Home Gevelrenovatie Gevel reinigen

Gevel reinigen

Groeien er mossen op je gevel of is die heel vuil? Dan denk je na over een grondige gevelreiniging. Wie geld wil besparen, hoeft daarvoor geen specialist te bellen. Met een beetje extra voorzichtigheid lukt het zelf ook al om je gevel schoon te krijgen. Zorg er dan wel voor dat je gevelreiniging perfect afgestemd is op het materiaal waarmee jouw gevel bekleed is.

Gevel reinigen: Welke methoden zijn er?

Speel je echter liever op safe? Vraag dan nu een offerte aan en laat een specialist langskomen om de schade op te meten. Hoe vuiler je gevel, hoe meer je zal betalen. Je gevel reinigen is geen dure investering. Gemiddeld ligt die prijs tussen 5 en 20 euro per vierkante meter.
  • Stoomreinigen: Is de vervuiling beperkt? Dan zit je met een stoomreiniging al goed. Dit is een van de minst intensieve (en bijgevolg ook goedkoopste) reinigingsmethodes.
  • Nevelstralen: Heb je een kwetsbare gevel? Dan is nevelstralen een mogelijke manier om je gevel te reinigen. Nevelstralen is een techniek die op een zachte manier, onder lage druk, je gevel schoonmaakt. Vooral beschermde gebouwen worden gelukkig van deze methode.
  • Chemisch reinigen: Wiens gevel zwaar verontreinigd is hoeft zich geen zorgen te maken. Ook dat kan opgelost worden zonder afbraak. Een chemische reiniging helpt je daarbij. Opgepast! Niet alle materialen zijn hiervoor geschikt.
  • Zandstralen: Je gevel reinigen en tegelijkertijd kiezen voor een ecologische optie? Dan is zandstralen de oplossing. Bij deze techniek worden er zandkorrels in hoge druk op de gevel gespoten. Is je gevel gemaakt uit poreus materiaal? Dan overweeg je best een andere techniek.
Vergeet na de reiniging geen beschermingslaag aan te brengen om het resultaat zo lang mogelijk te behouden.