Wat is de prijs van crepi op uw gevel?

gevelrenovatie crepi

Voor de renovatie van uw gevel met crepi kunt u zich verwachten aan een prijs tussen 80 en 140 euro per vierkante meter, inclusief isolatie en afwerking. De exacte prijs van crepi is afhankelijk van verschillende factoren.

prijs crepi

Prijs crepi per m²

Het plaatsen van crepi zonder isolatie kost gemiddeld €40 tot €80 per m². Deze kostprijs wordt bepaald door verschillende zaken zoals het oppervlak. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m². Ook de moeilijkheidsgraad speelt een rol. Een gevel met veel schuine zijden of hoeken kost meer tijd om te bepleisteren en zal de prijs van crepi per m² verhogen.

Verder zal ook het soort gevelpleister de prijs van crepi doen variëren. Zo betaalt u voor zuivere kalk €53 tot €85 per m², voor kalk met cement 42 tot 64 euro per m², voor krabpleister €67 tot e82 per m² enz.

Prijs crepi met isolatie

De gevel bepleisteren met crepi bij renovatie gebeurt meestal in combinatie met isolatie. In dat geval ligt de prijs ongeveer tussen 90 en 140 euro per m². De prijs van crepi met isolatie wordt grotendeels bepaald door het soort isolatiemateriaal. EPS-platen zijn het meest gangbaar, maar er zijn ook isolatieplaten met toegevoegd grafiet.

Deze platen isoleren beter, maar zijn gemiddeld 10 euro duurder. Geeft u de voorkeur aan PUR-isolatie, dan kunt u rekenen op een totaalprijs tussen 120 en 150 euro per m².

Prijs crepi met speciale afwerkingen

Wenst u speciale afwerkingen? Dan moet u rekening houden met een hogere kostprijs. Zo drijft een esthetische gladpleister de prijs voor crepi op met 20 à 30 euro per m². Een arduinen plint onderaan kost u rond de 85 euro per lopende meter extra, bovenop de prijs voor crepi.

Subsidies crepi en buitenmuurisolatie
Wie zijn gevel laat renoveren en/of isoleren maakt kans op subsidies.

Subsidies crepi en buitenmuurisolatie

U kunt het kostenplaatje voor het plaatsen van crepi, zowel met als zonder isolatie, verlagen door subsidies aan te vragen. Voor gevelrenovatie kunt u rekenen op een een renovatiepremie van 20 of 30% van de goedgekeurde facturen.

Aan deze subsidies zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Bovendien kunt u ook genieten van 6% BTW op de renovatiewerken. Maar ook de buitenmuurisolatie wordt gesubsidieerd, voor 15 euro per m² geïsoleerde muuroppervlakte.

Prijs per soort gevelbepleistering

Bij het renoveren van uw woning of het voltooien van uw nieuwbouwhuis is de sierpleister crepi een uitstekende keuze. De totale kosten van het pleisterwerk hangen af van verschillende factoren, zoals de totale te behandelen oppervlakte en de gekozen pleistersoort. Zo kunt u onder meer kiezen voor de toepassing van minerale pleister of een synthetische variant, al naargelang uw persoonlijke wensen en de stijl van uw woning.

Over het algemeen bent u voor het aanbrengen van een mooie laag crepi op uw gevel tussen de €40,- en €80,- per vierkante meter kwijt. Indien u tevens een isolerende laag wilt laten aanbrengen, zullen de kosten liggen tussen de €100,- en €140,-. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten crepi en andere vormen van gevelbedekking.

U kunt natuurlijk ook offertes op maat aanvragen bij verschillende aanbieders bij u in de buurt. Zo weet u precies wat de renovatie of de voltooiing van uw gevel gaat kosten.

Kunstharspleister

Kunstharspleister wordt ook wel siliconenpleister of synthetische pleister genoemd en geeft een egale finish aan de wanden. Met deze elastische pleistervariant kunt u de isolatie aan de buitenkant van uw woning heel fraai afwerken. Voor het mooiste resultaat wordt de kunstharspleister in meerdere lagen aangebracht, waarbij alleen de buitenste laag beschikt over een kleur (naar keuze).

Hierdoor kan de kleur na verloop van tijd wat verminderen, maar de muren blijven langdurig beschermd tegen vuil en vocht. De prijs van kunstharspleister ligt doorgaans rond de €70,- per vierkante meter.

Minerale pleister

Er is ook de optie van minerale pleister aanbrengen op uw gevel. Deze variant wordt in één dikke en wat ruwere laag op de wanden aangebracht en is perfect om mooie structuren mee te creëren. Minerale pleister beschikt over uitstekende kwaliteiten om opstijgend vocht tegen te gaan en is dus een ideale keuze voor de afwerking van oudere huizen. Let er wel op dat u bij minerale pleister wat sneller te maken kunt krijgen met mosvorming of scheurtjes.

Het is dan belangrijk om niet agressief tegen deze vervuiling of deze beschadiging op te treden, maar een specialist in te schakelen voor het schoonmaken of herstellen van de minerale crepilaag. Bij het aanbrengen van mineraal pleisterwerk moet u rekenen op een gemiddelde prijs van zo’n €65,- per vierkante meter. Vraag nu direct een offerte aan en zie wat het afwerken van uw gevel gaat kosten.

Prijs crepi met isolatie

Prijsverschil tussen crepi en spuitkurk?

Naast crepi kunt u ook opteren voor spuitkurk aanbrengen op de gevel van uw woning. Spuitkurk wordt gemaakt van fijne of grove kurkkorreltjes in combinatie met natuurlijke oliën, harsen en kleurpigmenten. Hiermee is het een biologisch afbreekbare en zeer verantwoorde keuze voor de afwerking van uw gevel. Met een laag spuitkurk is uw woning beter geïsoleerd tegen warmte en koude, maar ook tegen geluid en vocht.

De prijs van spuitkurk ligt niet ver uiteen van de prijs van crepi. Reken op gemiddeld zo’n €60,- tot €80,- per vierkante meter voor het vakkundig laten aanbrengen van een mooie spuitkurk coating op uw buitenwanden.

Wat bespaar je met een crepi gevel?

Door crepi te combineren met extra gevelisolatie, kunt u al snel veel geld besparen. Uw energienota zal een heel stuk lager uitvallen en u ervaart meer wooncomfort in uw huis. Tegelijkertijd zal de waarde van uw woning verhoogd worden, waardoor u meer kunt vragen bij de eventuele verkoop van het huis. Overigens bestaan er diverse aantrekkelijke premies voor het renoveren en isoleren van uw gevel.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Welk type gevelrenovatie wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.