Prijs overzetdak: goedkoper dan een volledig nieuw

Prijs overzetdak

Bij een overzetdak wordt er een nieuw dak over het oude dak geplaatst. Dat wil zeggen dat er geen extra afbraakkosten aan te pas komen. Van goed nieuws gesproken! Er is ook minder goed nieuws: je kan niet op elk dak een overzetdak plaatsen. Bekijk hier of jouw dak in aanmerking komt voor zulke dakwerken en hoeveel de prijs van een overzetdak precies is.

Vormelijke aspecten van een overzetdak

Een overzetdak kan in minder dan 24 uur geplaatst worden. Dat kan omdat er geen afbraakwerken aan te pas komen. Daardoor ligt de prijs van een overzetdak veel lager dan de prijs van een volledig nieuw dak. Wat gebeurt er dan wel? Er wordt een extra dak op uw eigen dakbedekking gemonteerd. Dat dak wordt gedragen door een houten constructie en wordt afgewerkt met stalen dakpannen die er net hetzelfde uitzien als traditionele dakpannen.

  • Stalen dakplaten
  • Geprofileerde metalen dakplaten
  • Metalen sandwichplaten

Het staal wordt beschermd met een coating om roest en mosvorming te vermijden. Daarnaast is het staal ook lichter dan gewoonlijk. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de stevigheid van de constructie. Je kan kiezen uit verschillende soorten en kleuren dakpanelen.

  • Klassiek golvend
  • Spaans golvend
  • Industrieel

Opgelet: op een dak met dakpannen kan geen overzetdak geplaatst worden. Dat is alleen maar mogelijk wanneer het dak voorzien is van roofing, leien of golfplaten.

Benieuwd naar de prijs van een overzetdak?

Een overzetdak gaat tot dertig jaar mee. Bovendien maakt het niet uit welke soort dakpanelen je gebruikt, de prijs blijft normaal gezien dezelfde. Reken op gemiddeld €50 tot €60 per vierkante meter. Ben je benieuwd naar hoeveel jouw nieuw overzetdak je zal kosten? Je kan de prijs van je overzetdak opvragen via onze offertedienst bij enkele specialisten uit de buurt.

Wist je trouwens dat de prijs van je overzetdak nog lager zal liggen dan de specialist beweert? De meeste huiseigenaars die dergelijke werken laten uitvoeren komen namelijk in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie.

Opgelet: maakte je de afgelopen jaren al eens aanspraak op een renovatiepremie? Dan moet je minstens 10 jaar wachten vooraleer je een nieuwe aanvraag kan indienen.

Prijs overzetdak met isolatie

Het plaatsen van een overzetdak op zich zorgt al voor een zeer goede isolatie van uw woning. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om nog extra isolatie te laten aanbrengen onder het overzetdak. In het aanvraagformulier voor de offertes kunt u eenvoudig al uw wensen aangeven en vervolgens ontvangt u razendsnel de prijzen op maat voor uw overzetdak met isolatie. In sommige gevallen kunt u hiervoor een premie ontvangen: belastingvoordelen van wel 30% of een premie van de energiemaatschappij.

Is een overzetdak over asbest aan te raden?

Beschikt u momenteel nog over een oud dak met asbest erin, dan heeft u de keuze uit meerdere opties: een overzetdak plaatsen bovenop het asbestdak of eerst het asbestdak verwijderen en daarna een nieuw dak plaatsen. De experts in dakbedekking informeren u graag over de beste optie voor bij uw woning. In ieder geval kunnen we u alvast meegeven dat bij de plaatsing van een overzetdak wij altijd de leien met asbest compleet zullen bedekken met professionele folie. Hiermee weet u zeker dat het asbest niet loskomt.

Hoeveel kost het om asbestleien te verwijderen?

U kunt er ook voor kiezen om de oude asbestleien eerst te laten verwijderen. Zo voorkomt u dat u (of de toekomstige bewoners van uw huis) over enkele tientallen jaren alsnog aan de slag moeten gaan met het asbest verwijderen. De kosten van het asbestdak verwijderen kunnen enorm variëren, van zo’n €100,- tot circa €400,-. De uiteindelijke prijs hangt grotendeels af van de door u gekozen opties en uitvoeringen. U kunt natuurlijk ook direct een offerte aanvragen voor uw asbestleien vervangen.

Combineer een overzetdak met zonnepanelen

Nu we steeds meer letten op duurzaam en verantwoord leven, is het het ideale moment om over te stappen op zonne-energie. Bij het plaatsen van uw overzetdak kunt u daarom direct een combinatie maken met het aanbrengen van zonnepanelen. Dit is mogelijk op diverse manieren. Zo kunt u separate zonnecollectoren bovenop het dak laten plaatsen, maar ook is er de optie van dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen. Uw plaatselijke specialist vertelt u graag meer over wat er op uw dak mogelijk is.

Is een overzetdak zelf plaatsen mogelijk en voordeliger?

Door het plaatsen van het overzetdak zelf uit te voeren, lijkt het alsof u veel geld bespaart. U hoeft immers geen werkloon te betalen. In dat geval loopt u echter een groot risico dat het dak niet op de juiste wijze geplaatst wordt, met allerlei risico’s tot gevolg (lekkages, vochtschade, slechte isolatie). Kies daarom direct voor de vakman. In slechts één tot drie dagen regelt hij de plaatsing van het nieuwe dak tot in de perfectie en u bent zeker van de hoogste kwaliteit.