Isolatie met EPS parels: prijzen en advies

eps parels

EPS Parels zijn een duurzame en vaak weinig arbeidsintensieve isolatie-oplossing. De parels zelf zijn los van elkaar en kunnen in een holle ruimte (bv tussen twee muren of tussen balken) ingespoten worden waardoor er weinig werkuren nodig zijn. De techniek wordt vooral gebruikt bij spouwmuurisolatie maar kan ook bij andere problemen een oplossing zijn. Dat maakt deze isolatie vaak relatief goedkoop om te laten plaatsen.

Prijs EPS Parels

EPS is een witte kunststof die bestaat uit Geëxpandeerd Polystyreen. In de volksmond staat het bekend als isomo. EPS is een goede isolatiestof omdat het niet vochtgevoelig is.
De parels worden tegenwoordig vaak gebruikt in spouwmuurisolatie. Daarbij moet u op een kost rekenen van ongeveer 23 euro per m². In die prijs is plaatsing inbegrepen.

EPS Parels in spouwmuurisolatie

EPS Parels worden vaak gebruikt bij spouwmuurisolatie. Dit omdat de parels klein zijn waardoor ze perfect ingespoten kunnen worden in de spouwmuur. Ze zijn trouwens dampdoorlatend waardoor er minder risico op vochtproblemen is met dit type isolatie.

Voordelen van EPS Parels

EPS parels hebben een heel pak voordelen.

  • Bestand tegen vocht en rot niet
  • De parels zijn ademend en waterafstotend waardoor vochtproblemen vermeden kunnen worden
  • 100% recycleerbaar
  • Er is absoluut geen gezondheidsrisico, zelfs niet bij de installatie
  • Door de losse structuur kunt u met de parels elke ruimte opvullen
  • Uitstekende isolatiewaarde
prijs eps parels
EPS, Polystyreen of “isomo” in de volksmond kan worden samengedrukt tot isolatieplaten.

Nadelen van EPS Parels

Tegenover andere isolatiematerialen zoals cellulose is EPS vrij vatbaar voor vuur, wat een risico op brandveiligheid kan vormen. Verder is deze isolatiesoort niet echt milieuvriendelijk, dit omdat het materiaal chemisch vervaardigd wordt en daarbij redelijk wat CO2 geproduceerd wordt.

Laat u voor de keuze van isolatiemateriaal in elk geval bijstaan door een specialist en vergelijk offertes voor isolatie. Een expert kan u het beste materiaal aanraden en tonen welke ruimtes u moet isoleren.
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Wat wenst u te isoleren?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.