Home Gevelrenovatie Gevelbekleding

Gevelbekleding

Zin in iets anders? Ook je woning kan je in een nieuw jasje steken. Een nieuwe gevel helpt al een heel eind om het uitzicht van je woning te veranderen. Wat gevelbekleding betreft, zijn er heel wat mogelijkheden in materiaalkeuze. Hier vind je dus vast wel wat je zoekt! Geïnteresseerd? Een offerte aanvragen is snel, makkelijk en gratis!

Soorten gevelbekleding: een nieuwe look voor je woningCrepi

Je hebt keuze uit minerale of synthetische sierpleister. Elke beslissing heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ga samen met een specialist na welk materiaal het best bij uw gevel pas.

Over het algemeen kies je het best voor synthetische sierpleister als je je woning ook wilt isoleren. Minerale crepi is beter om oneffenheden mee weg te werken en is goedkoper, maar wel minder duurzaam. Je gevel bekleden met crepi kost gemiddeld €70 per vierkante meter.

Kaleipleister

Alsof je in Frankrijk door straten vol oude huisjes wandelt. Het gebruik van kaleipleister voorziet je gevel van een traditioneel voorkomen. Zo onderscheid je je woning zeker en vast van die van je buren!

Kaleipleister is een goede keuze als je houdt van de landelijke stijl. Bovendien worden oneffenheden weggewerkt, door het aanbrengen van dunne laagjes kalkpleister en dat is zeker mooi meegenomen! Kaleipleister is ook bestand tegen weersinvloeden, waardoor het lang mooi blijft. Kies je voor kaleipleister, dan betaal je slechts tussen de 25 en 40 euro per vierkante meter.

Leien

Leien zijn niet alleen gemaakt om op het dak te leggen. Het is ook mogelijk om er een gevel mee te bekleden. Meestal worden er dan kunstleien gebruikt in plaats van natuurleien, omdat die goedkoper zijn om in bulk te kopen.

Natuurleien hebben een mooie natuurlijke uitstraling, maar zijn duurder en gevoeliger voor mosvorming. Voor kunstleien zal je tussen de 75 en 80 euro per vierkante meter betalen en voor natuurleien tussen de 110 en 125 euro per vierkante meter.

Metaal

Voor een moderne, eventueel futuristische look is metaal het geschikte materiaal. Let op: metaal is niet goedkoop en noch minder milieuvriendelijk.

Toch zijn er mensen die houden van de unieke uitstraling die metaal met zich meebrengt. Ideaal om je huis een industriële uitstraling te geven! Metalen gevelbekleding wordt bovenop een metalen of houten lattenwerk geplaatst. Het is verkrijgbaar in de vorm van platen, leien, sidings, sandwichpanelen, enzovoort. Deze bekleding zal je gemiddeld tussen de 50 en 150 euro per vierkante meter kosten. Fan van de metalen look, maar niet van de prijs? Goede alternatieven zijn: zink, aluminium of inox.

Hout

Een gevel bekleed met hout hoeft er niet altijd als een winterse chalet uit te zien. Met de juiste soort hout krijg je de perfecte sfeer te pakken die je zoekt. Trendy of klassiek? Alles is mogelijk.

Zo kan je eventueel kiezen voor mooie tropische houtsoorten. Deze zien er niet alleen erg fraai uit, maar zijn ook beter bestand tegen weersinvloeden. De prijs voor een houten gevelbekleding is afhankelijk van het soort hout dat je kiest. Gemiddeld ligt de prijs tussen de 100 en 200 euro per vierkante meter. Hou er wel rekening mee dat hout veel onderhoud vergt!

Steenstrips

Vind je het bouwen van een nieuwe bakstenen muur te omslachtig of is er niet voldoende plek voor? Dan zijn steenstrips de oplossing! Doe-het-zelvers kunnen heel wat geld besparen door de houtstrips zelf te plaatsen.

