitkurk bestaat namelijk in verschillende korrelgroottes en kleuren. Kies je voor een fijne of een grove korrel? Voor een traditionele of een opvallende kleur? Elke beslissing zal effect hebben op het uiteindelijke resultaat van uw nieuwe gevel.

Dat resultaat is trouwens ook afhankelijk van de ondergrond van uw gevel. Heb je een bakstenen gevel? Dan zal je de structuur van de bakstenen ook na de behandeling met spuitkurk nog kunnen onderscheiden.

Spuitkurk of crepi? Maak de beste keuze

Spuitkurk prijsverschil met crepi
 
Crepi (ook wel gevelbepleistering genoemd) en spuitkurk lijken sterk op elkaar als de originele gevel waarop de gespoten kurk werd aangebracht geen oneffenheden vertoont.

Wat is dan het verschil? Het onderscheid ligt ‘m vooral in de werkuren die er in beide technieken kruipen. Crepi aanbrengen is namelijk veel arbeidsintensiever dan kurk spuiten. Daarnaast is de kleurkeuze bij spuitkurk veel uitgebreider dan bij zijn tegenhanger. Vraag zeker een offerte aan om het verschil te bekijken.