Home Ramen en deuren Beglazing ramen

Beglazing ramen

Glas laat vier keer zoveel warmte en koude door dan een bakstenen muur. Wist je dat al? Het is bijgevolg enorm belangrijk om een voldoende dikke beglazing voor je ramen te kiezen. Anders zit je met isolatieproblemen. Tegen 2020 is het verplicht om dubbelglas in alle ramen van de leefruimtes te hebben steken. Inkomhallen vallen niet onder die noemer.

Beglazing ramen in alle soorten en ramen

  • Enkel glas: De isolatiewaarde van enkel glas is enorm laag. Bijgevolg wordt het in nieuwe woningen niet meer gebruikt. Soms vakt het wel voor dat het nog in oude woningen aanwezig is.
  • Dubbel glas: De naam zegt het zelf: dubbel glas bestaat uit twee glasbladen. Tussen die twee glasbladen bevindt er zich een luchtruimte. Hoe dikker die ruimte is, hoe beter de isolatie van je woning. Daarnaast speelt ook de dikte van je glasbladen een grote rol.
  • Hoogrendementsglas: Tegenwoordig wordt er in nieuwbouw woningen overal hoogrendementsglas verwacht. Zoniet, kom je niet in aanmerking voor isolatie- en/of renovatiepremies. De ruimte tussen de glazen is bij hoogrendementsglas opgevuld met een edelgas in plaats van met lucht. Dat zorgt ervoor dat de isolatiewaarde nog lager ligt dan bij dubbel glas. Hoe lager de isolatiewaarde, hoe beter de isolatie.
  • Driedubbele beglazing: Ook verkrijgbaar in Velux dakramen.
  • Zelfreinigende beglazing: Vind je ramen wassen ook zo’n hatelijk werkje? Wie liever lui dan moe is, kan dankzij een minerale coating zelfreinigende ramen laten plaatsen.
  • Zonwerend glas: Ideaal voor verandas. Houd de zon buiten zonder dat je de zonwering naar beneden hoeft te halen.