Steenstrips zijn daarnaast verkrijgbaar in tal van andere materialen, zoals natuursteen, beton, kunststof en gips. Hierdoor zijn ze een goede keuze voor elke stijl! Steenstrips zijn wel makkelijk, maar zeker niet goedkoop. Als je ze laat plaatsen dan kan je rekenen op een gemiddelde prijs van 150 tot 200 euro per vierkante meter. Wil je hier ook isolatie bij, dan zal je tussen de 200 en 250 euro per vierkante meter betalen.

Houtcomposiet/Kunststof

Geen zin in het onderhoud dat houten gevelbekleding nodig heeft? Houtcomposiet biedt een goedkoop alternatief dat minstens even stevig is.

Een ander voordeel van een kunststoffen gevelbekleding is dat het erg onderhoudsarm is. Als je je gevel met kunststof wilt laten bekleden zal je tussen de 75 en 125 euro per uur betalen.

Vezelcementplaten

Vezelcementplaten hebben heel wat voordelen. Zo zijn ze recycleerbaar, onderhoudsvriendelijk, vochtbestendig en brandveilig.

Al deze voordelen krijg je aan een scherpe prijs. Voor vezelcementplaten zal je slechts 42 tot 100 euro per vierkante meter kosten. Daardoor zijn ze goedkoper dan de meeste alternatieven. De bekendste vezelcementplaten zijn de sidings van Eternit. Dit is de ideale keuze als je je gevel een strakke, elegante look wilt geven!

Eternit sidings

De gevelplaten van Eternit zijn erg populair. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom, want ze geven je woning een erg elegante uitstraling. Deze vezelcementplaten zijn extra duurzaam en verkrijgbaar in ontzettend veel uitvoeringen. Bovendien zijn ze makkelijk aan te brengen.

Aluminium

Een mooie moderne look voor je gevel? Dat creëer je eenvoudig met behulp van aluminium! Maar aluminium heeft nog tal van andere voordelen. Zo zal dit materiaal geen onderhoud vergen en is het goed bestand tegen weersinvloeden.

Hierdoor blijft je gevel er talloze jaren prachtig uitzien. Hoewel aluminium erg stevig is, is het tegelijk ook licht om mee te werken. Voor een bekleding uit aluminium zal je gemiddeld tussen de 100 en 200 euro per vierkante meter betalen.

Spuitkurk

Voor een stijlvolle uitstraling van je gevel kies je het best spuitkurk. Dit materiaal is beschikbaar in verschillende korreldiktes. Grove korrels zijn ideaal voor renovaties, terwijl de fijne korrels beter passen bij een nieuwbouw woning.

Spuitkurk heeft als groot voordeel dat het biologisch afbreekbaar is en dat het weinig onderhouden moet worden. Ook zorgt het voor een goede thermische en akoestische isolatie. Voor spuitkurk betaal je gemiddeld tussen de 60 en 80 euro per vierkante meter.

Zink

Zink geeft je gevel een tijdloze uitstraling. De natuurlijke tinten passen mooi bij een industrieel of modern interieur en de verschillende kleuren zijn dan weer een leuk alternatief als je je gevel een speelse uitstraling wilt geven.

Zink is onderhoudsvriendelijk en erg trendy. Als je voor zink kiest, zal dit je tussen de 85 en 150 euro per vierkante meter kosten.

Zo zie je maar dat je er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Dat maakt kiezen niet makkelijker! Als je zeker wilt zijn dat je de juiste keuze maakt, dan is het een goed idee om raad te vragen aan een vakman. Hij zal je graag helpen!

Vind de goedkoopste gevelbekleding door offertes te vergelijken

Je gevel van een nieuwe bekleding voorzien kan je al snel heel wat geld kosten. Gelukkig kan je besparen door gebruik te maken van een aantal premies, zoals de premie die je krijgt via je netbeheerder, de totaalrenovatiebonus en het verlaagd btw-tarief. Het loont dus zeker de moeite om je daar op voorhand over te informeren.

Bovendien is er nog een andere, makkelijkere manier om veel te besparen: door offertes te vergelijken! De prijzen die professionals hanteren kunnen sterk uiteen lopen. Daarom is het interessant offertes te laten opstellen door verschillende vakmannen. Het duurt slechts enkele minuten en kan je tot wel honderden euro's besparen. Dat kan al tellen!