Schoorsteenrenovatie: prijzen en info

schoorsteen renovatie prijzen

De prijzen voor een schoorsteenrenovatie schommelen tussen de 200 en 2.500 euro. De kostprijs wordt volledig bepaald door de soort opknapwerken die u precies wenst te laten uitvoeren. U kan er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel het voegwerk van uw schoorsteen te laten vervangen (schoorsteenherstelling) of opteren voor een volledige schoorsteenrenovatie.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Schoorsteenherstelling: prijzen van voegwerk

Soms is het voldoende om uw schoorsteen enkel aan de buitenzijde te renoveren. Nadat uw woning te kampen kreeg met een zware storm of een schouwbrand is het belangrijk om uw schoorsteen te laten herstellen. Het voegwerk van uw schoorsteen laten vervangen is echter niet vanzelfsprekend. Bij een schoorsteenherstelling moet de voeger rekening houden met volgende zaken:

 1. Hoogte De voeger werkt op grote hoogte en heeft hiervoor speciale hulpmiddelen nodig, zoals bijvoorbeeld een spinhoogwerker.
 2. Temperatuur De specie in een schoorsteen krijgt te kampen met grote temperatuurverschillen. Een voeger dient hier rekening mee te houden.
 3. Veiligheid Renovatiewerk op hoogte vergt aangepaste veiligheidsmaterialen. De voeger moet immers voldoen aan bepaalde veiligheidseisen.

Prijzen voor het herstellen van het voegwerk in uw schoorsteen:

 • Vervanging voegwerk kost ongeveer 40 euro per m²
 • Vervanging van gebroken stenen kost meestal 12 euro per steen
schoorsteen renovatie prijzen
Soms is het voldoende om enkel het voegwerk van uw schoorsteen te laten herstellen.

Volledige schoorsteenrenovatie: prijzen en werken

Een uitwendige herstelling van het voegwerk is vaak niet voldoende. Voornamelijk oude of beschadigde schoorstenen kunnen een complete renovatie goed gebruiken. Ook wanneer u merkt dat uw schoorsteen niet meer zo goed trekt moet u zo snel mogelijk een schoorsteenrenovatie laten uitvoeren. Wanneer een schoorsteen onvoldoende doortrekt zorgt dit immers voor terugslag van rook. Zo loopt u het risico op CO-vergiftiging en verstikking.

Afhankelijk van de staat van uw schoorsteen kunnen volgende werken uitgevoerd worden:

 • tuberen (dit is het plaatsen van een nieuwe inwendige schouwvoering om het rookkanaal van uw schoorsteen te herstellen)
 • schoorsteen afspuiten onder hoge druk
 • schoorsteenvoegen herstellen
 • metselwerk herstellen
 • schoorsteen bezetten met een vochtwerende pleister
 • hydrofoberen (uw schoorsteen voorzien van een waterafstotende beschermlaag)
 • schilderen
 • roetschuif plaatsen indien uw schoorsteen moeilijk toegankelijk is (bedoeld om roetophoping te verwijderen)
 • vernieuwen deksteen

Prijs voor een volledige schoorsteenrenovatie:

Afhankelijk van de werken die moeten uitgevoerd worden moet u rekenen op een kostprijs van minstens 500 euro. Een complete schoorsteenrenovatie loopt snel op tot 2.000 euro

schoorsteenrenovatie prijzen

Uw schoorsteen renoveren? Prijzen vergelijken!

Bij een schoorsteenrenovatie is het belangrijk om offertes en prijzen te vergelijken. Een specialist kan aangeven welke werken moeten uitgevoerd worden om uw schoorsteen optimaal te renoveren. Pas dan kunt u zich een correct beeld van de prijs vormen. Neem altijd contact op met verschillende vakmannen. Zo kan u de beste beslissing voor uw woning nemen.