Prijs zonwerend glas: alternatief voor zonnewering

Prijs zonwerend glas

Een huis met veel ramen loopt soms het risico een serre te worden eens de temperaturen de hoogte in schieten. Hetzelfde geldt voor een huis met ramen die op het zuiden gericht zijn. Als je dan wil vermijden de rolluiken te moeten neer te halen of zware doeken te moeten ophangen, dan is zonwerend glas een handig alternatief. Kom hier de prijs voor zonwerend glas te weten.

Is de prijs van zonwerend glas betaalbaar?

Zonwerend glas Tussen 1.1 en 1.3 W/m²K 80 euro per vierkante meter


Voor zonwerend glas betaal je gemiddeld 80 euro per vierkante meter. Geen tijd noch zin om de prijs van zonwerend glas te betalen? Dan kan je, als je al goed isolerende ramen hebt, ook een speciale folie op je raam plakken om de zon buiten te houden. Zo bespaar je heel wat op de prijs van zonwerend glas of zonnewering, maar krijg je toch hetzelfde resultaat.

Zonwerend glas heeft een U-waarde van 1.1 W/m²K. Dat wil zeggen dat zonwerend glas een heel goede isolator is. Wie wil vergelijken: dubbel glas heeft een U-waarde van 2.7 W/m²K. Hoe hoger de U-waarde, hoe slechter het glas isoleert. Dat is dan ook de reden waarom de prijs van zonwerend glas gemiddeld 15 euro per vierkante meter hoger ligt dan bij ‘gewoon’ dubbel glas.

Tijdens de winter geef je met zonwerend glas minder geld uit aan stookkosten. Tijdens de zomer geldt hetzelfde voor airconditioning. Dat is zo omdat zonwerend glas je huis op temperatuur houdt, en de extreme temperaturen van buiten niet mee naar binnen brengt.

Wie geld wil besparen op de prijs van zonwerend glas, gaat best op voorhand de prijzen al eens vergelijken bij verschillende firma’s en specialisten. Zo weet je waar je de beste prijs-kwaliteitsverhoging kan bemachtigen.
Prijs zonwerend glas

Hoe werkt zonwerend glas?

Het plaatsen van zonwerend glas wil niet zeggen dat je niet meer van lichtinval kan genieten. Dan zouden ramen nutteloos zijn en kan je beter een extra muur zetten. Zonwerend glas zorgt ervoor dat je kan profiteren van het licht van de zon maar niet van haar warmte. Die warmte wordt namelijk weerkaatst door een speciale metalen coating die in het glas verwerkt zit. Zou houd je meer dan 60% van de warmte buiten. Bij hittegolven zoals tijdens de zomer van 2018 kan dat al tellen!

Tegelijkertijd werkt zonwerend glas ook zo isolerend dat tijdens de koude wintermaanden de opgewekte warmte van binnen ook binnen blijft. Je krijgt dus niet te maken met een energieverlies. Zonwerend glas valt met andere woorden het best te vergelijken met superhoogrendementsglas.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type zonwering zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.