Gevel isoleren: isolatie met steenstrips

Wie zijn gevel wilt vernieuwen doet er goed aan de gevel direct ook te isoleren. Het isoleren van de buitenmuur met steenstrips is iets wat dan ook steeds vaker voorkomt. Het is één van de beste isolatievormen en met deze isolatievorm heeft u het minste kans dat er vochtproblemen optreden. De kostprijs ligt wel iets hoger. Gemiddeld kan je al snel 10.000 euro kwijt. Maar afhankelijk van uw woning, het materiaal en de specialist kan deze prijs sterk verschillen.

Vraag advies en ontvang offertes op maat

Materiaalkost isolatie met steenstrips: €80 tot €130 euro per m²

Een grote invloed op de kostprijs van gevelrenovatie met steenstrips en isolatie is natuurlijk het materiaal. Afhankelijk van de keuzes die u maakt mag u op een prijs tussen de €80 en de €130 per m² rekenen.

    • Materiaal voor isolatie met steenstrips:
  • Isolatieplaten: prijs verschilt naargelang de isolatiewaarde en dikte van de platen. In elk geval doet u er goed aan stevige platen te kiezen met een goede isolatiewaarde. Lees hier meer over isolatieplaten.
  • Hechtpluggen: die gebruikt worden om de isolatieplaten aan de bestaande muur te bevestigen. Afhankelijk van uw muur (steen, beton,…) zult u andere pluggen moeten gebruiken.
  • Lijmmortel: de lijm die tussen de steenstrips en de isolatieplaten zal komen. Belangrijk is dat deze stevig genoeg is.
  • PUR-schuim: extra isolatieschuim om spleten en kieren tussen isolatie en muur af te werken. Dat is uiteraard een kleinere kost in verhouding tot het geheel. Lees hier meer over PUR-isolatie.
isolatieplaten met crepi
Isolatieplaten zijn goed voor na-isolatie van een buitenmuur. Daarna kan er dan een laag crepi of steenstrips geplaatst worden.

Prijzen isolatie met steenstrips inclusief plaatsing: €190 tot €280 per m²

Wie de isolatie met steenstrips liever niet zelf plaatst kan voor een professional kiezen. Dat verhoogt natuurlijk de kostprijs, zo betaalt u al snel tussen de €190 en €280 per m². Ondanks de hogere kostprijs laat u het plaatsen van zo’n nieuwe buitengevel beter aan professionals over. Tenzij u zelf redelijk wat ervaring hebben zal een expert een beter resultaat kunnen afleveren. Niet alleen de aansluiting van de isolatieplaten moet tot op de millimeter correct zijn, ook het loodrecht plaatsen van de steenstrips is zeer belangrijk.

isolatie met steenstrips zelf plaatsen
Isolatie met steenstrips zelf plaatsen is mogelijk. Alle steenstrips mooi recht én waterpas krijgen is niet gemakkelijk en hiervoor is wel enige ervaring nodig. Vraag zeker altijd advies of hulp aan een expert.

Prijs isolatie met steenstrips verandert naargelang het huis

Er zijn dus grote verschillen in de prijzen van projecten waar tegen de gevel isolatie met steenstrips werd geplaatst. Dit omdat er een aantal factoren zijn die de prijs in sommige gevallen de hoogte in drijven.

Vraag en vergelijk offertes

3-gevel, alleenstaand of rijhuis?

Niet alleen de oppervlakte van de muur waar u isolatie met steenstrips wilt aanbrengen heeft een invloed op de prijs. Maar ook de vorm van uw huis. Elke hoek in uw gevel zal de prijs omhoog duwen.

Hoeveel ramen, deuren en andere vormen in de gevel?

Het aantal hoeken en kantjes heeft een invloed op de prijs. Als er veel ramen, deuren en andere speciale vormen en kantjes in uw gevel zijn zal dit de prijs omhoog duwen. Elke hoek heeft namelijk een speciale steen nodig.

Kan uw huidige muur de nieuwe gevel dragen?

De staat van uw gevel heeft ook een invloed op de prijs. Als die nog stevig genoeg is om het gewicht van de isolatie met steenstrips te dragen is er op zich geen probleem. Begint uw gevel toch al wat schade te vertonen of zijn er vochtproblemen? Raadpleeg dan eerst een specialist.

Offertes Gevelisolatie met steenstrips

Wilt u uw gevel renoveren én isoleren? Vraag hier gratis advies van experts in gevelrenovatie. U kunt zo vrijblijvend offertes inwinnen en vergelijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Wat wenst u te isoleren?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.