Wat is de prijs van crepi op uw gevel?

gevelrenovatie crepi

Voor de renovatie van uw gevel met crepi kunt u zich verwachten aan een prijs tussen 80 en 140 euro per vierkante meter, inclusief isolatie en afwerking. De exacte prijs van crepi is afhankelijk van verschillende factoren.

prijs crepi
De prijs van crepi zonder isolatie schommelt tussen 40 en 80 euro per m²

Prijs crepi per m²

Het plaatsen van crepi zonder isolatie kost gemiddeld 40 tot 80 euro per m². Deze kostprijs wordt bepaald door verschillende zaken zoals het oppervlak. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m². Ook de moeilijkheidsgraad speelt een rol. Een gevel met veel schuine zijden of hoeken kost meer tijd om te bepleisteren en zal de prijs van crepi per m² verhogen.

 

Verder zal ook het soort gevelpleister de prijs van crepi doen variëren. Zo betaalt u voor zuivere kalk 53 tot 85 euro per m², voor kalk met cement 42 tot 64 euro per m², voor krabpleister 67 tot 82 euro per m² enz.

Prijs crepi met isolatie
Wie zijn gevel renoveert met crepi, laat hem doorgaans ook isoleren.

Prijs crepi met isolatie

De gevel bepleisteren met crepi bij renovatie gebeurt meestal in combinatie met isolatie. In dat geval ligt de prijs ongeveer tussen 90 en 140 euro per m². De prijs van crepi met isolatie wordt grotendeels bepaald door het soort isolatiemateriaal. EPS-platen zijn het meest gangbaar, maar er zijn ook isolatieplaten met toegevoegd grafiet.

Deze platen isoleren beter, maar zijn gemiddeld 10 euro duurder. Geeft u de voorkeur aan PUR-isolatie, dan kunt u rekenen op een totaalprijs tussen 120 en 150 euro per m².

Prijs crepi met speciale afwerkingen

Wenst u speciale afwerkingen? Dan moet u rekening houden met een hogere kostprijs. Zo drijft een esthetische gladpleister de prijs voor crepi op met 20 à 30 euro per m². Een arduinen plint onderaan kost u rond de 85 euro per lopende meter extra, bovenop de prijs voor crepi.

Subsidies crepi en buitenmuurisolatie
Wie zijn gevel laat renoveren en/of isoleren maakt kans op subsidies.

Subsidies crepi en buitenmuurisolatie

U kunt het kostenplaatje voor het plaatsen van crepi, zowel met als zonder isolatie, verlagen door subsidies aan te vragen. Voor gevelrenovatie kunt u rekenen op een Vlaamse verbeteringspremie van 1.500 euro of een renovatiepremie van 20 of 30% van de goedgekeurde facturen.

Aan deze subsidies zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Bovendien kunt u ook genieten van 6% BTW op de renovatiewerken. Maar ook de buitenmuurisolatie wordt gesubsidieerd, voor 15 euro per m² geïsoleerde muuroppervlakte.

Wil u prijzen voor crepi vergelijken?

Vergelijk hier offertes van verschillende specialisten.