Vloerisolatie: prijs en overzicht isolatiematerialen

Vloerisolatie: prijs en overzicht isolatiematerialen

De prijs van vloerisolatie ligt gemiddeld 20 tot 30 euro per vierkante meter (inclusief btw en plaatsingskosten). Deze richtprijs wordt voornamelijk bepaald door je gekozen isolatiemateriaal. Graag een idee van het totale kostenplaatje?

  • Woon je in een appartement met een oppervlakte van 45 vierkante meter? Dan moet je rekenen op ongeveer 1.125 euro.
  • Woon je in een vrijstaande woning met een oppervlakte van 70 vierkante meter? Dan zal jou dat rond de 1.750 euro kosten.

In dit artikel bespreken we de verschillende soorten vloerisolatie, hun prijs en voordelen.

Soorten vloerisolatie

De prijs van vloerisolatie is sterk afhankelijk van het isolatiemateriaal dat je gebruikt. Elk isolatiemateriaal heeft zijn specifieke eigenschappen en werkwijze. Een vakman helpt je met het maken van de juiste keuze. Wij zetten de gebruikte materialen en hun eigenschappen voor jou op een rij:

  1. Isolatieplaten Ook wel EPS platen genoemd, zijn één van de beste materialen om je vloer mee te isoleren dankzij hun hoge isolatiewaarde. De platen zijn gemakkelijk (zelf) te plaatsen op een effen ondergrond. De platen zijn drukbestendig, zodat je vloer op termijn niet zal scheuren of inzakken. Meer lezen over isolatieplaten?
  2. Gespoten PUR Dit isolatiemateriaal kan je niet zelf aanbrengen (daardoor iets duurder dan EPS platen), maar een vakman kan dit zeer snel. Gespoten PUR sluit moeiteloos het allerkleinste hoekje, gaatje of oneffenheid. Dit materiaal heeft de beste lambda-waarde. Bijkomend voordeel is dat je zelf de dikte kan bepalen. Meer info over PUR isolatie?
  3. Isolerende chape Ook wel isolatiebeton genoemd, omdat dit materiaal bestaat uit een combinatie van isolatiemateriaal (polystyreenkollers met een diameter van 2 tot 6 mm) en cement. Nadeel is dat je isolerende chape moet combineren met een andere vorm van isolatie, om een succesvolle isolatie te bekomen.
prijs vloerisolatie
Gespoten PUR is werk voor specialisten. Het product dicht gegarandeerd de allerkleinste gaatjes en hoekjes.

Prijs vloerisolatie

Vloerisolatie is een slimme investering. Het zorgt niet enkel voor een beter woonklimaat en heerlijk comfort, bovendien bezuinig je automatisch op energie. Een niet-geïsoleerde vloer heeft een gemiddelde temperatuur van 11°C. Door je vloer te isoleren creëer je bijna een verdubbeling, want dan schommelt de temperatuur rond de 20°C. Uiteraard is aan vloerisolatie een prijskaartje verbonden. Op welke kostprijs moet je rekenen?

Materiaal Richtprijs per m² Terugverdientijd
Isolatieplaten 20 euro Minder dan 7 jaar
Gespoten PUR 30 euro Minder dan 8 jaar
Isolerende chape 30 euro Minder dan 8 jaar

We geven een voorbeeld. Indien je een gezinswoning bezit met een vloeroppervlakte van 50 vierkante meter, moet je rekenen op een kostprijs die schommelt rond de 1.200 euro (inclusief btw en plaatsingskosten).

Terugverdientijd van vloerisolatie

Graag meer informatie over de gemiddelde terugverdientijd? Vloerisolatie is een flinke investering, maar vergeet niet dat je enorm veel zal besparen op je energieverbruik. Loop je graag blootvoets rond? Wanneer de vloer frisjes aanvoelt zal je je verwarming automatisch hoger willen zetten, maar… dit kan onmogelijk de vloer verwarmen. Er gaan dus veel energiekosten verloren. Met vloerisolatie zal je jaarlijks tot 250 euro aan verwarmingskosten besparen. 

Hou je van blootvoets rondlopen in huis? Dan is vloerisolatie een absolute must.

prijs vloerisolatiePrijs vloerisolatie voor jouw woning

Graag meer informatie over vloerisolatie? Wens je een offerte op maat? Vraag vrijblijvend advies aan een vloerspecialist uit jouw regio. Hij helpt je graag verder!